• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Aktuality

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Aktuality

 
news img

RG: Schmiedlová hladko ďalej

Anna Karolína Schmiedlová (na snímke) postúpila do druhého kola kvalifikácie na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži (14 440 500 EUR, antuka vonku). Osemnásta nasadená hráčka si na úvod suverénne poradila s Číňankou Fang Jing Sün a zvíťazila 6:1, 6:2 za 50 minút. Zverenka trénera Petra Hubera a kondičného Ladislava Olasza si v ďalšom kole zmeria sily s Nemkou Tamarou Korpatschovou.

24. 05. 2021
Aktuality Více zde
 
news img

Krajmer s dvomi titulmi na turnaji v Poľsku

Karolína Krajmer (na snímke) získala titul vo dvojhre aj štvorhre na turnaji TE U16 v poľskom meste Zabrze. V čisto slovenskom singlovom finále sa mala predstaviť proti kvalifikantke Natálii Koppovej, ktorá však na zápas nenastúpila. Do semifinále sa prebojovala aj Emma Mravcová, ktorá nestačila na domácu nasadenú dvojku Pawlikowskú a podľahla jej 3:6, 6:3, 4:6.

23. 05. 2021
Aktuality Více zde
 
news img

RG: Žreb kvalifikácie Slovákov

V nedeľu v Paríži vyžrebovali kvalifikáciu druhého grandslamového turnaja roka Roland Garros. Predstaví sa v nej osem slovenských reprezentantov - štyria muži a štyri ženy. Účasť priamo v hlavnej súťaži majú istú iba dvaja muži - Norbert Gombos a Andrej Martin. Zo žien priamo v hlavnom pavúku nefiguruje nikto. V úvodný hrací deň kvalifikácie vstúpia do bojov Anna Karolína Schmiedlová, Viktória Kužmová, Rebecca Šramková, Jozef Kovalík a Martin Kližan.

23. 05. 2021
Aktuality Více zde
 
news img

Lucky-loser Gombos v hlavnej

Norbert Gombos si aj napriek prehre vo finále kvalifikácie napokon zahrá v hlavnej súťaži na turnaji ATP 250 v talianskej Parme (541 800 EUR, antuka vonku). V nedeľňajšom finálovom zápase nestačil na siedmeho nasadeného Nemca Daniela Altmaiera a podľahol mu vo vyrovnanom zápase 6:7(6), 6:7(8) za 138 minút. Zverenec trénera Tibora Tótha a kondičného Dávida Olasza sa však do hlavného pavúka dostal ako lucky-loser. V prvom kole si zmeria sily s Fínom Emilom Ruusuvuorim.

23. 05. 2021
Aktuality Více zde
 
news img

Martin, Klein i Molčan ďalej

Andrej Martin (na snímke), Lukáš Klein a Alex Molčan sa predstavia v hlavnej časti turnaja ATP 250 v srbskom Belehrade (511 000 EUR, antuka vonku). Tretí nasadený Martin si vo finále kvalifikácie poradil s päťkou pavúka Nemcom Matsom Moraingom a hladko zvíťazil 6:1, 6:3 za 72 minút. V prvom kole hlavného pavúka narazí na ďalšieho kvalifikanta Christophera O´Connella z Austrálie.

23. 05. 2021
Aktuality Více zde
 
news img

Čisovská skončila tesne pred bránami finále

Romana Čisovská skončila pred bránami finále na turnaji ITF WTT W15 v tureckom meste Antalya (15 000 USD, antuka vonku). Úspešná kvalifikantka nestačila v semifinále na Zoe Krugerovú z Juhoafrickej republiky a podľahla jej 4:6, 4:6 za 108 minút. Zverenka trénera Jána Sabovčíka prešla bez straty setu trojkolovou kvalifikáciou a následne vyhrala aj tri zápasy v hlavnej súťaži. Semifinálovou účasťou si pripísala doposiaľ najlepší výsledok v roku 2021.

