• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Aktuality

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Aktuality

 
news img

US Open: Schmiedlová a Šramková postúpili

Rebecca Šramková Anna Karolína Schmiedlová (na snímke) postúpili do druhého kola trojkolovej kvalifikácie na poslednom grandslamovom turnaji roka US Open (57 000 000 USD, tvrdý povrch vonku). V úvodnom zápase zvíťazila Šramková nad Austrálčankou Arinou Rodionovou 6:4, 6:0 za 94 minút. Zverenka trénera Michala Mertiňáka a kondičného Dávida Olasza prehrávala v prvom sete 2:4 a súperka mala tri brejkbaly. Od tohoto momentu však neuhrala Rodionová ani jediný gem. O postup do finále kvalifikácie si hráčka NTC zmeria sily so šestnásťročnou držiteľkou voľnej karty Reese Brantmeierovou z USA. 

24. 08. 2021
Aktuality Více zde
 
news img

ITF WTT M15: Fekete a Novák do hlavnej

János Fekete (na snímke) a Jakub Novák sa prebojovali do hlavnej súťaže dvojhry na turnaji ITF WTT M15 v Bratislave. Vo finále kvalifikácie si Fekete poradil s najvyššie nasadeným Marekom Semjanom 6:4, 6:4, Novák v ďalšom slovenskom derby zdolal Samuela Paulovčáka rovnakým výsledkom. V hlavnej súťaži tak má  Slovensko dokopy sedem hráčov. Okrem úspešných kvalifikantov sú priamo v hlavnom pavúku Michal Novanský, Lukáš Pokorný, Peter Naď, Lukáš Palovič a Andrej Krajčík.

24. 08. 2021
Aktuality Více zde
 
news img

Klein vo Varšave víťazne

Lukáš Klein sa prebojoval do osemfinále dvojhry na challengeri 80 v poľskej Varšave (44 820 EUR, antuka vonku). Ako trojka pavúka si v úvodnom zápase poradil s Julianom Lenzom z Nemecka a zvíťazil 6:1, 3:6, 6:3 za 115 minút. Zverenec trénera Petra Vlka a kondičného Dávida Olasza zabojuje o postup do štvrťfinále proti Rusovi Andrejovi Kuznecovovi.

24. 08. 2021
Aktuality Více zde
 
news img

Martin po otočke postúpil

Andrej Martin postúpil do druhého kola dvojhry na challengeri 80 v talianskej Barlette (44 820 EUR, antuka vonku). Najvyššie nasadený hráč si v prvom kole poradil s domácim držiteľom voľnej karty Jacopom Berrettinim a po otočke ho za 103 minút zdolal 4:6, 6:2, 6:1. V ďalšom zápase si zmeria sily s Argentínčanom Thiagom Agustinom Tirantem.

23. 08. 2021
Aktuality Více zde
 
news img

US Open: Žreb kvalifikácie

V pondelok v New Yorku vyžrebovali kvalifikáciu posledného grandslamového turnaja roka US Open. Predstaví sa v nej sedem slovenských reprezentantov - traja muži a štyri ženy. V mužskom pavúku to budú Alex Molčan, Filip Horanský a Lukáš Lacko, medzi ženami Anna Karolína Schmiedlová, Viktória Kužmová, Kristína Kučová a Rebecca Šramková. Istú účasť v hlavnom pavúku má zo Slovákov iba Norbert Gombos.

23. 08. 2021
Aktuality Více zde
 
news img

ITF WTT M15: Hlavná súťaž

V pondelok vyžrebovali hlavnú súťaž dvojhry aj štvorhry turnaja ITF WTT M15, ktorý je tretím podujatím v rámci série Peugeot Tennis Tour 2021 by Kronreal. Priamo v hlavnom pavúku figuruje päť Slovákov - Michal Novanský, Andrej Krajčík, Lukáš Pokorný, Peter Naď a Lukáš Palovič. Ďalších sedem - Martin Dobrý, Krištof Minárik, Jakub Krošlák, Jakub NovákSamuel Paulovčák, Marek SemjanJános Fekete - zabojujú vo finále kvalifkácie o postup do hlavnej súťaže.

23. 08. 2021
Aktuality Více zde
 
news img

ITF WTT M15: Sedem Slovákov o hlavnú

Séria Peugeot Tennis Tour 2021 by Kronreal sa po dvoch turnajoch na dvorcoch NTC presunula na kurty TK Slávia STU Bratislava. V kvalifikácii turnaja ITF WTT M15 bolo 32 hráčov, z ktorých až polovica boli domáci tenisti. Do finále eliminácie z nich postúpilo sedem hráčov - Marek Semjan, János Fekete, Jakub Novák, Samuel Paulovčák, Jakub Krošlák, Krištof Minárik a Martin Dobrý. Zápasy sú na programe v utorok od 10.00 h.

