• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

OH: Schmiedlová pozná súperku

Anna Karolína Schmiedlová nastúpi v prvom kole olympijského turnaja na dvorcoch areálu Rolanda Garrosa proti Britke Katie Boulterovej. Rozhodol o tom štvrtkový žreb. Schmiedlovej patrí v poslednom vydaní rebríčka WTA 70. priečka, jej súperka je na 34. pozícii. Dvadsaťdeväťročná hráčka Národného tenisového centra má s Boulterovou vyrovnanú zápasovú bilanciu 1:1. Na víťazku tohto súboja čaká v druhom kole lepšia z brazílsko-francúzskeho duelu medzi Beatriz Haddadovou Maiovou a Varvarou Gračevovou.

Šramková aj Hrunčáková prehrali

Rebecca Šramková (na snímke) ani Viktória Hrunčáková nepostúpili do druhého kola dvojhry na turnaji WTA 125 vo Varšave (115 000 USD, tvrdý povrch vonku). Najvyššie nasadená Šramková nestačila v úvodnom kole na Mariamu Bolkvadzeovú z Gruzínska a podľahla jej 1:6, 2:6 za 66 minút. Vyrovnanejší zápas odohrala Hrunčáková, ktorá síce vyhrala úvodný set so Srbkou Ninou Stojanovičovou, no napokon z kurtu odchádzala zdolaná po výsledku 6:4, 4:6, 3:6 za rovné dve hodiny.

Klein v Kitzbüheli končí v 1. kole

Lukáš Klein sa neprebojoval do druhého kola hlavnej súťaže na turnaji ATP 250 v rakúskom Kitzbüheli (651 865 eur, antuka vonku). Úspešný kvalifikant nestačil v úvodnom zápase na Inda Sumita Nagala a podľahol mu 4:6, 6:1, 6:7(3) za 138 minút. Zverenec trénera Karola Kučeru a kondičného Dávida Olasza nevyužil v treťom sete vedenie 5:3.

Jamrichovej premiéra na WTA

Renáta Jamrichová zažila v Prahe premiéru na ženskom okruhu WTA. Sedemnásťročná hráčka Národného tenisového centra nastúpila v prvom kole proti piatej nasadenej Bulharke Viktoriji Tomovovej (49. WTA), ktorej vo vyrovnanom zápase podľahla 6:7(3), 3:6 za 90 minút. Zverenka trénera Jána Matúša a kondičného Tadeáša Mikesa sa v českej metropole predstaví ešte vo štvorhre po boku domácej tínedžerky Laury Samson. V úvodnom kole vyzvú najvyššie nasadený pár Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková.

FOTO: livesportpragueopen.cz/Pavel Lebeda

 
 

Aktuálne informácie