• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Aktuality

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Aktuality

 
news img

Ing. Vladimír Gerhart oslávil pracovné jubileum

Na juniorskom turnaji ITF J5 v Slovenskej Ľupči oslávil krásne pracovné jubileum vrchný rozhodca Ing. Vladimír Gerhart. Bol to 50. medzinárodný turnaj, ktorý rozhodoval z pozície vrchného rozhodcu, 150. turnaj celkovo pod jeho vedením. Blahoželáme a prajeme veľa ďalších pracovných úpechov spojených s tenisom.

Ing. Vladimír Gerhart v bielom športe nepracoval iba ako vrchný rozhodca, ale aj ako funkcionár, tréner, lektor školení vrchných a hlavných rozhodcov a kapitánov družstiev. Začínal v TJ Sokol Prešov v roku 1992, neskôr pôsobil ako funkcionár v TK Tatran Prešov i v TA Prešov. Od roku 2007 bol členom predsedníctva Rady STZ. Kvalifikáciu rozhodcu ITF získal v roku 2010. Voľný čas venuje aj publikačnej činnosti zameranej na tenis.

17. 08. 2021
Aktuality Více zde
 
news img

Klein v Nemecku skončil

Lukáš Klein nepostúpil do druhého kola dvojhry na challengeri 80 v nemeckom Lüdenscheide (44 820 EUR, antuka vonku). V úvodnom kole nestačil na Nicolasa Jarryho z Čile a podľahol mu 6:1, 6:7(5), 6:7(6) za 158 minút. Zverenec trénera Petra Vlka a kondičného Dávida Olasza si vypracoval trinásť brejkbalov, z ktorých tri využil. Svoje podanie si prehral iba jeden raz, no aj tak ťahal v zápase za kratší koniec.

17. 08. 2021
Aktuality Více zde
 
news img

Marošík a Pavlechová víťazmi ITF J5 v Slovenskej Ľupči

Norbert Marošík a Katarína Pavlechová sa stali víťazmi dvojhry na juniorskom turnaji ITF J5 v Slovenskej Ľupči. Šiesty nasadený Marošík zdolal vo finále sedmičku pavúka Michala Krajčího 6:3, 1:6, 6:3. Krajčí získal titul vo štvorhre po boku Pavla Keľa. Nasadené jednotky zvíťazili nad Marošíkom s Marcusom Masarčinom 6:4, 7:6(0).

17. 08. 2021
Aktuality Více zde
 
news img

Kučová v Chicagu vypadla

Kristína Kučová nepostúpila do hlavnej súťaže dvojhry na turnaji WTA 125 v Chicagu (115 000 USD, tvrdý povrch vonku). Najvyššie nasadená hráčka nestačila v zápase jednokolovej eliminácie na Harriet Dartovú z Veľkej Británie a podľahla jej 6:2, 4:6, 4:6 za 146 minút. Rozhodujúci brejk druhého aj tretieho setu prišiel v desiatej hre, keď tridsaťjedenročná Bratislavčanka podávala na 5:5, no v oboch prípadoch si podanie hladko prehrala.

16. 08. 2021
Aktuality Více zde
 
news img

ITF WTT M15: Trio Slovákov ďalej

Z jedenástich slovenských hráčov, ktorí sa predstavili v kvalifikácii druhého turnaja ITF v rámci série Peugeot Tennis Tour 2021 by Kronreal, postúpili do bojov o hlavnú súťaž iba Tomáš Líška, Tomáš Lánik a Alfréd Almási (na snímke). Líška hladko zvíťazil nad Andrejom Stehlíkom 2:6, 2:6 a v súboji o hlavnú súťaž si v utorok zmeria sily so siedmym nasadeným Borisom Butulijom zo Srbska.

16. 08. 2021
Aktuality Více zde
 
news img

R. Horváth hodnotí MS U14

Slovenské tenistky do 14 rokov vybojovali na majstrovstvách sveta v Prostějove na začiatku augusta skvelé štvrté miesto. V tíme kapitána Rudolfa Horvátha boli Renáta Jamrichová, Lucia Hradecká a Kiara Žabková. S krátkym odstupom času sme kapitána požiadali o hodnotenie vystúpenia dievčat.

