• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

US Open: Mihalíková v osemfinále

Tereza Mihalíková spolu s Britkou Oliviou Nichollsovou postúpili do osemfinále štvorhry na grandslamovom turnaji US Open (75 000 000 USD, tvrdý povrch vonku). V druhom kole zdolali vo vyrovnanom zápase šestnásty nasadený japonsko-indonézsky tandem Ena Šibaharová, Aldila Sutjiadiová 4:6, 7:5, 6:3 za 153 minút. V ďalšom kole sa stretnú s kazašsko-ruským párom Anna Danilinová, Irina Chromačevová. Pre dvadsaťšesťročnú Mihalíkovú je to doposiaľ najlepší výsledok vo štvorhre na US Open.

FOTO: Marleen Fouchier

FOTO: Marleen Fouchier

Molčan v Come končí v semifinále

Alex Molčan nezabojuje o titul vo dvojhre na challengeri 75 v talianskom Come (74 825 eur, antuka vonku). Zverenec trénera Tibora Tótha a kondičného Dávida Olasza, ktorý na turnaji štartoval v pozícii náhradníka, nestačil v semifinále na Peruánca Ignacia Buseho a podľahol mu 6:4, 2:6, 2:6 za 136 minút. Dvadsaťšesťročný hráč Národného tenisového centra však aj napriek prehre zaznamenal úspešný návrat na kurty po takmer trojmesačnej pauze zavinenej zranením a operáciou zápästia. Najbližšie sa predstaví v skupinovej fáze finálového turnaja Davisovho pohára v Číne.

Gombos si vo finále nezahrá

Norbert Gombos nepostúpil do finále dvojhry na challengeri 75 v čínskom meste Zhangjiagang (82 000 USD, tvrdý povrch vonku). Úspešný kvalifikant nestačil v semifinále na siedmeho nasadeného Estónca Marka Lajala a podľahol mu 3:6, 4:6 za 95 minút. Zverenec trénerov Mareka Semjana, Tibora Tótha a kondičného Dávida Olasza sa v rebríčku ATP posunie o vyše sto miest nahor, v jeho aktuálnom onlajn vydaní mu patrí 468. priečka.

Pokorný vo štvorhre bez finále

Lukáš Pokorný nepostúpil do finále dvojhry na challengeri 75 v čínskom meste Zhangjiagang (82 000 USD, tvrdý povrch vonku). Po boku Bielorusa Mikalaia Haliaka nestačili v semifinále na japonskú dvojicu Kaiči Učida, Takeru Juzuki a podľahli jej 6:7(9), 3:6 za 90 minút. Pre zverenca trénera Ľubomíra Kurhajca je to druhá semifinálová účasť na challengerovom turnaji v krátkom čase.

 
 

Aktuálne informácie