• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Aktuality

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Aktuality

 
news img

Kužmová po boji víťazne

Viktória Kužmová postúpila do štvrťfinále dvojhry na turnaji ITF W100 v Dubaji (100 000 USD, tvrdý povrch vonku). V druhom kole si poradila so šiestou nasadenou Viktorijou Tomovovou z Bulharska a zdolala ju 6:2, 4:6, 7:5 za 138 minút. Zverenka trénera Tomáša Hrunčáka a kondičného Kristiána Cupáka si v súboji o postup do semifinále zmeria sily s Dariou Snigurovou z Ukrajiny.

24. 11. 2021
Aktuality Více zde
 
news img

Kučová do štvrťfinále v Dubaji

Kristína Kučová sa prebojovala do štvrťfinále dvojhry na turnaji ITF W100 v Dubaji (100 000 USD, tvrdý povrch vonku). V druhom kole si hladko poradila s Bieloruskou Juliou Hatoukovou a zdolala ju 6:4, 6:1 za 91 minút. Štvrtá nasadená hráčka sa v ďalšou kole stretne s Ruskou Vitalijou Diatčenkovou. Po boku Češky Renáty Voráčovej sa Kučová predstavila aj vo štvorhre. V úvodnom kole zvíťazili nad turecko-poľskou dvojicou Berfu Cengizová, Weronika Falkowská 6:4, 6:4.

24. 11. 2021
Aktuality Více zde
 
news img

Páleníková s Kochanovou s titulmi na ITF Beach Tennis v Budapešti

Deväť slovenských plážových tenistov sa počas uplynulého víkendu zúčastnilo na dvoch turnajoch kategórie ITF v Budapešti. Katarína Páleníková s Monikou Kochanovou získali na oboch z nich tituly. Išlo historicky o prvý titul čisto slovenskej dvojice. Páleníková ich má počas kariéry na konte niekoľko, no doteraz vždy zvíťazila so zahraničnou partnerkou.

24. 11. 2021
Aktuality Více zde
 
news img

Kučová hladko postúpila

Kristína Kučová (na snímke) postúpila do druhého kola dvojhry na turnaji ITF W100 v Dubaji (100 000 USD, tvrdý povrch vonku). Štvrtá nasadená hráčka zvíťazila nad držiteľkou voľnej karty Weronikou Falkowskou z Poľska hladko 6:1, 6:2 za rovnú hodinu. Jej ďalšou súperkou bude Bieloruska Julia Hatouková. Tridsaťjedenročná Bratislavčanka sa v Dubaji predstaví aj vo štvohre po boku Češky Renáty Voráčovej.

23. 11. 2021
Aktuality Více zde
 
news img

Sloboda na premiérovom festivale U12 so skvelou finálovou účasťou

Leon Sloboda minulý týždeň úspešne reprezentoval Slovensko na výberovom festivale hráčov do 12 rokov na španielskom ostrove Malorka. V dvojhre vyhral dva z troch zápasov, v skupine C obsadil druhé miesto, no do záverečných bojov tesne nepostúpil. Vo štvorhre sa predstavil po boku Turka Mustafu Egeho Sika, s ktorým to dotiahli až do finále. Nad ich sily bola ruská dvojica Frolov, Rybkin, ktorej podľahli 2:4, 0:4.

23. 11. 2021
Aktuality Více zde
 
news img

Krajčí s titulom vo dvojhre a s Marošíkom finalistami štvorhry

Michal Krajčí (na snímke vpravo) získal titul vo dvojhre na turnaji ITF J4 v Poľsku. Ako šiesty nasadený hráč zdolal vo finále sedmičku pavúka Jakuba Jupu z Českej republiky hladko 6:3, 6:3. Na celom turnaji stratil jediný set, zobrať mu ho v semifinále dokázal Norbert Marošík (na snímke vľavo). Chlapci sa spolu prebojovali aj do finále štvorhry, nad ich sily bol poľský pár Majchrzak, Ros, ktorému tesne podľahli 6:3, 4:6, 8-10.