15. 08. 2021
Aktuality Více zde
 
news img

ITF WTT M15: Vyžrebovanie

V nedeľu podvečer vyžrebovali v Národnom tenisovom centre kvalifikáciu turnaja ITF WTT M15, ktorý sa na vonkajších antukových dvorcoch NTC v Bratislave uskutoční od 16. - 22. augusta. Turnaj je druhým podujatím zaradeným do série Peugeot Tennis Tour 2021 by Kronreal. V kvalifikácii, ktorá sa začína v pondelok 16. augusta, sa predstaví dovedna jedenásť Slovákov - Miloš Karol, Matej Gálik, Tomáš Lánik, Alfréd Almási, Samo PolakovičMarcus Masarčin, Martin Dobrý, Marek Semjan, Samuel Peško, Andrej Stehlík a Tomáš Líška. Kvalifikačné zápasy sú na programe od 10.00 h.

15. 08. 2021
Aktuality Více zde
 
news img

ITF WTT W15: Lotyška Semenistá získala titul

Lotyšská tenistka Darja Semenistá získala titul vo dvojhre na prvom podujatí v rámci série Peugeot Tennis Tour 2021 by Kronreal. Vo finále ITF WTT W15 v Bratislave si poradila s ôsmou nasadenou Slovinkou Piou Lovričovou a zdolala ju 6:4, 6:3 za 96 minút. Pre osemnásťročnú hráčku je to tretí singlový titul na ženskom okruhu ITF, prvé dva získala v srbskom meste Prokuplje v tomto roku. 

Všetky dôležité informácie, výsledky, denný program, pavúky a fotografie nájdete na stránke www.peugeottennistour.sk.


FOTO: Dušan Barbuš

15. 08. 2021
Aktuality Více zde
 
news img

Karol získal prvý titul medzi mužmi

Miloš Karol získal svoj prvý titul na profesionálnej úrovni. Na turnaji ITF WTT M25 v nemeckom Frankfurte am Mein zvíťazil vo finále štvorhry po boku Kolumbijčana Alejandra Gómeza nad treťou nasadenou argentínskou dvojicou Juan Ignacio Galarza, Mariano Kestelboim 6:3, 6:3.

14. 08. 2021
Aktuality Více zde
 
news img

Gombos prehral v kvalde

Norbert Gombos sa nepredstaví v hlavnej súťaži dvojhry na turnaji ATP 1000 v americkom Cincinnati (3 707 550 USD, tvrdý povrch vonku). Zverenec trénera Tibora Tótha a kondičného Dávida Olasza nestačil v úvodnom kole kvalifikácie na desiateho nasadeného Španiela Jaumeho Munara a podľahol mu hladko 2:6, 2:6 za 65 minút.

14. 08. 2021
Aktuality Více zde
 
news img

Škamlová ukončila kariéru

Chantal Škamlová získala v sobotu svoj štyridsiaty deblový titul v profesionálnej kariére. Na turnaji ITF WTT W15 v Bratislave si zahrala po boku Radky Zelníčkovej, s ktorou ju na turnaji dala dokopy náhoda. Po odrieknutí Terezy Mihalíkovej, s ktorou bola pôvodne dohodnutá, sa spýtala dievčat na tréningu, či si s ňou niekto nezahrá. Ozvala sa Radka. A bol z toho titul. A pár hodín po titule oznámila koniec profesionálnej kariéry.

14. 08. 2021
Aktuality Více zde
 
news img

ITF WTT W15: Škamlová so Zelníčkovou s deblovým titulom

Chantal Škamlová s Radkou Zelníčkovou získali titul vo štvorhre na turnaji ITF WTT W15 v Bratislave. Vo finále zdolali najvyššie nasadený slovinsko-maďarský pár Pia Lovričová, Adrienn Nagyová 6:3, 7:6(5) za 86 minút. Pre Škamlovú so Zelníčkovou to bol vôbec prvý spoločný turnaj, ktorý hneď zakončili víťazne. Kým osemnásťročná Zelníčková získala prvý deblový titul na ženskom okruhu, pre skúsenú deblistku Škamlovú išlo v poradí už o štyridsiaty!

14. 08. 2021
Aktuality Více zde