• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Aktuality

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Aktuality

 
news img

DC: Finále bude v Malage

Dejiskom záverečných zápasov tohtoročného Davisovho pohára bude od 21. do 27. novembra španielska Malaga. V prímorskom meste na juhu krajiny sa navyše tenisti predstavia vo štvrťfinále, semifinále a finále aj na budúci rok. Vrchol turnaja tak zostáva po dvoch ročníkoch v Madride na Pyrenejskom polostrove. Organizátori o tom informovali v stredu.

13. 04. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Ocenenie pre TK Žilina

V pondelok sa uskutočnilo vyhlásenie žilinskej ankety Športovec roka 2020 a 2021. Jednou z vyhlasovaných kategórií bolo aj "Podujatie roka", v ktorom zvíťazil TK Žilina za výbornú organizáciu medzinárodného tenisového turnaja mužov ITF WTT M15. Tento turnaj bol súčasťou série Peugeot Tennis Tour 2021 by Kronreal.

Na fotografii zľava: primátor mesta Žilina Peter Fiabáne, riaditeľ turnaja Anton Blaško a supervisor Michal Varmus.

12. 04. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Martin začal v Mexiku víťazne

Andrej Martin postúpil do druhého kola dvojhry na challengeri 80 v mexickom San Luis Potosi (53 120 USD, antuka vonku). V úvodnom kole si hladko poradil s Nemcom Julianom Lenzom, ktorého zdolal 6:1, 6:1 za necelú hodinu. Turnajová jednotka si v ďalšom zápase zmeria sily s ďalším nemeckým hráčom Nicolom Kuhnom.

12. 04. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Alex Molčan: Zostať v Top 50

Už na začiatku antukovej sezóny splnil cieľ preniknúť do elitnej svetovej päťdesiatky. Slovenský tenista Alex Molčan postupom do finále turnaja ATP v Marakéši potvrdil, že antuka je jeho najsilnejší povrch. V Maroku získal skalp svetovej deviatky Kanaďana Felixa Augera-Aliassimea a bol blízko k zisku prvého titulu na ATP Tour. Vo finálovom dueli proti Belgičanovi Davidovi Goffinovi však nevyužil vedenie 6:3, 2:0, druhý aj tretí set prehral 3:6.

"Bol to super týždeň. Nečakal som, že postúpim až do finále," povedal na úvod úprimne Alex.

11. 04. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Gombi: Finálová prehra mrzí

Norbert Gombos bojoval v nedeľu o svoj ôsmy titul vo dvojhre z challengerového okruhu. V Murcii mu však finálový zápas nevyšiel a Tsengovi z Taiwanu podľahol 4:6, 1:6. V nedeľu to však nebolo iba o zisku ďalšieho titulu, išlo aj o dôležité body do rebríčka a o možnú účasť v hlavnej súťaži na antukovom grandslame Roland Garros.

11. 04. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Alex: Mal som šancu vyhrať

Alex Molčan má za sebou vydarený týždeň v v Maroku. Na turnaji kategórie ATP 250 v Marakéši zdolal prvý raz v kariére hráča z Top 10 rebríčka ATP a vďaka ďalším skvelým výkonom sa prebojoval až do finále. V tom síce nestačil na Belgičana Davida Goffina, no napriek tejto prehre sa v rebríčku ATP posunie do elitnej päťdesiatky. Zverenec trénera Karola Becka a kondičného Dávida Olasza tým dosiahne svoje doterajšie kariérne maximum.

10. 04. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Molčan bez titulu v Maroku

Alex Molčan neuspel vo finále dvojhry na antukovom turnaji ATP v marockom Marrákeši (597 900 EUR, vonku). Bývalej svetovej sedmičke Belgičanovi Davidovi Goffinovi podľahol 6:3, 3:6, 3:6 za necelé dve hodiny. Nevyužil šancu na zisk prvého titulu na ATP Tour, napriek finálovej prehre však v pondelok poskočí na 49. miesto svetového rebríčka, čo bude jeho nové kariérne maximum.

10. 04. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Gombosovi nevyšlo finále

Norbert Gombos nezískal titul vo dvojhre na challengeri 80 v španielskej Murcii (45 730 EUR, antuka vonku). Najvyššie nasadený hráč nenašiel vo finále recept na štvrtého nasadeného Chun Hsin Tsenga z Taiwanu (140. ATP) a podľahol mu 4:6, 1:6 za 82 minút. Zverenec trénera Tibora Tótha a kondičného Dávida Olasza tak nezískal svôj ôsmy titul na challengerovom turnaji.

10. 04. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Tibor Macko - tenisová osobnosť s veľkým srdcom

RNDr. Tibor Macko, od roku 1998 prezident STZ, celý život aktívne pôsobí v tenise. Bývalý hráč, neskôr vynikajúci mládežnícky tréner a funkcionár na federálnej úrovni v Československu, zanechal výraznú pečať v slovenskom tenise. Po rozdelení federácie bola jeho prítomnosť v samostatnom slovenskom tenise neodmysliteľná. V apríli 2022, po takmer štvrťstoročí, končí vo funkcii prezidenta Slovenského tenisového zväzu.

09. 04. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Mečíř: Pomôcť skúsenosťami

Novým prezidentom Slovenského tenisového zväzu sa stal Miloslav Mečíř st. V sobotňajších voľbách uspel pred dvojicou bývalých daviscupových reprezentantov Martinom Kližanom a Jánom Krošlákom. Olympijský šampión zo Soulu 1988 dostal vo verejnom hlasovaní na zasadnutí Rady STZ v Bratislave 21 hlasov, Kližan osem, Krošlák nedostal žiadny hlas.

Päťdesiatsedemročný Mečíř st. nahradil na poste Tibora Macka, ktorý sa neuchádzal ďalej o funkciu. Dlhoročný prezident STZ, ktorý bol na čele slovenského tenisu od roku 1998, sa rozhodol vzdať kandidatúry práve v prospech Mečířa st.

09. 04. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Molčan o titul proti Goffinovi

Alex Molčan zabojuje o svoj prvý titul na hlavnom okruhu ATP. Na turnaji katogórie 250 v marockom Marakéši (597 900 EUR, antuka vonku) si v semifinále poradil s ôsmym nasadeným Laslom Djerem zo Srbska a zvíťazil 6:1, 7:5 za 81 minút. Zverenec trénera Karola Becka a kondičného Dávida Olasza si vo finále zmeria sily s Belgičanom Davidom Goffinom, s ktorým vo vzájomnej bilancii vyhráva 1:0. Prvý zápas odohrali v tomto roku na turnaji v Melbourne, kde Molčan vyhral 2:0.

09. 04. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Mečíř novým prezidentom STZ

Miloslav Mečíř st. sa stal novým prezidentom Slovenského tenisového zväzu. Na Rade STZ o tom rozhodli jej členovia vo verejnom hlasovaní. Protikandidátmi Mečířa vo voľbách boli Martin Kližan a Ján Krošlák. Za Mečířa hlasovalo 21 z 33 zúčastnených, Kližan dostal 8 hlasov, Krošlák žiaden.

09. 04. 2022
Aktuality Více zde