• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Aktuality

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Aktuality

 
news img

Kovalík slovenskou jednotkou

Jozef Kovalík (na snímke) sa v pondelok 10. júna stal novou slovenskou singlovou jednotkou. Tridsaťjedenročný daviscupový reprezentant vystriedal na tomto poste po troch mesiacoch Lukáša Kleina. V ére samostatného Slovenska je desiatym hráčom, ktorému sa túto métu podarilo dosiahnuť. Pred ním boli lídrami slovenského mužského rebríčka postupne Karol Kučera, Dominik Hrbatý, Lukáš Lacko, Karol Beck, Martin Kližan, Norbert Gombos, Andrej Martin, Alex Molčan a spomínaný Lukáš Klein.

10. 06. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

Hrunčáková v Holandsku končí

Viktória Hrunčáková nezabojuje o postup do hlavnej súťaže dvojhry na turnaji WTA 250 v holandskom Hertogenboschi (232 244 eur, tráva vonku). V úvodnom kole kvalifikácie nestačila v pozícii šiestej nasadenej hráčky na domácu Evu Vedderovú a podľahla jej 3:6, 6:7(5) za 93 minút. Zverenka trénera Tomáša Hrunčáka a kondičného Kristiána Cupáka si v celom zápase nevypracovala ani jednu brejkbalovú príležitosť.

Dvadsaťšesťročná slovenská reprezentantka sa predstaví ešte vo štvorhre po boku Rusky Iriny Chromačevovej.

FOTO: Marleen Fouchier

08. 06. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

RG: Jamrichová má deblový titul!

Renáta Jamrichová s Češkou Terezou Valentovou triumfovali v juniorskej štvorhre na grandslamovom turnaji Roland Garros. V sobotňajšom finále zvíťazili na parížskej antuke ako turnajové trojky nad štvrtým nasadeným americkým párom Iva Jovičová, Tyra Caterina Grantová 6:4, 6:4 za 61 minút. Šestnásťročná hráčka Národného tenisového centra získala tretí grandslamový titul v kariére. V januári triumfovala v juniorskej dvojhre na Australian Open, vlani vyhrala v Melbourne štvorhru spoločne s Taliankou Federicou Urgesiovou.

08. 06. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

RG: Jamrichová o titul v debli!

Renáta Jamrichová s Češkou Terezou Valentovou postúpili do finále juniorskej štvorhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. V semifinále zvíťazili na parížskej antuke ako turnajové trojky nad piatym nasadeným taliansko-austrálskym párom Vittoria Paganettiová, Emerson Jonesová 7:5, 6:2. V dueli o titul nastúpia proti štvrtému nasadenému americkému tandemu Iva Jovicová, Tyra Caterina Grantová.

07. 06. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

Na Bratislava Open aj Kovalík

Jozef Kovalík sa napokon predstaví v hlavnej súťaži na antukovom challengerovom turnaji Bratislava Open (10. - 16. júna). Voľnú kartu mu udelil Slovenský tenisový zväz. Kovalík postúpil na prebiehajúcom grandslamovom turnaji Roland Garros do 3. kola a v nasledujúcom vydaní svetového rebríčka sa posunie na post slovenskej jednotky.

07. 06. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

RG: Jamrichová v debli o finále

Renáta Jamrichová s Češkou Terezou Valentovou postúpili do semifinále juniorskej štvorhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. Vo štvrťfinále zvíťazili ako nasadené trojky nad česko-nemeckým párom Julie Paštiková, Julia Stuseková hladko 6:2, 6:1. V dueli o postup do finále nastúpia v piatok na parížskej antuke proti piatemu nasadenému taliansko-austrálskemu tandemu Vittoria Paganettiová, Emerson Jonesová.

FOTO: Marleen Fouchier

06. 06. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

Schmiedlová v Makarskej končí

Anna Karolína Schmiedlová sa neprebojovala do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA 125 v Makarskej (115 000 USD, antuka vonku). Tretia nasadená hráčka nestačila v druhom kole na austrálsku kvalifikantku Mayu Jointovú a podľahla jej 3:6, 5:7 za 113 minút. Zverenka trénera Ladislava Simona a kondičného Ladislava Olasza viedla v druhom sete 5:4 a podávala, no tento náskok nedokázala využiť a nakopon sa s turnajom rozlúčila.

06. 06. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

RG: Jamrichová v singli vypadla

Renáta Jamrichová neuspela vo štvrťfinále juniorskej dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. Najvyššie nasadená hráčka nestačila na dvanástku pavúka Terezu Valentovú z Českej republiky a podľahla jej 3:6, 2:6 za 80 minút. Zverenka trénera Jána Matúša a kondičného Tadeáša Mikesa tak o kolo zlepšila svoje vlaňajšie účinkovanie, kedy na parížskej antuke vypadla v dvojhre v osemfinále.

06. 06. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

RG: Jamrichová ďalej aj v debli

Renáta Jamrichová spolu s Češkou Terezou Valentovou postúpila do štvrťfinále juniorskej štvorhry na druhom grandslamovom turnaji roka Roland Garros. V osemfinále ich žreb zviedol proti ďalšej Slovenke Mii Pohánkovej po boku Kolumbijčanky Valentiny Mediorrealovej Ariasovej. Jamrichová s Valentovou potvrdili pozíciu tretieho nasadeného páru a zvíťazili 6:2, 6:0 za 42 minút. V súboji o postup do semifinále zabojujú proti česko-nemeckému páru Julie Paštiková, Julia Stuseková.

FOTO: itf

05. 06. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

RG: Jamrichová do štvrťfinále!

Renáta Jamrichová (na snímke) sa prebojovala do štvrťfinále juniorskej dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. Najvyššie nasadená hráčka otočila duel so Srbkou Teodorou Kostovičovou, ktorú zdolala 0:6, 6:3, 6:4 za 121 minút. Šestnásťročná hráčka Národného tenisového centra nastúpi v ďalšom kole proti Češke Tereze Valentovej, s ktoru na parížskej antuke nastupuje vo štvorhre a tvoria spolu tretí nasadený pár.

05. 06. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

Schmiedlová v Makarskej vyhrala

Anna Karolína Schmiedlová suverénne postúpila do druhého kola dvojhry na turnaji WTA 125 v chorvátskej Makarskej (115 000 USD, antuka vonku). V úvodnom zápase si v pozícii nasadenej trojky hladko poradila so Slovinkou Polonou Hercogovou a zdolala ju 6:0, 6:3 za 62 minút. Ďalšou súperkou zverenky trénera Ladislava Simona a kondičného Ladislava Olasza bude austrálska kvalifikantka Maya Jointová.

04. 06. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

Hrunčáková v Surbitone vypadla

Viktória Hrunčáková nepostúpila do druhého kola dvojhry na turnaji ITF WTT W100 v Surbitone (100 000 USD, tráva vonku). V úvodnom kole nestačila na kvalifikantku Oliviu Gadeckú z Austrálie a hladko jej podľahla 2:6, 1:6 za 61 minút. Zverenka Tomáša Hrunčáka je aktuálne slovenskou singlovou trojkou za Annou Karolínou Schmiedlovou a Rebeccou Šramkovou. V rebríčku jej aktuálne patrí 141. priečka.

04. 06. 2024
Aktuality Více zde