22. 05. 2021
Aktuality Více zde
 
news img

Trojica v Belehrade ďalej

Lukáš Klein (na snímke), Alex Molčan aj Andrej Martin si zahrajú o hlavnú súťaž na turnaji ATP 250 v srbskom Belehrade (511 000 EUR, antuka vonku). Klein, šiesty nasadený, si v prvom kole kvalifikácie poradil s domácim držiteľom voľnej karty Markom Tepavačom a zvíťazil 6:4, 6:1 za 65 minút. Jeho súperom v boji  o postup do hlavnej súťaže bude Austrálčan Christopher O´Connell.

22. 05. 2021
Aktuality Více zde
 
news img

Gombos v Parme o hlavnú

Norbert Gombos postúpil do finále kvalifikácie na turnaji ATP 250 v talianskej Parme (541 800 EUR, antuka vonku). V úvodnom kole eliminácie sa zverenec trénera Tibora Tótha a kondičného Dávida Olasza stretol s Austrálčanom Maxom Purcellom, ktorý mu za stavu 4:1 z Gombosovho pohľadu zápas vzdal. Najvyššie nasadený hráč si v súboji o hlavnú súťaž zmeria sily s Nemcom Danielom Altmaierom.

22. 05. 2021
Aktuality Více zde
 
news img

Andrej Martin: Mám o čom snívať

Andrej Martin sa v Peugeot extralige 2021 predstavil vo farbách MŠK Poprad-Tatry a výraznou mierou prispel k vôbec prvému titulu Popradčanov v najvyššej slovenskej klubovej súťaži. Odohral všetky tri kolá, nastúpil v troch dvojhrách a jednej štvorhre so zápasovou bilanciou 4:0. Tridsaťjedenročný Bratislavčan má tímového ducha a ako sám povedal, privítal by aj viac takýchto súťaží.

22. 05. 2021
Aktuality Více zde
 
news img

Turnaj v Indian Wells zaradili na október

Tenisový turnaj ATP a WTA v Indian Wells sa tento rok uskutoční v októbri. Podujatie sa malo konať v marci, no pre pandémiu koronavírusu ho odložili, vlaňajšiu edíciu počas prvej vlny zrušili. Presný termín zverejnia po schválení jesenného kalendára. "Sme nadšení, že máme príležitosť priniesť profesionálny tenis opäť do púšte," citovala agentúra AFP riaditeľa turnaja Tommyho Haasa.

20. 05. 2021
Aktuality Více zde
 
news img

Félixová s deblovým titulom na TE U16 v Maribore

Saša Félixová (na snímke vľavo) získala titul vo štvorhre na turnaji TE U16 v slovinskom Maribore. Spolu s Češkou Amy Suchou hladko prešli celým turnajom, pričom vo štvrťfinále zdolali aj nasadené jednotky. Jediný set stratili vo finále, no titul si ujsť nenechali. Nad domácou dvojicou Flerinová, Praceková zvíťazili 6:3, 4:6, 10-4. Pre pätnásťročnú Félixovú to bol prvý titul na okruhu TE vo vekovej kategórii do 16 rokov.

20. 05. 2021
Aktuality Více zde
 
news img

Schmiedlová bez štvrťfinále

Anna Karolína Schmiedlová skončila pred bránami štvrťfinále na turnaji WTA 250 v talianskej Parme (189 708 EUR, antuka vonku). Úspešná kvalifikantka v osemfinále nestačila na piatu nasadenú Američanku Amandu Anisimovú a podľahla jej 2:6, 4:6 za 85 minút. Zverenka trénera Petra Hubera a kondičného Ladislava Olasza v zápase zaznamenala tri esá a pripísala si jednu dvojchybu. Využila dva z dvoch vypracovaných brejkbalov, o svoj servis prišla päťkrát. Do rebríčka WTA si spolu s kvalifikáciou pripíše 48 bodov a v onlajn rebríčku sa posunie na 120. priečku.

FOTO: emiliaromagnaopen.com

18. 05. 2021
Aktuality Více zde