• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Aktuality

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Aktuality

 
news img

Na US Open nižšia dotácia

Víťazi mužskej i ženskej dvojhry tenisového grandslamu US Open zarobia tri milióny dolárov, o 850-tisíc menej ako minulý rok. Pre pandémiu koronavírusu museli organizátori znížiť celkovú dotáciu turnaja o štyri milióny dolárov na 53,4 milióna USD. Podujatia sa pre ochorenie COVID-19 uskutoční bez divákov.

05. 08. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Turnaj v Madride zrušený

Tenisový turnaj ATP Masters 1000 v Madride sa tento rok neuskutoční. Organizátori ho v utorok zrušili pre pandémiu koronavírusu. Tradične májové podujatie sa malo konať v náhradnom termíne v septembri. Popri mužskej časti zrušili aj ženské podujatie WTA. Rozhodnutie padlo na základe konzultácií s miestnymi úradmi pre zvyšujúci sa počet nových prípadov ochorenia COVID-19 v Španielsku.

05. 08. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

US Open bez Nadala

Španielsky tenista Rafael Nadal nebude obhajovať titul na grandslamovom turnaji US Open. Druhý hráč svetového rebríčka ATP v utorok informoval, že sa na podujatí nezúčastní pre obavy z pandémie nového koronavírusu. Organizátori US Open stále počítajú s konaním podujatia napriek zhoršujúcej sa situácii vo viacerých krajinách najmä v Európe.

05. 08. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Zrušili aj turnaj WTA v Tokiu

Organizátori zrušili novembrový tenisový turnaj WTA v Tokiu pre pandémiu koronavírusu. Pôvodne sa mal Toray Pan Pacific Open konať v októbri, no napokon pre zhoršujúcu sa situáciu padol aj náhradný termín. Ženská sezóna po prestávke odštartuje 3. augusta turnajom v Palerme. Pre pandémiu už skôr zrušili všetky podujatia v Číne vrátane finálového turnaja WTA Finals. (tasr)

28. 07. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Turnaje v Číne zrušené

Plánované tenisové turnaje ATP a WTA v Číne sa napokon neuskutočnia pre pandémiu koronavírusu. Pôvodne bolo v kalendári sedem ženských a štyri mužské podujatia vrátane Turnaja majsteriek (WTA Finals) v Šen-čene. Čínska vláda pred dvoma týždňami vyhlásila zákaz organizovania medzinárodných športových podujatí okrem testovacích a kvalifikačných akcií na ZOH 2022 v Pekingu. WTA i ATP však dúfali, že sa im podarí dosiahnuť výnimku.

24. 07. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Lipták reaguje na Škamlovú

K situácii okolo Chantal Škamlovej, ktorá svojim statusom na sociálnej sieti rozvírila hladinu slovenského tenisu, sa vyjadril aj dlhoročný kapitán slovenského fedcupového tímu Matej Lipták. Škamlovej sa nepáčilo viacero vecí, pričom jednou z nich bol fakt, že sa ešte nikdy neocitla vo fedcupovej nominácii. Konkrétne spomenula stretnutie vlani v Rige proti Lotyšsku. No spokojná s kapitánovým výberom nebola ani tento rok v júli na priateľské medzištátne stretnutie proti Česku.

23. 07. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Turnaje pod hlavičkou TE od 31. augusta

Tenisové turnaje pod hlavičkou Európskej tenisovej asociácie (Tennis Europe - TE) sa obnovia po nútenej prestávke zavinenej pandémiou koronavírusu 31. augusta. Týka sa to juniorských vekových kategórií hráčov do 14 a 16 rokov. Oragnizovať sa budú iba medzinárodné turnaje kategórie 2 a 3. V krátkom časovom horizonte sa nebudú konať žiadne podujatia kategórie Super alebo kategórie 1, a to s ohľadom na hráčov, ktorí nechcú alebo nemôžu cestovať.

23. 07. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

STZ reaguje na Škamlovú

Chantal Škamlová prostredníctvom svojho profilu na sociálnej sieti napadla Slovenský tenisový zväz (STZ), že ju odmietol podporiť a zaradil ju medzi neperspektívne hráčky. Podľa jej slov ľudia na zväze robili všetko pre to, len aby ju nemuseli nominovať na Fed Cup. Prečítajte si oficiálne stanovicko STZ k tejto situácii:

22. 07. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Olympijské srdce pre seniorov - projekt SOŠV

Nadácia Slovenského olympijského a športového výboru už po piatykrát vyzýva olympionikov, trénerov olympionikov a účastníkov majstrovstiev sveta a majstrovstiev Európy na zapojenie sa do projektu Olympijské srdce pre seniorov. V rámci projektu bude odovzdaných 10 poukazov na liečebný pobyt v Kúpeľoch Dudince. V minulosti sa do projekty zapojili osobnosti ako Jozef Golonka, František Kunzo či Mária Mračnová. Viac informácií nájdete TU.

21. 07. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Reštart sezóny sa odkladá

Tenisoví fanúšikovia i hráči si musia počkať na reštart sezóny o čosi dlhšie. Prvé podujatie ATP po koronavírusovej prestávke Citi Open vo Washingtone, ktoré sa malo uskutočniť od 13. augusta, zrušili. Podľa manažéra turnaja Marka Eina je príliš veľa nezodpovedaných otázok, navyše pandemická situácia sa nezlepšila.

21. 07. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Tibor Macko reaguje...

Prezident Slovenského tenisového zväzu (STZ) Tibor Macko sa vyjadril k vlne kritiky, ktorá sa spustila zverejnením článku v sobotňajšom vydaní denníka Nový čas. V ňom Anton Siekel, prezident Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV), kritizoval STZ a jeho prácu, dosahované výsledky v tenise a zároveň priniesol zavádzajúcu informáciu smerom k výške príspevku, ktorý STZ dostáva. Prinášame reakciu Tibora Macka na slová Antona Siekela:

21. 07. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Kužmová podľahla Muchovej

Viktória Kužmová prehrala vo svojom druhom zápase v súťaži Elite Trophy, keď nestačila na Češku Karolínu Muchovú a podľahla jej 3:6, 2:6 za 62 minút. O osude prvého setu rozhodol štvrtý gem, v ktorom si Kužmová stratila servis. Za stavu 2:5 odvrátila 22-ročná hráčka NTC pri svojom podaní dva setbaly súperky a znížila stav na 3:5. Na servise však potom Muchová nezaváhala a set doviedla do víťazného konca.

20. 07. 2020
Aktuality Více zde