• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Aktuality

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Aktuality

 
news img

Poprad-Tatry Open 2022: Šesť Slovákov o hlavnú

Šesť slovenských reprezentantov postúpilo do finále kvalifikácie na medzinárodnom turnaji ITF WTT M25 v Poprade. V pondelok budú o postup do hlavnej súťaže turnaja Poprad-Tatry Open 2022 bojovať Jakub Krošlák, Dušan Baranec, Radovan Michalik, Jakub Kaťuch a v slovenskom derby sa stretnú Krištof Minárik (na snímke) s Alfrédom Almásim.

FOTO: fb/poprad_tatry_open

26. 06. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Wimbledon: Žreb Slovákov

Alex Molčan sa v prvom kole dvojhry vo Wimbledone stretne so Španielom Pedrom Martinezom. Lukáš Klein vo svojej premiére na grandslamovom podujatí nastúpi ako kvalifikant proti domácemu držiteľovi voľnej karty Liamovi Broadymu. Na Annu Karolínu Schmiedlovú čaká Švédka Rebecca Petersonová a Kristína Kučová si zmeria sily s Brazílčankou Laurou Pigossiovou. Rozhodol o tom piatkový žreb v Londýne.

24. 06. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Dievčatá do 12 rokov odcestovali do Francúzska

Slovenské reprezentantky do 12 rokov odcestovali v piatok do francúzskeho mesta Cabourg, v ktorom sa odohrá kvalifikačný turnaj letných ME reprezentačných družstiev (European Summer Cups) v tejto vekovej kategórii. Pod vedením kapitána Juraja Nemčeka budú v slovenských farbách bojovať Sofia Rachel Kočišová, Viktória Nováková a Nina Košická (na fotografii v tomto poradí zľava). Kvalifikačný turnaj je na programe 26. - 29. júna.

24. 06. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Mihalíková o titul nezabojuje

Tereza Mihalíková po boku Bielorusky Aljaksandry Sasnovičovej nepostúpila do finále štvorhry na turnaji WTA 250 v nemeckom Bad Homburgu (251 750 USD, tráva). V semifinále nenašli recept na najvyššie nasadenú japonskú dvojicu Eri Hozumiová, Makoto Ninomijová a vo vyrovnanom zápase jej podľahli 5:7, 6:3, 10-12 za takmer dve hodiny.

23. 06. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Mihalíková už do semifinále

Tereza Mihalíková po boku Bielorusky Aljaksandry Sasnovičovej postúpila do semifinále štvorhry na turnaji WTA 250 v nemeckom Bad Homburgu (251 750 USD, tráva). Vo štvrťfinále si poradili so štvrtou nasadenou americko-bieloruskou dvojicou Kaitlyn Christianová, Lidzija Marožavová a zdolali ju 4:6, 6:4, 10-3 za 90 minút. V súboji o postup do finále si zmerajú sily s najvyššie nasadenou japonskou dvojicou Eri Hozumiová, Makoto Ninomijová.

23. 06. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Wimbledon: Klein do hlavnej!

Lukáš Klein sa prebojoval do hlavnej súťaže dvojhry na treťom grandslamovom turnaji roka vo Wimbledone. Vo finálovom kole eliminácie zvíťazil vo štvrtok  nad nasadenou dvadsaťšestkou Andreasom Seppim z Talianska a zdolal ho 6:1, 6:7(3), 7:6(5), 7:6(4) za 188 minút. Zverenec trénera Petra Vlka a kondičného Dávida Olasza sa hneď pri svojej premiére v grandslamovej kvalifikácii prebojoval do hlavného pavúka dvojhry. Meno svojho súpera sa dozvie v piatok, kedy je v Londýne na programe žreb.

23. 06. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Wimbledon: Slovenky prehrali

Rebecca Šramková (na snímke) ani Viktória Kužmová nepostúpili do finále kvalifikácie na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Šramková nestačila v druhom eliminačnom kole na nasadenú dvadsaťtrojku Jang Su-jeong z Kórejskej republiky a podľahla jej 6:3, 4:6, 3:6 za 124 minút. Zverenka trénera Jána Sabovčíka a kondičného Dávida Olasza mala zápas veľmi dobre rozohratý. Po vyhratom prvom sete viedla v druhom dejstve 4:3 s brejkom a bola blízko k víťazstvu. Túto výhodu však nedokázala využiť a z postupu do ďalšieho kola sa napokon tešila súperka.

22. 06. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Molčan na rakete Griekspoora

Alex Molčan nepostúpil do štvrťfinále dvojhry na turnaji ATP 250 na Malorke (760 750 EUR, tráva). V druhom kole nestačil na Holanďana Tallona Griekspoora a podľahol mu v troch setoch 6:0, 3:6, 6:7(3) za rovné dve hodiny. Zverencovi trénerov Mariána Vajdu, Karola Becka a kondičného Dávida Olasza sa tak ani na tretí pokus nepodarilo Griekspoora zdolať. Pre Molčana sa stáva nepríjemným súperom, na ktorého zatiaľ ani raz nevyzrel a vždy mu vo vyrovnanom zápase podľahol.

22. 06. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Wimbledon: Klein o hlavnú

Lukáš Klein (na snímke) zabojuje o postup do hlavnej súťaže na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. V druhom eliminačnom kole vyradil ôsmeho nasadeného Nemca Yannicka Hanfmanna (114. ATP), ktorého zdolal 7:5, 6:2 za rovnú hodinu. Dvadsaťštyriročný hráč NTC ťažil v zápase z kvalitného podania, pripísal si štyri esá a súpera nepustil ani k jednej brejkbalovej príležitosti. Pri premieňaní svojich možností pri podaní Hanfmanna bol stopercentný. Zverenec trénera Petra Vlka a kondičného Dávida Olasza sa vo finále kvalfikácie stretne s nasadenu dvadsaťšestkou Andreasom Seppim z Talianska.

22. 06. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

ATP oznámilo možnosť koučovania mimo kurtu

Vedenie mužského tenisového okruhu ATP vyskúša na US Open a ďalších turnajoch v druhej polovici sezóny novinku - tréneri budú mať povolené koučovanie mimo kurtu. Svojím zverencom nebudú môcť radiť priamo na dvorci a počas zápasov budú musieť sedieť na vyhradených miestach.

21. 06. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Polášek s tesnou prehrou

Filip Polášek s Austrálčanom Johnom Peersom nepostúpili do štvrťfinále štvorhry na turnaji ATP 250 v Eastbourne (760 750 EUR, tráva). Tretí nasadený pár nestačil v úvodnom zápase na britsko-brazílsku dvojicu Jamie Murray, Bruno Soares a podľahol jej vo vyrovnanom zápase 4:6, 7:6(5), 7-10 za 96 minút. Polášek s Peersom sa na budúci týždeň spoločne predstavia na treťom grandslamovom turnaji roka vo Wimbledone, kde im bude patriť post nasadených osmičiek.

21. 06. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Wimbledon: Obe Slovenky vyhrali

Rebecca Šramková a Viktória Kužmová sa prebojovali do druhého kola kvalifikácie na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Šramková zdolala v utorok v úvodnom kole Nórku Ulrikke Eikeriovú 6:3, 3:6, 6:4 za 133 minút. Zverenka trénera Jána Sabovčíka a kondičného Dávida Olasza nastúpi v súboji o postup do eliminačného finále proti nasadenej dvadsaťtrojke Jang Su-jeong z Kórejskej republiky.

21. 06. 2022
Aktuality Více zde