• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Aktuality

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Aktuality

 
news img

Spustenie prevádzok tenis, squash a bedminton

V Národnom tenisovom centre v Bratislave spúšťame na základe Vyhlášky UVZSR prevádzky tenis, bedminton a squash pre verejnosť v termíne od 2. novembra 2020. Každá osoba je povinná sa pri vstupe do prevádzky preukázať potvrdením o negatívnom výsledku RT-PCR testu vykonaným od 29. októbra 2020 do 1. novembra 2020 alebo certifikátom vydaným Ministerstvom zdravotníctva Slovenskej republiky s negatívnym výsledkom antigénového testu na ochorenie COVID-19 vykonaným v termíne od 29. októbra 2020. Podľa tejto vyhlášky môžu rovnako postupovať aj ostatné kluby na Slovensku.

02. 11. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Zelníčková na jednotkovom turnaji ITF v semifinále

Radka Zelníčková (na snímke) postúpila do semifinále jednotkového turnaja ITF juniorov v španielskej Villene. V súboji o finálovú účasť podľahla tretej nasadenej Victorii Jimenez Kasincevovej z Andory 4:6, 6:3, 1:6. Na tom istom turnaji, ktorý niesol názov Trofeo Juan Carlos Ferrero, štartovali aj Bianca Behúlová a Lucia Krivosudská, obe prehrali v prvom kole. Slovenkám sa nedarilo vo štvorhre, všetky tri vypadli hneď v úvodnom kole.

01. 11. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Suchánková s ďalšími trofejami, vo finále singla zdolala Jamrichovú

Sara Suchánková získala ďalší double na juniorskom turnaji ITF, tentoraz kategórie 5 v maďarskej Budapešti. Jednotka pavúka si vo finále dvojhry poradila vo vyrovnanom zápase s mladou talentovanou Renátou Jamrichovou 6:2, 2:6, 6:3. Vo štvorhre tvorila Suchánková najvyššie nasadený pár spolu s Nikolou Daubnerovou. V zápase o titul zdolali maďarsko-slovenský pár Panna Barthová, Ela Pláteníková hladko 6:3, 6:1. Dvojky turnaja Nina Vargová so Salmou Drugdovou vypadli v semifinále.

01. 11. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Klein bez hlavnej súťaže

Lukáš Klein prehral vo finále kvalifikácie na challengeri 100 v nemeckom Eckentali (88 520 EUR, koberec hala). Nad jeho sily bol piaty nasadený domáci hráč Johannes Härteis, ktorému podľahol 1:6, 4:6 za 62 minút. Zverencovi Tomáša Krupu sa po prestávke zavinenej pandémiou koronavírusu na challengerových turnajoch veľmi nedarí. Pri troch účastiach dokázal vo dvojhre vyhrať iba jeden zápas, aj to v kvalifikácii.

01. 11. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Milatová nedosiahla na titul na turnaji ITF v Pazardžiku

Sofila Milatová prehrala vo finále turnaja ITF v bulharskom Pazardžiku (15 000 EUR, antuka vonku). V súboji o titul bola nad jej sily Ruska Erika Andrejevová, ktorej podľahla 6:1, 0:6, 2:6. Pre devätnásťročnú hráčku je to doposiaľ najväčší úspech na okruhu ITF medzi ženami. Zaujímavosťou je, že v Pazardžiku sa do hlavnej súťaže dostala na poslednú chvíľu ako lucky loserka.

01. 11. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Gombos na tisícke do hlavnej

Norbert Gombos postúpil do hlavnej súťaže na turnaji ATP Masters 1000 v Paríži (4 289 970 EUR, tvrdý povrch v hale). Vo finále kvalifikácie si poradil s desiatym nasadeným Raduom Albotom z Moldavska 7:5, 4:6, 6:4 za 157 minút. Pre zverenca trénera Tibora Tótha a kondičného Dávida Olasza je to štvrtá kariérna účasť v hlavnej súťaži turnajov Masters 1000, druhá v tomto roku. Súperom tridsaťročného rodáka z Galanty bude v prvom kole hlavnej súťaže taliansky kvalifikant Marco Cecchinato.

01. 11. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Klein ďalej v kvalifikácii

Lukáš Klein postúpil do finále challengeru 100 v nemeckom Eckentali (88 520 EUR, koberec v hale). Štvrtý nasadený si v úvodnom zápase poradil s Turkom Ergim Kirkinom 6:3, 6:4 za 65 minút. V súboji o hlavnú súťaž si zverenec Tomáša Krupu zmeria v nedeľu sily s domácim hráčom Johannesom Härteisom, päťkou kvalifikačného pavúka.

31. 10. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Čisovská bez finále na ITF v Egypte

Romana Čisovská prehrala v semifinále turnaja ITF v egyptskom Šarm El-Šejku (15 000 USD, tvrdý povrch vonku). Zverenka trénera Jána Sabovčíka vyradila vo štvrťfinále nasadenú jednotku Chanel Simmondsovú, no v súboji o finále nestačila na päťku turnaja Rutuju Bhosaleovú z Indie a vo vyrovnanom zápase jej podľahla 6:4, 4:6, 5:7 za 157 minút. 

31. 10. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Gombos do finále kvalifikácie

Norbert Gombos postúpil do finále kvalifikácie na turnaji ATP Masters 1000 v Paríži (4 289 970 EUR, tvrdý povrch v hale). V prvom zápase si hladko poradil so štvrtým nasadeným Uruguajčanom Pablom Cuevasom 6:4, 6:4 za 71 minút. Zverenec trénera Tibora Tótha a kondičného Dávida Olasza si v súboji o hlavnú súťaž zmeria sily s desiatkou kvalifikačného pavúka Raduom Albotom z Moldavska.

31. 10. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Hýb sa doma - nový portál pre trénerov a športovcov

HÝB SA DOMA je nový portál, ktorý pripravili dobrovoľníci pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky a Národného športového centra. Je určený pre trénerov a športovcov športových klubov. Prostredníctvom portálu vedia tréneri efektívne komunikovať so športovcami a zadávať im konkrétne cvičenia a tréningy pomocou pripravených krátkych a výstižných inštruktážnych videí.

30. 10. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Parížsky turnaj bez divákov

Tenisový turnaj ATP Masters 1000 v Paríži odohrajú na budúci týždeň bez prítomnosti divákov. Informoval o tom denník Le Parisien. Opatrenie vychádza z rozhodnutia o celoštátnej karanténe, ktorú francúzsky prezident Emannuel Macron oznámil v stredu večer. Tzv. lockdown, ktorý má zvrátiť nepriaznivú epidemiologickú situáciu, sa vo Francúzsku začne od štvrtkovej polnoci a potrvá minimálne do 1. decembra.

30. 10. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Moška: Magda je inšpiráciou

Magdaléna Rybáriková oznámila vo štvrtok prostredníctvom svojho konta na sociálnej sieti ukončenie aktívnej profesionálnej kariéry. S myšlienkou sa pohrávala už dlhšiu dobu, no rozlúčiť sa chcela vo finále záverečného turnaja vo Fed Cupe. Pandémia koronavírusu však jej plány zmarila a 32-ročná Magda sa definitívne rozhodla. V krátkom čase na jej rozhodnutie zareagoval generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška či kamarátka a dlhoročná spoluhráčka z fedcupového tímu Anna Karolína Schmiedlová.

29. 10. 2020
Aktuality Více zde