• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Aktuality

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Aktuality

 
news img

Aj Gombos je negatívny

Norbert Gombos sa po tretí raz v kariére predstaví priamo v hlavnej súťaži niektorého z turnajov veľkej štvorky. Na americký hard do New Yorku odletel spolu so svojim dlhoročným kondičným trénerom Dávidom Olaszom. Ešte pred US Open má šancu dostať sa aj do kvalifikácie turnaja Masters 1000, po odhlásení sa Japonca Nišikoriho je aktuálne tesne pod čiarou.

16. 08. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Kužmová už v NY

Viktória Kužmová, slovenská ženská jednotka, odletela v sobotu do New Yorku. Za veľkou mlákou ju čakajú dva veľké turnaje. Najskôr sa predstaví v kvalifikácii podujatia kategórie WTA Premier 5 a pokúsi sa zabojovať o účasť v hlavnom pavúku. Potom príde na rad grandslamový US Open, kde má istotu hlavnej súťaže.

16. 08. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Horanský na úvod prehral

Prvým slovenským tenistom, ktorý po reštarte sezóny ATP zasiahol do hry, bol Filip Horanský. Na challengerovom turnaji kategórie 125 v Prahe však nestačil v úvodnom kole na domáceho držiteľa voľnej karty Andrewa Paulsona (822. ATP) a podľahol mu 3:6, 6:2, 3:6 za 101 minút. Na podujatí v susednom Česku sa predstavia okrem Horanského aj päťka turnaja Jozef Kovalík a dvanástka Martin Kližan. Jednotkou na pražskej antuke je aktuálne sedemnásty hráč rebríčka ATP Stan Wawrinka.

16. 08. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Benčičová vynechá US Open

Švajčiarska tenistka so slovenskými koreňmi Belinda Benčičová je ďalšia z popredných hráčok, ktorá sa rozhodla neštartovať na grandslamovom turnaji US Open. "Spravila som toto ťažké rozhodnutie a vynechám US Open v New York a na okruh sa vrátim v septembri na turnaji v Ríme. Teším sa, že sa na budúci rok vrátim do New Yorku, a všetkým, ktorí tam budú štartovať, želám veľa šťastia," uviedla v stanovisku ôsma hráčka rebríčka WTA.

16. 08. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Nový kalendár ATP

Asociácia profesionálnych tenistov (ATP) schválila nový provizórny kalendár na sezónu 2020. Ročník prerušili pre pandémiu koronavírusu v marci, v júni schválili prvú termínovú listinu, no pre nejasnú situáciu viacero turnajov museli dodatočne zrušiť. Nový kalendár stále počíta s dvoma grandslamovými turnajmi, US Open v New Yorku je naplánovaný na 31. augusta až 7. septembra, Roland Garros v Paríži bude 27. septembra až 5. októbra.

14. 08. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Turnaj v Ríme posunutý

Antukový tenisový turnaj mužov i žien v Ríme sa uskutoční o týždeň skôr ako sa plánovalo, od 14. do 21. septembra. Zaplní tak priestor v kalendári po definitívnom zrušení podujatia v Madride. Turnaj v rímskom Foro Italico odštartuje deň po finále US Open a skončí pred začiatkom Roland Garros, ktorý sa rozbehne 27. septembra. Semifinalisti US Open budú mať v 1. kole voľný žreb.

14. 08. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

US Open bez obhajkyne

Kanadská tenistka Bianca Andreescová nebude obhajovať titul na grandslamovom turnaji US Open (31. augusta - 13. septembra). Svetová šestka od októbra minulého roka laboruje so zraneným kolenom. Podľa kanadských médií k jej rozhodnutiu neštartovať v New Yorku prispeli aj obavy z ochorenia Covid-19.

14. 08. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Djokovič na US Open

Srbský tenista Novak Djokovič potvrdil svoj štart na tohtoročnom grandslamovom turnaji US Open v New Yorku (31. augusta až 13. septembra). Hrať bude aj predtým na podujatí ATP, ktoré do Flushing Meadows pre pandémiu nového koronavírusu presunuli zo Cincinnati (22. až 28. augusta).

13. 08. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Murray v hlavnej súťaži

Brit Andy Murray už nepotrebuje na priamu účasť v hlavnej súťaži na grandslamovom podujatí tenistov US Open voľnú kartu. Z turnaja v New Yorku sa totiž odhlásil Austrálčan Alexej Popyrin a namiesto Škóta tak voľnú kartu využije Američan Mitchell Krueger. Murray sa dlho zotavoval z vlečúceho sa zranenia bedrového kĺbu, v rebríčku ATP je v súčasnosti až na 129. mieste. US Open sa bude hrať od 31. augusta do 13. septembra. (tasr)

10. 08. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Palermo vyhrala Ferrová

Francúzska tenistka Fiona Ferrová zvíťazila na prvom turnaji seriálu WTA Tour po reštarte sezóny. V talianskom Palerme vyhrala v nedeľňajšom finále ako nenasadená hráčka nad turnajovou štvorkou Estónkou Anett Kontaveitovou v dvoch setoch 6:2 a 7:5. V nasledujúcom týždni sa budú hrať podujatia v Prahe a americkom Lexingtone. (tasr, foto - Palermo Ladies Open)

10. 08. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Clijstersová a Murray na US Open

Organizátori tenisového grandslamu US Open (31. augusta - 13. septembra) udelili voľné karty dvom bývalým šampiónom z Flushing Meadows - Belgičanke Kim Clijstersovej a Škótovi Andymu Murraymu. Tridsaťsedemročná Clijstersová je bývalá svetová jednotka a trojnásobná šampiónka US Open (2005, 2009, 2010).

07. 08. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Čepelová s novým trénerom

Jana Čepelová má nového trénera. Stal sa ním Michal Mertiňák. Dvadsaťsedemročná rodáčka z Košíc pracovala dlhé roky s Martinom Zathureckým, no po niekoľkomesačnej odmlke od tenisu začala novú etapu s novým trénerom. Mertiňák trénuje okrem Čepelovej aj Rebeccu Šramkovú, ktorej sa venuje od minulého týždňa.

06. 08. 2020
Aktuality Více zde