• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Aktuality

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Aktuality

 
news img

Schmiedlová v derby úspešne

Anna Karolína Schmiedlová (na snímke) postúpila do druhého kola dvojhry na turnaji WTA 250 v rumunskom Kluži (235 238 USD, antuka vonku). V úvodnom zápase si poradila s krajankou Viktóriou Kužmovou a zdolala ju 6:4, 6:2 za 75 minút. Vo vzájomnej bilancii vedie Schmiedlová už 3:1, pričom všetky doterajšie duely sa odohrali na antuke.

03. 08. 2021
Aktuality Více zde
 
news img

V auguste štyri turnaje ITF

V auguste sa na Slovensku uskutočnia turnaje kategórie ITF pod názvom Peugeot Tennis Tour 2021 by Kronreal. Ide o sériu štyroch podujatí - jedného ženského a troch mužských, každé s dotáciou 15 000 USD. Úvodné dva turnaje sa odohrajú na vonkajších antukových dvorcoch Národného tenisového centra, tretí bude na dvorcoch TK Slávia STU Bratislava a posledný štvrtý budú hostiť v Žiline.

03. 08. 2021
Aktuality Více zde
 
news img

Seniorský turnaj ITF S100 v Levoči sa začína už túto sobotu

Na dvorcoch TK Levoča sa už v sobotu 7. augusta začínajú Medzinárodné majstrovstvá Slovenska seniorov - seniorský turnaj pod hlavičkou Medzinárodnej tenisovej federácie ITF S100. Cieľom organizátorov je toto podujatie spopularizovať a zorganizovať ho na takej úrovni, aby sa z neho stala každoročná akcia a už v budúcom roku mohli zvýšiť úroveň na kategóriu S200. Turnaj vyvrcholí finálovými zápasmi 10. augusta.

03. 08. 2021
Aktuality Více zde
 
news img

MS U14: Slovenky víťazne!

Slovenské tenistky do štrnásť rokov zvíťazili vo svojom prvom vystúpení na majstrovstvách sveta tímov (2. - 8. august, Prostějov, Česká republika) nad Ukrajinou 2:1. Úvodný bod dievčat pod vedením kapitána Rudolfa Horvátha získala Renáta Jamrichová, ktorá si hladko poradila so Sofiou Michajlecovou 6:1, 6:1.

02. 08. 2021
Aktuality Více zde
 
news img

ME U18: Slovenky bez semi

Slovenské tenistky do 18 rokov nastúpili vo štvrťfinále finálovej skupiny majstrovstiev Európy družstiev v Granville proti favorizovanému domácemu Francúzsku. Najvyššie nasadený tím z krajiny galského kohúta zvíťazil v stretnutí 2:1. Slovenské družstvo v zložení Bianca Behúlová, Sara Suchánková a Radka Zelníčková pod vedením kapitána Rastislava Nakládala prehrávalo po dvojhrách 0:2, korekcia výsledku prišla vďaka záverečnej štvorhre. Do semifinále postupujú Francúzky, Slovenky budú bojovať o 5. - 8. miesto. V utorok si zmerajú sily s výberom Českej republiky.

02. 08. 2021
Aktuality Více zde
 
news img

Horanský aj Klein ďalej

Filip Horanský (na snímke) postúpil do druhého kola dvojhry na challengeri 80 v českom Liberci (44 820 EUR, antuka vonku). V úvodnom zápase si poradil s Austrálčanom Aleksandrom Vukičom a zvíťazil 6:2, 7:5 za 81 minút. Zverenec trénera Ladislava Simona a kondičného Dávida Olasza si v zápase o postup do štvrťfinále zmeria sily s Tunisanom Malekom Jazirim.

