• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Aktuality

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Aktuality

 
news img

Miroslav Repík oslávil životné jubileum, blahoželáme!

Miroslav Repík, dlhoročný sekretár Západoslovenského tenisového zväzu, oslávil 6. marca v zdraví 90. narodeniny. Vo federálnej republike stál pri zrode krajského tenisového orgánu, pri vzniku STZ sa stal sekretárom regionálneho zväzu. Túto významnú prácu vykonával až do svojej osemdesiatky.

Rodák z moravského Vracova začínal s tenisom v Piešťanoch ako rodič, organizátor klubových turnajov, neskôr ho poznali hádam všetci závodní hráči. Desiatky rokov pôsobil vo funkcii vrchného rozhodcu od klubovej úrovne až po majstrovstvá Slovenska. Mnohé tenisové vyznamenania, ktoré za svoju činnosť obdržal, boli naozaj zaslúžené.

Blahoželáme a prajeme ešte veľa rokov v zdraví a rodinnej pohode.

07. 03. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

DC: Slovensko podľahlo Taliansku

Slovenskí tenisti sa neprebojovali na finálový turnaj Davisovho pohára. V kvalifikačnom dueli prehrali na harde v bratislavskom NTC s favorizovaným Talianskom 2:3. O rozhodujúci tretí bod pre hostí sa zaslúžil Lorenzo Musetti, ktorý v záverečnej dvojhre zdolal Norberta Gombosa (na snímke) po trojsetovej bitke 6:7(3), 6:2, 6:4.

05. 03. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

DC: Gombos tesne prehral

Talianski tenisti vedú po úvodnej dvojhre kvalifikačného duelu o postup na finálový turnaj Davisovho pohára nad domácim Slovenskom 1:0. O úvodný bod sa na harde v bratislavskom NTC postaral líder talianskeho tímu Jannik Sinner, ktorý vo vyrovnanom zápase zdolal slovenskú dvojku Norberta Gombosa (na snímke) po trojsetovom boji 6:4, 4:6, 6:4. V druhom singli nastúpili proti sebe Filip Horanský, ktorý nahradil chorého Alexa Molčana, a Lorenzo Sonego.

04. 03. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

DC: Slovensko bez Molčana

Alex Molčan (na snímke) nezasiahne do bojov v kvalifikačnom stretnutí o postup na finálový turnaj Davis Cupu medzi Slovenskom a Talianskom. Slovenská jednotka bude kapitánovi Tiborovi Tóthovi chýbať pre zdravotné problémy. V tíme ho nahradí skúsený Lukáš Lacko.

04. 03. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Slovensko na siedmom mieste medzi juniormi sveta!

Skvelý úvod sezóny majú za sebou viacerí slovenskí juniorskí reprezentanti do 18 rokov. Na šnúre jednotkových turnajov ITF v Južnej Amerike sa postupne počas januára a februára predstavilo sedem mladých talentovaných hráčov. Na začiatku – počas oficiálneho reprezentačného výjazdu – to bola pätica Peter Naď, Michal Krajčí, Nikola Daubnerová, Nina VargováRenáta Jamrichová. Tým sa na štyroch turnajoch v Kostarike, Kolumbii, Ekvádore a Peru podarilo získať dovedna 6 titulov!

02. 03. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

ITF suspendovala Rusov a Bielorusov

Tenisti z Ruska a Bieloruska nemôžu až do odvolania štartovať na medzinárodných súťažiach. V utorok o tom rozhodla Medzinárodná tenisová federácia (ITF) po diskusii s Medzinárodný olympijským výborom (MOV). Príčinou je rusko-ukrajinský konflikt. ITF suspendovala Ruskú tenisovú federáciu (RTF) aj Bieloruskú tenisovú federáciu (BTF).

01. 03. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Reakcia prezidenta STZ T. Macka na urážlivé výroky M. Kližana

"Rešpektujem slobodu prejavu a som prístupný konštruktívnej kritike, ale dôrazne odmietam urážlivé vyjadrenia Matina Kližana na adresu funkcionárov Slovenského tenisového zväzu, ktorí dlhodobo pracujú v tenisových kluboch a v najvyšších orgánoch STZ. Dôrazne tiež odmietam urážlivé vyjadrenia na adresu najvyšších športových funkcionárov na Slovensku. Rovnako nesúhlasím so znevažovaním práce reprezentačných trénerov a trénerov Národného tenisového centra, ktorí pre slovenský tenis odvádzajú kvalitnú prácu."

01. 03. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Schmiedlová podľahla obhajkyni

Anna Karolína Schmiedlová nepostúpila do druhého kola dvojhry na turnaji WTA 250 v mexickom Monterrey (239 477 USD, tvrdý povrch vonku). V úvodnom zápase nenašla recept na obhajkyňu vlaňajšieho titulu a druhú nasadenú hráčku Leylu Fernandezovú z Kanady a podľahla jej 2:6, 2:6 za 68 minút.

FOTO: fb/AbiertoGNPSeguros

28. 02. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Martin na Gran Canarii ďalej

Andrej Martin si pripísal prvé singlové víťazstvo v tejto sezóne. Na challengeri 80 na Gran Canarii (45 730 EUR, antuka vonku) postúpil do druhého kola po víťazstve nad domácim Španielom Nicolasom Álvarezom Varonom, ktorého zdolal 6:1, 6:1 za 63 minút. Tretí nasadený hráč zabojuje o postup do štvrťfinále proti víťazovi zápasu medzi Talianom Riccardom Bonadiom a kvalifikantom Matthieuom Perchicotom z Francúzska.

28. 02. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Kučová na úvod prehrala

Kristína Kučová nepostúpila do druhého kola dvojhry na turnaji WTA 250 vo francúzskom Lyone (193 127 EUR, tvrdý povrch hala). V úvodnom zápase dvoch nenasadených hráčok nenašla recept na Varvaru Gračevovú z Ruska a podľahla jej 6:7(0), 6:7(2) za 137 minút. Tridsaťjedenročná rodáčka z Bratislavy si vypracovala až pätnásť brejkbalových možností, využila z nich tretinu.

27. 02. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Kužmová v Monterrey vzdala

Viktória Kužmová (na snímke) sa nepredstaví v hlavnej časti turnaja WTA 250 v mexickom Monterrey (239 477 USD, tvrdý povrch vonku). Deviata nasadená hráčka nedohrala prvé kolo kvalifikácie s Victoriou Jimenezovou Kasintsevovou z Andory. Za stavu 4:6, 1:2 jej zápas pre problémy s chbrtom vzdala. Zverenka trénera Tomáša Hrunčáka a kondičného Kristiána Cupáka sa v Monterrey nepredstaví ani vo štvorhre a vynechá aj blížiaci sa turnaj v Indian Wells.

FOTO: fb/AbiertoGNPSeguros

27. 02. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Áčko pre Daubnerovú s Balus!

Nikola Daubnerová s Irinou Balus získali deblový titul na áčkovom juniorskom turnaji ITF JA do 18 rokov v brazílskej Criciume.  Štvrtý nasadený pár zvíťazil vo finále nad poľsko-novozélandskou dvojicou Weronika Ewaldová, Vivian Yangová hladko 6:1, 6:3. Pre Daubnerovú, zverenku trénera Martina Zathureckého v NTC, je to siedmy deblový titul na juniorskom okruhu ITF, prvý po boku Balus. Tá sa doposiaľ radovala štyrikrát.

26. 02. 2022
Aktuality Více zde