22. 11. 2021
Aktuality Více zde
 
news img

Kužmová v Dubaji ďalej

Viktória Kužmová (na snímke) sa prebojovala do druhého kola dvojhry na turnaji ITF W100 v Dubaji (100 000 USD, tvrdý povrch vonku). V úvodnom zápase otočila vývoj proti Japonke Mai Hontamaovej a zvíťazila 5:7, 6:3, 6:3 za 150 minút. Zverenka trénera Tomáša Hrunčáka a kondičného Kristiána Cupáka si v ďalšom kole zmeria sily s Bulharkou Viktorijou Tomovovou.

22. 11. 2021
Aktuality Více zde
 
news img

Alex: Splnil som svoj cieľ

Alex Molčan má za sebou sezónu, o akej sa mu pred jej začiatkom určite ani nesnívalo. V januári mu patrilo 313. miesto v rebríčku ATP, v novembri je z neho hráč elitnej svetovej stovky. Krásnu bodku za tenisovým rokom 2021 sa mu podarilo doplniť vďaka zisku challengerového titulu v Helsinkách, čím si zabezpečil aj priamu účasť v hlavnej súťaži Australian Open.

V Helsinkách ho vo finále vyzval Portugalčan Joao Sousa, bývalý 28. hráč singlového rebríčka ATP. No Alex aj túto prekážku zvládol a po víťazstve 6:3, 6:2 zdvihol nad hlavu víťaznú trofej.

21. 11. 2021
Aktuality Více zde
 
news img

Molčan s titulom z Helsínk!

Alex Molčan získal titul vo dvojhre na challengeri 80 vo fínskych Helsinkách (44 820 EUR, tvrdý povrch hala). Vo finále si v pozícii tretieho nasadeného hráča poradil s Portugalčanom Joaom Sousom a zdolal ho hladko 6:3, 6:2 za 68 minút. Pre takmer dvadsaťštyriročného hráča NTC je to druhý singlový titul na challengerovom okruhu, prvý získal tento rok v Liberci. Na svojom konte má aj deblový titul z Cherbourgu s partnerom Lukášom Kleinom.

21. 11. 2021
Aktuality Více zde
 
news img

Molčan zabojuje o druhý titul

Alex Molčan sa prebojoval do finále dvojhry na challengeri 80 vo fínskych Helsinkách (44 820 EUR, tvrdý povrch hala). Tretí nasadený hráč zvíťazil v semifinále nad ruským kvalifikantom Alexandrom Ševčenkom 6:2, 7:6(4) za 80 minút. O druhý singlový titul na challengerovej úrovni zabojuje proti víťazovi zápasu medzi Švajčiarom Henrim Laaksonenom a Portugalčanom Joaom Sousom.

20. 11. 2021
Aktuality Více zde
 
news img

Kližan s ocenením od ATP

Bývalému slovenskému tenistovi Martinovi Kližanovi sa dostalo veľkej pocty. V rámci turnaja majstrov v Turíne bol súčasťou slávnostnej ceremónie, počas ktorej Asociácia tenisových profesionálov (ATP) ocenila päticu hráčov s ukončenou kariérou. Informovala o tom stránka nittoatpfinals.com. Okrem Kližana sa na štvrtkovej akcii zúčastnili Belgičan Steve Darcis, Rakúšan Julian Knowle, Talian Paolo Lorenzi a Srb Viktor Troicki. Šéf ATP Andrea Gaudenzi všetkým piatim venoval na pamiatku obraz s ich fotografiou a výpočtom najväčších úspechov, ktoré v kariérach dosiahli.

19. 11. 2021
Aktuality Více zde
 
news img

Gombos v Pau dohral

Norbert Gombos sa neprebojoval do semifinále dvojhry na challengeri 100 vo francúzskom meste Pau (88 520 EUR, tvrdý povrch hala). Piaty nasadený hráč nestačil vo štvrťfinále na Ukrajinca Sergija Stachovského a podľahol mu 4:6, 6:1, 6:7(5) za 132 minút. Zverenec trénera Tibora Tótha a kondičného Dávida Olasza vyhrával v tajbrejku rozhodujúceho setu 4:2, no sľubný náskok neudržal a v závere ťahal za kratší koniec.

FOTO: fb/openpaupyrenees

19. 11. 2021
Aktuality Více zde