• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Aktuality

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Aktuality

 
news img

RG ovládla Poľka Swiateková

Poľská tenistka Iga Swiateková sa stala víťazkou ženskej dvojhry na Roland Garros a získala prvý grandslamový titul v kariére. Vo finále zdolala na parížskej antuke štvrtú nasadenú Američanku Sofiu Keninovú za 84 minút 6:4, 6:1. Swiateková je historicky prvou poľskou grandslamovou šampiónkou v Open ére. Devätnásťročná Swiateková triumfovala vo francúzskej metropole bez straty jediného setu.

10. 10. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Suchánková s ďalším double, tentoraz z ITF J4 v Maribore

Sara Suchánková je na juniorských turnajoch ITF v Slovinsku nezastaviteľná. Po skvelom minulotýždňovom úspechu v Domžale, kde titul vybojovala v dvojhre aj vo štvorhre, zaznamenala zverenka trénera Petra Hrunčáka rovnaký úspech aj na turnaji ITF J4 v Maribore. Druhá nasadená hráčka singlového pavúka si vo finále poradila so sedmičkou Milanou Žabrajlovovou z Ruska 6:3, 6:7(2), 6:1. Spolu s Améliou Šmejkalovou tvorili najvyššie nasadený pár vo štvorhre a vo finále si hladko poradili s taliansko-poľskou dvojicou Jevtovičová, Rowinská 6:4, 6:2. Blízko k finálovej účasti vo dvojhre mala v Maribore aj Nikola Daubnerová, ktorá v semifinále podľahla Žabrajlovovej 6:7(1), 2:6.

10. 10. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Kovalík o hlavnú súťaž

Jozef Kovalík postúpil do finále kvalifikácie na turnaji ATP 250 na talianskom ostrove Sardínia (dotácia 271 345 eur, antuka, vonku). V úvodnom zápase dvojkolovej kvalifikácie si piaty nasadený poradil s domácim hráčom Matteom Gigantem hladko 6:4, 6:0 za 63 minút. O hlavnú súťaž zabojuje proti ďalšiemu talianskemu hráčovi Andreovi Arnaboldimu.

 

10. 10. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Naňo víťazom turnaja TE v Bad Waltersdorfe

Marek Naňo, najvyššie nasadený hráč na turnaji Tennis Europe kategórie 3 v Bad Waltersdorfe, potvrdil pozíciu papierového favorita súťaže do 14 rokov. V súboji o titul zdolal trojku pavúka Torosa Erosa Yakincama z Nemecka vo vyrovnanom zápase 7:5, 7:6(0). Do štvrťfinále singlovej časti turnaja sa prebojovali aj Samuel Melaga a Filip Poklemba.

09. 10. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Horanský bez semifinále

Filip Horanský nepostúpil do semifinále challengeru 80 v španielskej Barcelone (44 820 EUR, antuka vonku). Vo štvrťfinále bol nad jeho sily Španiel Carlos Alcazar, ktorému v tesnom zápase podľahol 5:7, 6:4, 4:6 za 131 minút. Zverenec trénera Ladislava Simona a kondičného Dávida Olasza si do rebríčka ATP pripíše 15 bodov a v aktuálnom onlajn renkingu mu patrí 176. priečka.

09. 10. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Horanský do štvrťfinále

Filip Horanský postúpil do štvrťfinále challengeru 80 v španielskej Barcelone (44 820 EUR, antuka vonku). V druhom kole si poradil s Talianom Lorenzom Giustinom 6:3, 3:6, 6:2 za 139 minút. Zverenec Ladislava Simona si v ďalšom kole zmeria sily so Španielom Carlosom Alcarazom.

08. 10. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Zelenay v Parme vypadol

Igor Zelenay spolu s Arťomom Sitakom z Nového Zélandu nepostúpili do druhého kola štvorhry na challengeri 125 v talianskej Parme (132 280 EUR, antuka vonku). V úvodnom kole nestačili na salvadorsko-bosniansky pár Marcelo Arevalo, Tomislav Brkič a podľahli mu 6:7(5), 4:6 za 83 minút.

07. 10. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Turnaje v NTC bez divákov

Tradičný bratislavský tenisový challenger Peugeot Slovak Open sa uskutoční 9. - 15. novembra bez prítomnosti divákov. Riaditeľ turnaja Igor Moška verí, že sa na ňom predstaví slovenská špička vrátane Norberta Gombosa, ktorý postúpil do tretieho kola na grandslamovom Roland Garros v Paríži.

07. 10. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Gombos a Schmiedlová o RG

Norbert Gombos s Annou Karolínou Schmiedlovou vnímajú postup do tretieho kola Roland Garros ako odmenu za tvrdú drinu počas koronapauzy. Zverenec Tibora Tótha dosiahol na parížskej antuke životný úspech na grandslamových turnajoch, Schmiedlová vyrovnala svoje maximum z roku 2014. V dueloch o postup medzi elitnú šestnástku im vystavili stopku Argentínčania Diego Sebastian Schwartzman a Nadia Podoroská, ktorí postúpili už do semifinále.

07. 10. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

PTT: V NTC ocenili víťazov

Lukáš Klein a Anna Karolína Schmiedlová si v bratislavskom NTC prevzali trofeje pre singlových víťazov päťdielnej série Peugeot Tennis Tour 2020 by Fortuna. Obaja si prvenstvo zabezpečili v predstihu a na poslednom podujatí v Prešove už neštartovali. KIein si na svoje konto pripísal aj víťazstvo v debli. Medzi ženami sa na najvyššej priečke vo štvorhre umiestnili hneď dve hráčky - Chantal Škamlová a Tereza Mihalíková, ktoré zhodne získali 26 bodov.

07. 10. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

RG: Čisovská v singli končí

Romana Čisovská neuspela v druhom kole juniorskej dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži. Nad jej sily bola tretia nasadená domáca hráčka Elsa Jacquemotová, ktorej podľahla 5:7, 3:6 za 76 minút. Zverenka trénera Jána Sabovčíka pokračuje na turnaji vo štvorhre. Spolu s Češkou Lindou Fruhvirtovou sú sedmičkami pavúka a v prvom kole si hladko poradili s kanadsko-talianskym párom Buiová, Paolettiová 6:2, 6:2 za 47 minút.

06. 10. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

RG: Kužmová vypadla v debli

Viktória Kužmová s Češkou Kristýnou Plíškovou vypadli v osemfinále štvorhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. Ako turnajové trinástky prehrali v pondelok so štvrtým nasadeným českým párom Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková 4:6 a 2:6. Pre zverenku trénera Tomáša Hrunčáka to bolo tretie osemfinále v kariére na parížskej antuke vo štvorhre, čo je zároveň zatiaľ jej maximum na tomto podujatí.

05. 10. 2020
Aktuality Více zde