• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Aktuality

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Aktuality

 
news img

Horanský v Prahe vypadol

Filip Horanský, štrnásty nasadený hráč na challengeri v Prahe, prehral v druhom kole s domácim hráčom Lukášom Rosolom 6:4, 2:6, 4:6. Zverenec Ladislava Simona v NTC síce vstúpil do zápasu strateným podaním, no ani stav 0:3 ho neodradil a dokázal set otočiť vo svoj prospech. V druhom dejstve ťahal za kraťší koniec, rovnako tak v úvode setu rozhodujúceho. Prehrával 1:4, no opäť nezložil zbrane a vyrovnal na 4:4. Za stavu 4:5 bol na servise, no v rozhodujúcom momente zaváhal a skúsený Rosol premenil hneď prvý mečbal.

25. 08. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Kužmová vo štvrťfinále debla

Viktória Kužmová postúpila už do štvrťfinále štvorhry na turnaji WTA Premier 5 v New Yorku. Po boku poľskej hráčky Igy Swiatekovej zvíťazili nad domácim americkým párom Asia Muhammadová, Taylor Townsendová 7:6(3), 6:4. Vo dvojhre sa síce hráčke NTC nepodarilo prebojovať z kvalifikácie do hlavnej súťaže, ale v debli sa jej v Amerike opäť darí. Vlani na US Open sa prebojovala do semifinále, pričom úspešný výsledok by určite rada zopakovala aj tento rok.

24. 08. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Stopka Gombosovi v NY

Norbert Gombos nepostúpil do druhého kola dvojhry na turnaji ATP Western & Southern Open v New Yorku. V nedeľňajšom zápase podľahol maďarskému súperovi Mártonovi Fucsovicsovi 3:6, 4:6. Zverenec trénera Tibora Tótha a kondičného Dávida Olasza sa prebojoval z kvalifikácie do hlavnej súťaže ako jediný Slovák. Ani pri tretej účasti v hlavnom pavúku turnaja Masters 1000 v kariére sa mu však nepodarilo prebojovať do druhého kola.

23. 08. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Polášek na úvod prehral

Filip Polášek po boku Chorváta Ivana Dodiga vypadol hneď v úvodnom kole turnaja Masters 1000 v New Yorku pod názvom Western & Southern Open. Nad sily štvrtej nasadenej dvojice bol španielsko-austrálsky pár Pablo Carreno Busta, Alex De Minaur, ktorému podľahli 6:3, 6:7(3), 5-10 za 99 minút. V druhom sete viedli Polášek s Dodigom 5:3, no nedokázali tento náskok zužitkovať. Celkovo mali v druhom dejstve osem mečbalom, ktoré zostali nepremenené. V supertajbrejku od stavu 3:3 ťahali až do konca za kratší koniec a tak úvodný duel po reštarte sezóny im nevyšiel podľa predstáv.

23. 08. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Kužmová v debli ďalej

Viktória Kužmová sa síce neprebojovala do hlavnej súťaže dvojhry na turnaji WTA Premier 5 v New Yorku, no v debli postúpila suverénne do druhého kola. Po boku Poľky Igy Swiatekovej zvíťazila nad sesterským duom Ľudmila Kičenoková, Naďa Kičenoková hladko 6:2, 6:3 za 66 minút. V druhom kole si zmerajú sily s domácim párom Asia Muhammadová, Taylor Townsendová.

22. 08. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

YouTube kanál STZ

Slovenský tenisový zväz vysiela na svojom YouTube kanáli "STZ TV" NAŽIVO prenosy z majstrovstiev Slovenska dorastencov aj mladších žiakov. Pozrieť si na ňom môžete aj pozápasové rozhovory s hráčmi či rôzne iné aktuality z diania v slovenskom tenise. Zároveň môžete sledovať LIVESCORE z oboch turnajov.

