• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Aktuality

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Aktuality

 
news img

ME U12: Dievčatá sú vo finále!

Slovenské dievčatá zabojujú o zlaté medaily na majstrovstvách Európy tímov do 12 rokov. Družstvo v zložení Sofia Rachel Kočišová, Viktória Nováková a Nina Košická pod vedením kapitána Juraja Nemčeka zvíťazilo aj vo svojom treťom stretnutí na šampionáte, tentoraz zdolalo výber Rakúska 2:1. V skupine B obsadilo prvé miesto a postúpilo tak do finále. Ich posledným súperom na šampionáte bude reprezentácia Rumunska.

06. 08. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

ME U12: Chlapci o 7. miesto

Slovenskí chlapci do 12 rokov zabojujú na majstrovstvách Európy (4. - 7. augusta, Dijon, Francúzsko) o konečné siedme miesto. Tím v zložení Juraj Kováčik, Richard Križan a Max Lörinčík pod vedením kapitána Lukáša Smoľáka prehral v skupine B všetky tri svoje stretnutia. Chlapci postupne podľahli Španielsku (1:2), Nemecku (0:3) a v záverečnom stretnutí skupiny nestačili na rovesníkov z Fínska (0:3). V skupine B tak obsadili štvrté miesto. V nedeľu zabojujú o celkové siedme miesto na ME proti výberu Talianska, ktorý skončil posledný v skupine A.

06. 08. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Fotogaléria tlačovej konferencie s úspešnými juniormi

V piatok na tlačovej konferencii Slovenského tenisového zväzu sa stretlo hneď niekoľko mladých talentovaných slovenských tenistov. Privítali sme dvojnásobnú zlatú medailistku z Európskeho olympijského festivalu mládeže Renátu Jamrichovú, strieborný tím dievčat z ME do 18 rokov - Nikolu Daubnerovú, Ninu Vargovú a Irinu Balus a tím chlapcov do 18 rokov, ktorý na ME do 18 rokov obsadil štvrté miesto. Blahoželali im splnomocnenec vlády SR pre mládež a šport Karol Kučera a prezident Slovenského tenisového zväzu Miloslav Mečíř.

FOTO: Dušan Barbuš
06. 08. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Kužmová v Poľsku bez semifinále

Viktória Kužmová nepostúpila do semifinále dvojhry na turnaji ITF WTT W100 v poľskom meste Grodzisk Mazowiecki (100 000 EUR, tvrdý povrch vonku). Desiata nasadená hráčka nestačila vo štvrťfinále na jednotku pavúka Magdu Linetteovú z Poľska a podľahla jej 3:6, 1:6 za 71 minút.

05. 08. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Gombos v Liberci končí

Norbert Gombos sa neprebojoval do semifinále dvojhry na challengeri 80 v Liberci (45 730 EUR, antuka vonku). Tretí nasadený hráč nestačil vo štvrťfinále na francúzskeho kvalifikanta Giovanniho Mpethshiho Perricarda a podľahol mu 3:6, 6:2, 6:7(3) za 131 minút. Zverenec trénera Tibora Tótha a kondičného Dávida Olazsa tak v Liberci vypadol s rovnakým hráčom ako Lukáš Klein v prvom kole. 

FOTO: fb/ltkliberec (Lukáš Březina)

05. 08. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

ME U12: Slovenky o medailu!

Slovenské dievčatá zabojujú o medaily na majstrovstvách Európy tímov do 12 rokov. Družstvo v zložení Sofia Rachel Kočišová, Viktória Nováková a Nina Košická pod vedením kapitána Juraja Nemčeka zvíťazilo aj vo svojom druhom stretnutí na šampionáte, tentoraz zdolalo výber Veľkej Británie 2:1. V skupine B ich v sobotu čaká posledný súper - Rakúsko. V prípade víťazstva obsadia dievčatá prvé miesto v skupine a budú bojovať o zlaté medaily.

05. 08. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

MS U14: Slovenky o bronz

Slovenské tenistky do 14 rokov zabojujú o tretie miesto na majstrovstvách sveta družstiev v Prostějove. Tím v zložení Mia Pohánková, Soňa Depešová a Kali Šupová pod vedením kapitána Rudolfa Horvátha nestačil v semifinále na najvyššie nasadenú Českú republiku a podľahol jej 0:2. Záverečná štvorhra sa za rozhodnutého stavu nehrala. O bronzové medaily zabojujú dievčatá proti druhému nasadenému výberu USA.

05. 08. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Slovensko má na čom stavať

Slovenský tenis sa môže pozerať do budúcnosti s optimizmom, v uplynulých dňoch zaznamenal úspechy na dvoch významných mládežníckych podujatiach. Na Európskom olympijskom festivale mládeže (EYOF) v Banskej Bystrici získal zlato v dvojhre dievčat i v mixe, na majstrovstvách Európy do 18 rokov vo francúzskom Granville obsadili dievčatá druhé miesto a chlapci štvrté.

05. 08. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

ME U12: Slovenky vyhrali

Slovenské dievčatá začali na majstrovstvách Európy tímov do 12 rokov víťazne. Družstvo v zložení Sofia Rachel Kočišová, Viktória Nováková a Nina Košická pod vedením kapitána Juraja Nemčeka zdolalo v prvom stretnutí Taliansko 2:1. V skupine B s nimi figurujú okrem dievčat z Apeninského polostrova ešte Veľká Británia a Rakúsko.

04. 08. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Kužmová v Poľsku víťazne

Viktória Kužmová (na snímke) postúpila do štvrťfinále dvojhry na turnaji ITF WTT W100 v poľskom meste Grodzisk Mazowiecki (100 000 EUR, tvrdý povrch vonku). Desiata nasadená hráčka si v osemfinále poradila s Ruskou Jekaterinou Jašinovou a zvíťazila 6:0, 7:5 za 76 minút. Zverenka trénera Tomáša Hrunčáka a kondičného Kristiána Cupáka si v súboji o postup do semifinále zmeria sily s najvyššie nasadenou domácou hráčkou Magdou Linetteovou.

04. 08. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

MS U14: Slovenky do semi!

Slovenské tenistky do 14 rokov sa prebojovali už do semifinále na majstrovstvách sveta družstiev v Prostějove. Tím v zložení Mia Pohánková, Soňa Depešová a Kali Šupová pod vedením kapitána Rudolfa Horvátha zvíťazil vo štvrťfinále nad výberom Veľkej Británie 2:1. V súboji o postup do finále si zmerajú sily s najvyššie nasadenou Českou republikou.

04. 08. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Mihalíková v San Jose končí

Tereza Mihalíková spolu s Ukrajinkou Nadiiou Kičenokovou nepostúpili do štvrťfinále štvorhry na turnaji WTA 500 v americkom San Jose (757 900 USD, tvrdý povrch vonku). V úvodnom zápase nestačili na štvrtý nasadený čínsky pár Yifan Xu, Zhaoxuan a podľahli mu 3:6, 3:6 za 77 minút.

04. 08. 2022
Aktuality Více zde