02. 08. 2021
Aktuality Více zde
 
news img

Schmiedlovej titul i TOP 100

Karolína Schmiedlová získala titul na turnaji WTA 125 v Belehrade a vrátila sa po vyše dvoch rokoch do svetovej stovky. Vo finále na antuke zdolala druhú nasadenú Holanďanku Arantxu Rusovú 6:3, 6:3. Hráčka NTC bude od pondelka opäť slovenskou jednotkou. Podobne ako v Katoviciach 2015, keď získala svoj prvý z troch titulov na hlavnom okruhu, aj v Belehrade jej priniesla šťastie prítomnosť mamy, ktorá ju sprevádzala na turnaji.

31. 07. 2021
Aktuality Více zde
 
news img

Benčičová zo Slovana zlatá

Švajčiarska tenistka so slovenskými koreňmi Belinda Benčičová sa stala olympijskou víťazkou dvojhry. V sobotňajšom finále tokijského turnaja zdolala Češku Markétu Vondroušovú za 150 minút 7:5, 2:6, 6:3. Belinda je členka Slovana Bratislava, úradujúceho extraligového šampióna Slovenska. V nedeľu ju s krajankou Golubicovou čaká v Tokiu ešte finále štvorhry proti českému páru Krejčíková, Siniaková.

31. 07. 2021
Aktuality Více zde
 
news img

Slovenky smerujú do Granville

Slovenské tenistky do 18 rokov sa z bosnianskej Zenice presúvajú do francúzskeho Granville, od 2. augusta dejiska finálovej skupiny Summer Cupu. Zo štyroch kvalifikačných skupín na vyvrcholenie ME tímov postúpili: Maďarsko, Slovensko, Chorvátsko, Česko, Taliansko, Rusko, Francúzsko, Španielsko.

31. 07. 2021
Aktuality Více zde
 
news img

Polášek a Dodig sa rozišli

Filip Polášek ukončil spoluprácu s Chorvátom Ivanom Dodigom, s ktorým vo februári triumfoval na grandslamovom Australian Open. Obaja hráči potvrdili rozchod prostredníctvom instagramu. Polášek s Dodigom vytvorili deblovú dvojicu v júni 2019 a už o mesiac neskôr slávili prvý spoločný úspech, keď postúpili do semifinále Wimbledonu. Vďaka zisku titulov na prestížnom podujatí Masters 1000 v Cincinnati i v Pekingu si vybojovali účasť na turnaji majstrov v Londýne. Polášek sa prvý raz v kariére prepracoval do elitnej svetovej deblovej desiatky. Podľa portálu sportnet.sme.sk bude novým deblovým partnerom Poláška John Peers, po boku Austrálčana by mal odohrať najbližšie turnaje.

30. 07. 2021
Aktuality Více zde
 
news img

Schmiedlová do finále

Karolína Schmiedlová sa prebojovala do finále dvojhry na turnaji WTA kategórie 125 v Belehrade. V piatkovom semifinále si poradila s krajankou Rebeccou Šramkovou 7:6 (4), 6:1. Finálovou súperkou Schmiedlovej bude Holanďanka Arantxa Rusová. Prípadné víťazstvo na turnaji by vrátilo Slovenku po vyše dvoch rokoch do svetovej stovky.

30. 07. 2021
Aktuality Více zde
 
news img

Dievčatá SR 18 postúpili

Kvalifikačné skupiny družstiev chlapcov a dievčat do 16 a 18 rokov Summer Cups určili postupujúcich do finálových skupín 2. - 4. augusta. Z každej z kvalifikačných skupín na vyvrcholenie ME postupujú po dva tímy. Z tímov SR postúpili iba dievčatá do 18 rokov, ktoré zdolali Turecko a v piatok v súboji s Maďarskom o prvenstvo v skupine prehrali 1:2. Chlapci do 18 rokov v Piešťanoch prehrali obe stretnutia - najprv s favorizovaným Ruskom po tesnom priebehu a potom aj s Rumunskom, keď sa pod výkon podpísali zranenia. Ani tímy SR do 16 rokov do finálových skupín nepostúpili.

30. 07. 2021
Aktuality Více zde