22. 08. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Kužmová a Martin vypadli

Na turnaji v New Yorku sa nedarilo slovenským jednotkám Andrejovi Martinovi a Viktórii Kužmovej. Martin vypadol vo finále kvalifikácie s Lloydom Harrisom z Juhoafrickej republiky po trojsetovej bitke 2:6, 6:4, 1:6. Kužmová nestačila na domácu Ann Liovú a podľahla jej 3:6, 6:7(5). Dvadsaťdvaročná rodáčka z Košíc sa však ešte predstaví v pavúku štvorhry, po boku Poľky Igy Swiatekovej si zmeria sily s ukrajinským sesterským duom Ľudmila Kičenoková, Naďa Kičenoková.

21. 08. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Gombos do hlavnej v NY

Norbert Gombos sa prebojoval do hlavnej súťaže turnaja Masters 1000 v New Yorku pod názvom Western and Southern Open. V trojsetovej bitke zdolal Kórejčana Soonwoo Kwona 7:6(4), 6:7(1), 6:4 za 165 minút. Pre zverenca Tibora Tótha a kondičného trénera Dávida Olasza to je tretia účasť v hlavnej časti na turnaji Masters 1000 v kariére. V roku 2017 si zahral v kanadskom Montreale, dva roky predtým v Monte Carle. V oboch prípadoch vypadol hneď v úvodnom kole.

21. 08. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Trio v NY o hlavnú súťaž

Andrej Martin, Norbert Gombos aj Viktória Kužmová postúpili do finále kvalifikácie na turnaji v New Yorku. Martin zdolal osemnásteho nasadeného Taliana Gianlucu Magera 6:2, 7:5 a o postup do hlavnej časti turnaja kategórie Masters 1000 zabojuje proti Juhoafričanovi Lloydovi Harrisovi. Gombos, ktorý sa do kvalifikácie dostal na poslednú chvíľu, mal za súpera rovnako nasadeného Taliana. So Stefanom Travagliom - dvadsaťtrojkou pavúka - zviedol veľmi vyrovnaný zápas, ktorý napokon vyhral 7:6(6), 4:6, 6:4. Zápas trval 154 minút. Súperom zverenca Tibora Tótha a kondičného trénera Dávida Olasza bude dvanásty nasadený Kórejčan Soonwoo Kwon.

20. 08. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

V Prahe už bez Slovákov

Jozef Kovalík skončil svoje účinkovanie na pražskom challengeri v treťom kole. Nad jeho sily bol Holanďan Tallon Griekspoor, ktorému podľahol 1:6, 6:1, 1:6. Dvadsaťsedemročnému Bratislavčanovi sa tak nepodaril obrat ako v predchádzajúcom zápase proti Španielovi Menendézovi-Maceirasovi. Po Horanskom a Kližanovi tak stratil turnaj na pražskej Štvanici aj posledného slovenského zástupcu vo dvojhre.

19. 08. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Kližanov neúspešný návrat

Martin Kližan vstúpil do súťažného diania po prestávke zavinenej pandémiou koronavírusu prehrou. V druhom kole challengeru 125 v Prahe ako dvanásty nasadený hráč nestačil na Švéda Eliasa Ymera a podľahol mu 2:6, 6:2, 2:6. Tridsaťjedenročný rodák z Bratislavy tak rovnako ako Filip Horanský skončil v českej metropole hneď vo svojom úvodnom zápase. Na turnaji zo slovenských hráčov pokračuje iba Jozef Kovalík. Turnajová päťka sa v treťom kole stretne s Holanďanom Tallonom Griekspoorom.

18. 08. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Kovalík otočil v Prahe

Jozef Kovalík začal po reštarte sezóny víťazne. Piaty nasadený hráč na challengeri 125 v Prahe zvíťazil v druhom kole nad Španielom Adrianom Menendezom-Maceirasom 4:6, 6:1, 6:2 za 127 minút. Zverencovi Mateja Liptáka nevyšiel úvod zápasu, v ktorom si prehral dve podania a do konca setu ťahal za kratší koniec. Na začiatku druhého dejstva rovnako stratil svoj servis, no od tohto momentu sa naštartoval a bol na kurte lepším hráčom. V treťom kole narazí na víťaza holandsko-belgického súboja Griekspoor - Coppejans.

17. 08. 2020
Aktuality Více zde