• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Aktuality

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Aktuality

 
news img

Martin v Zadare skončil

Andrej Martin (na snímke) sa neprebojoval do štvrťfinále dvojhry na challengeri 80 v chorvátskom Zadare (45 730 EUR, antuka vonku). Tretí nasadený hráč nestačil v druhom kole na Čecha Dalibora Svrčinu a podľahol mu 6:4, 2:6, 2:6 za 122 minút. Spolu s Rakúšanom Tristanom-Samuelom Weissbornom vypadol aj vo štvorhre, v úvodnom kole prehrali s trojkami pavúka Zdeňkom Kolářom a Andreom Vavassorim 6:3, 4:6, 4-10.

24. 03. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Horanský do štvrťfinále

Filip Horanský postúpil do štvrťfinále dvojhry na challengeri 80 vo švajčiarskom meste Biel (45 730 EUR, tvrdý povrch hala). V druhom kole zvíťazil nad domácim držiteľom voľnej karty Kilianom Feldbauschom 7:6(6), 7:6(5) za 107 minút. Zverenec trénera Miloslava Mečířa ml. a kondičného Dávida Olasza si v súboji o semifinále zmeria sily s českým kvalifikantom Marekom Gengelom.

24. 03. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Svetová jednotka Bartyová ukončila kariéru

Austrálska tenistka Ashleigh Bartyová ukončila vo veku 25 rokov profesionálnu hráčsku kariéru. Svetová jednotka oznámila nečakané rozhodnutie na sociálnej sieti necelé dva mesiace po svojom triumfe na Australian Open, čo bol jej tretí grandslamový titul v kariére.

23. 03. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Martin do druhého kola

Andrej Martin (na snímke) postúpil do druhého kola dvojhry na challengeri 80 v chorvátskom Zadare (45 730 EUR, antuka vonku). V úvodnom kole si poradil s talianskym kvalifikantom Riccardom Balzeranim a zdolal ho 6:3, 6:3 za 77 minút. Tretí nasadený hráč si v ďalšom zápase zmeria sily s Čechom Daliborom Svrčinom. 

22. 03. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Mečíř kandiduje na prezidenta STZ

Miloslav Mečíř st. (na snímke), bývalý skvelý hráč, olympijský víťaz v tenise, dlhoročný kapitán daviscupového tímu Slovenska a súčasný prezident tenisového klubu Slovan Bratislava, oznámil v pondelok kandidatúru na prezidenta Slovenského tenisového zväzu. „Veľmi pozorne a citlivo vnímam súčasné dianie v slovenskom tenise pred voľbami do najvyšších orgánov STZ a preto som sa rozhodol kandidovať na funkciu prezidenta STZ. Chcem ponúknuť tenisovému hnutiu moje dlhoročné hráčske, trénerské a funkcionárske skúsenosti pre ďalší rozvoj tenisu na Slovensku,“ povedal Mečíř.

21. 03. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Mečíř: Fakty o voľbách na konferencii BTZ

V stredu 16. marca 2022 sa uskutočnila konferencia Bratislavského tenisového zväzu (BTZ), na ktorej sa, okrem iného, volil aj predseda BTZ, členovia Výkonného výboru BTZ a členovia do Rady Slovenského tenisového zväzu (STZ) za BTZ. Volieb sa zúčastnilo 42 klubov z celkového počtu 50 klubov. Dianie na konferencii pozorne sledoval aj predseda TK Slovan Bratislava Miloslav Mečíř, ktorý zhrnul fakty z volieb a adresuje výzvu všetkým tenisovým klubom na Slovensku.

20. 03. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Horanský v Biele ďalej

Filip Horanský postúpil do druhého kola dvojhry na challengeri 80 vo švajčiarskom meste Biel (45 730 EUR, tvrdý povrch hala). V úvodnom kole si hladko poradil s domácim držiteľom voľnej karty Jeromom Kymom a zvíťazil 6:3, 6:3 za 67 minút. Zverenec trénera Miloslava Mečířa ml. a kondičného Dávida Olasza si v súboji o štvrťfinále zmeria sily s víťazom švajčiarskeho derby medzi držiteľom voľnej karty Kilianom Feldbauschom a siedmym nasadeným Marcom-Andreom Hüslerom. 

20. 03. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Kovalík aj Martin prehrali

Jozef Kovalík (na snímke) nepostúpil do semifinále dvojhry na challengeri 80 v talianskom Roseto Degli Abruzzi 2 (45 730 EUR, antuka vonku). Vo štvrťfinále nestačil na Francúza Manuela Guinarda a podľahol mu 1:6, 3:6 za 72 minút. Nedarilo sa ani Andrejovi Martinovi vo štvorhre. Spolu s Tristanom-Samuelom Weissbornom prehrali v semifinále s treťou nasadenou srbskou dvojicou Matej Sabanov, Ivan Sabanov 5:7, 4:6 za 84 minút.

FOTO: fb/tennisroseto

18. 03. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Kovalík aj Martin postupujú

Jozef Kovalík (na snímke) postúpil do štvrťfinále dvojhry na challengeri 80 v talianskom Roseto Degli Abruzzi 2 (45 730 EUR, antuka vonku). V osemfinále si hladko poradil s Holanďanom Robinom Haasem a zdolal ho 6:4, 6:2 za 66 minút. Dvadsaťdeväťročný Bratislavčan si v ďalšom zápase zmeria sily s Francúzom Manuelom Guinardom. 

17. 03. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Šramková po operácii nohy

Rebecca Šramková si musí dať nútenú prestávku od tenisu. Dvadsaťpäťročnú hráčku NTC trápila od Vianoc bolesť ľavej nohy. Po Australian Open a turnaji vo Francúzsku jej zistili, že ide o únavovú zlomeninu sezamovej kosti. V stredu podstúpila operáciu a verí, že ak všetko dobre pôjde, o dva mesiace sa opäť vráti na kurty.

"Pre mňa ako profesionálnu športovkyňu je to veľmi deprimujúce, ale musím bojovať. Každú sekundu, minútu, hodinu," uviedla na sociálnej sieti Rebecca.

FOTO: fb/rebecca.sramkova

17. 03. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Zmena na grandslamoch - v rozhodujúcom sete jednotný tajbrejk

Rada grandslamových tenisových turnajov oznámila, že všetky podujatia veľkej štvorky budú mať v rozhodujúcom sete jednotný tajbrejk. K skúšobnému kroku pristúpila po konzultácii s Asociáciou tenisových profesionálov (ATP), Ženskou tenisovou asociáciou (WTA) a Medzinárodnou tenisovou federáciou (ITF).

17. 03. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

School Lobik: Koppová vo finále dvojhry

Natália Koppová (na snímke vľavo) sa prebojovala do finále dvojhry na turnaji TEJT U16 School Lobik 2022 v Trenčianskych Tepliciach. Najvyššie nasadená hráčka nestačila v súboji o titul na štvorku pavúka Veroniku Sekerkovú z Českej republiky a podľahla jej 3:6, 6:3, 4:6. Vo štvorhre chlapcov sa do semifinále prebojovali Oliver Kecskés s Matejom Markovičom, ktorým postup do finále ušiel až v supertajbrejku. VÝSLEDKY

16. 03. 2022
Aktuality Více zde