23. 08. 2021
Aktuality Více zde
 
news img

Rebríčky Slovákov ATP, WTA

Norbert Gombos a Anna Karolína Schmiedlová zostávajú aj naďalej slovenskými jednotkami v dvojhre. Gombosovi v rebríčku ATP patrí 112. priečka, Slovensko aktuálne nemá žiadneho hráča v elitnej stovke. Schmiedlová sa nachádza na 92. mieste rebríčka WTA. Vo štvorhre je najlepším zo Slovákov Filip Polášek na 14. pozícii, medzi ženami je na 35. mieste Viktória Kužmová.

23. 08. 2021
Aktuality Více zde
 
news img

Gombos na harde s prehrou

Norbert Gombos nepostúpil do druhého kola dvojhry na turnaji ATP 250 v americkom Winston Saleme (807 210 USD, tvrdý povrch vonku). V úvodnom zápase nestačil na Bielorusa Jegora Gerasimova a podľahol mu 6:7(6), 6:3, 2:6 za 155 minút. Zverencovi trénera Tibora Tótha a kodičného Dávida Olasza prechod na tvrdý povrch nevyšiel, prehral na ňom všetky štyri doterajšie zápasy. Na budúci týždeň ho na harde čaká posledný grandslamový turnaj roka US Open, na ktorom sa slovenská singlová jednotka predstaví priamo v hlavnej súťaži.

22. 08. 2021
Aktuality Více zde
 
news img

ITF WTT M15: Vyžrebovanie

V nedeľu podvečer vyžrebovali kvalifikáciu turnaja ITF WTT M15, ktorý sa na antukových dvorcoch TK Slávia STU Bratislava uskutoční od 23. - 29. augusta. Turnaj je tretím podujatím zaradeným do série Peugeot Tennis Tour 2021 by Kronreal. V kvalifikácii, ktorá sa začína v pondelok 23. augusta, sa predstaví dovedna šestnásť Slovákov - Marek Semjan, Jakub Kaťuch, János Fekete, Šimon Habšuda, Samuel Puškár, Jakub Novák, Samuel Paulovčák, Tomáš Lánik, Patrik Jančovič, Radovan Michalik, Jakub Krošlák, Krištof Minárik, Šimon Sedliak, Samo Polakovič, Martin Dobrý a Michal Krajčí. Kvalifikačné zápasy sú na programe od 10.00 h.

22. 08. 2021
Aktuality Více zde
 
news img

ITF WTT M15: Dvojhra pre Valkusza

Maďarský tenista Mate Valkusz získal titul vo dvojhre na druhom podujatí v rámci série Peugeot Tennis Tour 2021 by Kronreal. Šiesty nasadený hráč viedol vo finále nad krajanom a trojkou pavúka Fabianom Marozsanom 3:6, 6:1, 5:4, za tohto stavu mu súper zápas skrečoval. Pre dvadsaťtriročného Valkusza je to desiaty titul vo dvojhre na profesionálnom okruhu medzi mužmi, druhý v tomto roku. V sobotu sa po boku krajana Zsombora Velcza radoval na bratislavskom turnaji ITF WTT M15 aj z deblového titulu.

Všetky dôležité informácie, výsledky, denný program, pavúky a fotografie nájdete na stránke www.peugeottennistour.sk.

FOTO: Dušan Barbuš

22. 08. 2021
Aktuality Více zde
 
news img

ITF WTT M15: Víťazmi debla Maďari Valkusz s Velczom

Mate Valkusz so Zsomborom Velczom získali titul vo štvorhre na druhom turnaji v rámci série Peugeot Tennis Tour 2021 by Kronreal. Maďarský pár si vo finále poradil s najvyššie nasadenou českou dvojicou Andrew Paulson, Robin Staněk a zvíťazil 3:6, 7:6(6), 10-7 za 87 minút. Valkusz môže k deblovému titulu pridať v nedeľu aj prvenstvo v singli. O víťaznú trofej zabojuje s krajanom Fabianom Marozsanom.

Všetky dôležité informácie, výsledky, denný program, pavúky a fotografie nájdete na stránke www.peugeottennistour.sk.


FOTO: Dušan Barbuš

 

21. 08. 2021
Aktuality Více zde