• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Aktuality

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Aktuality

 
news img

Zomrel Ing. Igor Zathurecký

Vo veku 76 rokov zomrel v piatok 19. augusta Ing. Igor Zathurecký, dlhoročný obetavý funkcionár v tenise a bývalý člen Rady Slovenského tenisového zväzu za východoslovenský región. Posledná rozlúčka so zosnulým sa bude konať 26. augusta 2022 o 11.00 h v Poprade. Česť jeho pamiatke!

23. 08. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

US Open: Žreb kvalifikácie

V pondelok v New Yorku vyžrebovali kvalifikáciu posledného grandslamového turnaja roka US Open. Predstavia sa v nej štyria slovenskí reprezentanti - traja muži a jedna žena. V mužskom pavúku to budú Norbert GombosFilip Horanský a Jozef Kovalík, medzi ženami Viktória Kužmová. Kvalifikačné boje sa vo Flushing Meadows začínajú v utorok 23. augusta.

22. 08. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Zomrel Ing. arch. Virgil Droppa, tvorca návrhu bratislavského NTC

Vo veku nedožitých 83 rokov zomrel v sobotu 20. augusta Ing. arch. Virgil Droppa st., významný slovenský architekt. Spolu so svojou nedávno zosnulou partnerkou Viktóriou Cvengrošovou (CD TEAM) bol Droppa starší autorom viacerých významných stavieb, okrem iných aj Národného tenisového centra v Bratislave. Medzi ďalšie významné stavby patrí napríklad budova televízie Markíza alebo známeho Štúdia L+S. Laureát Ceny Emila Belluša za celoživotné dielo a viacnásobný laureát Ceny Dušana Jurkoviča mal blízko aj k výstavníckej tvorbe a k výtvarnému umeniu. Česť jeho pamiatke!

21. 08. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Schmiedlová na úvod prehrala

Anna Karolína Schmiedlová nepostúpila do druhého kola dvojhry na turnaji WTA 250 v kanadskom Granby (251 750 USD, tvrdý povrch vonku). V úvodnom zápase nenašla recept na deviatu nasadenú Dariu Savilleovú z Austrálie a podľahla jej 3:6, 3:6 za 92 minút. Zverenka trénera Ladislava Simona a kondičného Ladislava Olasza doplatila v zápase na nevyužívanie brejkbalov, premenila iba dve z desiatich možností. Pre dvadsaťsedemročnú hráčku NTC to bola posledná príprava pred grandslamovým turnajom US Open.

21. 08. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Pokorný s tretím deblovým titulom

Lukáš Pokorný (na fotografii vľavo) získal svoj tretí titul vo štvorhre na mužskom okruhu ITF. Na pätnásťtisícovom turnaji v rakúskom Bad Waltersdorfe (15 000 EUR, antuka vonku) zvíťazil po boku Nemca Nika Stoddera. V pozícii najvyššie nasadeného páru si vo finále poradili so slovinským tandemom Dimitrijevič, Premzl 6:4, 6:2.

21. 08. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Mihalíkovej koniec v kvalde

Tereza Mihalíková (na snímke) nezabojuje o hlavnú súťaž dvojhry na turnaji WTA 250 v kanadskom Granby (251 750 EUR, tvrdý povrch vonku). V úvodnom eliminačnom zápase nenašla recept na domácu držiteľku voľnej karty Kaylu Crossovú a podľahla jej 4:6, 2:6 za 85 minút. Dvadsaťštyriročná hráčka NTC si ešte môže napraviť chuť vo štvorhre, v ktorej nastúpi po boku Ukrajinky Nadji Kičenokovej.

20. 08. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Kužmová v singli bez hlavnej

Viktória Kužmová sa neprebojovala do hlavnej súťaže dvojhry na turnaji ITF WTT W60 v Bronxe (60 000 USD, tvrdý povrch vonku). Trinásta nasadená hráčka nestačila vo finále kvalifikácie na šestku eliminačného pavúka Anastasiu Gasanovovú z Ruska a podľahla jej 3:6, 2:6 za 81 minút. Zverenka trénera Tomáša Hrunčáka a kondičného Kristiána Cupáka pokračuje na turnaji ešte vo štvorhre. Spolu s Ukrajinkou Katerynou Baindlovou zabojujú proti ruskému tandemu Gasanovová, Selechmetevová.

16. 08. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Kužmová o hlavnú v Bronxe

Viktória Kužmová zabojuje o hlavnú súťaž dvojhry na turnaji ITF WTT W60 v Bronxe (60 000 USD, tvrdý povrch vonku). Trinásta nasadená hráčka si v úvodnom kole kvalifikácie poradila s Francúzkou Tessah Andrianjafitrimovou a zdolala ju 3:6, 6:1, 10-7 za 92 minút. Zverenka trénera Tomáša Hrunčáka a kondičného Kristiána Cupáka si vo finále eliminácie zmeria sily so šestkou pavúka Anastasiou Gasanovovou z Ruska.

15. 08. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Molčan v Cincinnati vypadol

Alex Molčan nepostúpil do druhého kola dvojhry na turnaji ATP Masters 1000 v americkom Cincinnati (6 971 275 USD, tvrdý povrch vonku). Zverenec trénerov Mariána Vajdu, Karola Becka a kondičného Dávida Olasza nestačil v úvodnom kole na trinásteho nasadeného Argentínčana Diega Schwartzmana a prehral 7:5, 4:6, 2:6 za 157 minút.

15. 08. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Schmiedlová v singli končí

Anna Karolína Schmiedlová sa neprebojovala do druhého kola dvojhry na turnaji WTA 125 vo Vancouveri (115 000 USD, tvrdý povrch vonku). Zverenka trénera Ladislava Simona a kondičného Ladislava Olasza nestačila v úvodnom kole na piatu nasadenú Švédku Rebeccu Petersonovú a podľahla jej 2:6, 2:6 za 91 minút.

15. 08. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Depešová s titulom z ITF J5 v Slovenskej Ľupči

Soňa Depešová získala svoj prvý titul na juniorskom okruhu ITF. Na turnaji v Slovenskej Ľupči nenašla vo dvojhre premožiteľku a vo finále zdolala Češku Kateřinu Hajnú 6:3, 6:2. Štrnásťročná talentovaná hráčka prešla celým turnajom bez straty jediného setu. Finále dievčenskej štvorhry bolo čisto slovenskou záležitosťou. Z titulu sa tešili Lilly Cvanciger s Ester Gonosovou, ktoré zdolali Ivanu Grešovú s Teréziou Perháčovou 4:6, 7:5, 10-3.

15. 08. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Rogulski a Chudá s medailami z MS seniorov

Patrícia Rogulski a Silvia Chudá získali na majstrovstvách sveta seniorov v portugalskom Lisabone dovedna päť bronzových medailí. Rogulski bola úspešná vo dvojhre žien nad 45 rokov a spolu s Chudou aj vo štvorhre žien v kategórii nad 35 rokov. Chudá okrem bronzu s Rogulski získala ešte dve medaily - vo dvojhre žien nad 35 rokov a v mixe nad 30 rokov spolu s Litovčanom Gytautasom Aukselisom.

Viac informácií o majstrovstvách sveta seniorov spolu s výsledkami z turnaja nájdete na stránke www.itfseniors.tournamentsoftware.com.

14. 08. 2022
Aktuality Více zde