• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Aktuality

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Aktuality

 
news img

MŠK Poprad-Tatry pozýva deti do prípravky

MŠK Poprad-Tatry pozýva deti do tenisovej prípravky. Klub s dlhoročnou tradíciou a silnými kategóriami dorastencov, mužov a žien sa cez prázdniny zameral na najmladšie deti. Nábory prebehli v prvé prázdninové dni, no prihlásiť sa možno aj teraz. Skúsení tréneri, ktorých rukami prešlo niekoľko známych mien slovenského tenisu, zmysluplne vyplnia deťom čas a priblížia im základy tenisu, v ktorom môžu pokačovať aj po prázdninách.

18. 07. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Kužmová v Prahe víťazne

Viktória Kužmová sa predstavila českým fanúšikom na turnaji Elite Trophy. V sobotu poobede zdolala vo svojom prvom zápase talentovanú štrnásťročnú hráčku Nikolu Bartůňkovú 6:4, 7:5. Podujatie je tímovou súťažou s charitatívnym podtextom, ktoré sa hrá na tvrdom povrchu na Štvanici. Kužmová je spolu s ôsmou hráčkou sveta Belindou Benčičovou zo Švajčiarska posilou Ružového tímu, ktorého líderkou bola v prvých dvoch dieloch tejto súťaže Petra Kvitová. Druhý tím - Čierny - vedie Karolína Plíšková.

18. 07. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Klein nestačil na Lehečku

Lukáš Klein prehral v semifinále turnaja  s názvom Trofej solidarity a nádeje Českého tenisového zväzu. Zverenec trénera Tomáša Krupu a kondičného trénera Dávida Olasza nestačil v Prostějove na Jiřího Lehečku a podľahol mu 4:6, 7:5, 2:6 za 125 minút. Najbližšie by sa 22-ročný hráč NTC mal predstaviť v Piešťanoch v rámci série Peugeot Tennis Tour 2020 by Fortuna, ktorý je naplánovaný od 23. - 26. júla.

 

18. 07. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Klein postúpil do semifinále

Lukáš Klein postúpil do semifinále turnaja v Prostějove s názvom Trofej solidarity a nádeje Českého tenisového zväzu. V záverečnom stretnutí skupiny si v priamom súboji o semifinálovú miestenku poradil s Davidom Poljakom 6:1, 6:4 za 70 minút. Zápas bol v prvom sete prerušený kvôli dažďu, no ani to dvadsaťdvaročného hráča NTC nerozhodilo a v Prostějove bude bojovať o postup do finále. Jeho súperom bude Jiří Lehečka, 612. hráč rebríčka ATP. Druhú semifinálovú dvojicu tvoria Zdeněk Kolář - Jonáš Forejtek.

17. 07. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Klein s druhou výhrou

Lukáš Klein zvíťazil aj vo svojom druhom zápase turnaja v Prostějove s názvom Trofej solidarity a nádeje Českého tenisového zväzu. Po stredajšom víťazstve nad Pavlem Nejedlým si v druhom zápase skupiny poradil s Danielom Siniakovom 6:2, 7:5 za 71 minút. V úvodnom dejstve si obaja tenisti držali servis do stavu 2:2, potom Klein štyrmi gemami v rade získal set vo svoj prospech. V druhom viedol 17-ročný Siniakov 5:3, no hráč NTC opäť získal štyri gemi a zápas doviedol do víťazného konca.

16. 07. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Klein v Prostějove úspešný

Lukáš Klein (309. ATP) štartuje tento týždeň na tenisovom turnaji v Prostějove s názvom Trofej solidarity a nádeje Českého tenisového zväzu. V prvom zápase si v stredu poradil s Pavlem Nejedlým hladko 6:2, 6:0 za 55 minút. Dvadsaťdvaročný hráč NTC prehrával v úvode 0:2, no potom získal 12 gemov v rade a nedal súperovi šancu.

15. 07. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Pohár v českých rukách

Prezident Slovenského tenisového zväzu Tibor Macko spolu s generálnym sekretárom Igorom Moškom odovzdali vo štvrtok Pohár priateľstva do českých rúk. Uplynulý víkend zvíťazili Česi v priateľských medzištátnych stretnutiach nad Slovenskom v pomere 8:2. Sily si zmerali tímy do 14, 16, 18 a 23 rokov a taktiež fedcupoví a daviscupoví reprezentanti. O dva slovenské body sa zaslúžili výber žien do 23 rokov a chlapcov do 18 rokov. Pohár od nich prevzal prezident Českého tenisového zväzu Ivo Kaderka.

09. 07. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

ATP dočasne prechádza na nový systém počítania rebríčka

Asociácia tenisových profesionálov (ATP) sa rozhodla dočasne zaviesť do praxe nový systém počítania svetového rebríčka. Dosiaľ tenisti získavali body za 18 najlepších výsledkov na turnajoch v priebehu uplynulých 52 týždňov, pandémia koronavírusu však donútila kompetentných k zmene s ambíciou dosiahnuť férovejší prístup. Po novom sa budú do rebríčka ATP rátať body získané za 22-mesačné obdobie od marca 2019 do decembra 2020.

07. 07. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Fotogaléria FC a mužov U23

Bratislavské víkendové stretnutia Pohára priateľstva medzi fedcupovými tímami a tímami mužov do 23 rokov Slovenska a Česka sledoval objektívom aj fotograf Roman Benický. Obe stretnutia skončili tesne v neprospech domácich hráčov 2:3, no priniesli množstvo zaujímavých športových momentov.

06. 07. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Slovo prezidenta a kapitánov

Medzištátne stretnutia medzi Slovenskom a Českom spoznali cez víkend svojich víťazov. Pohár priateľstva získalo Česko, no prezident Slovenského tenisového zväzu Tibor Macko a kapitáni domácich výberov sa zhodujú na tom, že to bola vydarená akcia a splnila svoj účel. Nielen že hráči mali možnosť zasúťažiť si v ostrých zápasoch, opäť sa ukázala a ešte viac upevnila aj výborná spolupráca slovenského a českého zväzu, bez ktorej by ani táto unikátna akcia nebola možná.

05. 07. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

FC: Češky zvíťazili 3:2

Slovenské tenistky prehrali v priateľskom stretnutí fedcupových tímov s Českom 2:3. O rozhodujúci tretí bod pre tím kapitána Petra Pálu sa na harde v bratislavskom NTC postarala Tereza Martincová, ktorá v dueli tímových dvojok zdolala Annu Karolínu Schmiedlovú 6:0, 6:4. Na záverečných 2:3 z pohľadu domácich hráčok upravili sestry Viktória a Katarína Kužmové, ktoré zdolali pár Makréta Vondroušová, Miriam Kolodziejová 6:4, 5:7, 11:9. Katarína Kužmová tak zažila úspešný debut v slovenskom fedcupovom tíme.

05. 07. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Muži U23: Štvorhra rozhodla o prehre

Slovenskí tenisti do 23 rokov prehrali v priateľskom stretnutí s Českom 2:3. V nedeľu sa v úvodnom singli presadil Alex Molčan, no v poslednej dvojhre Tomáš Líška prehral.O víťazovi sa rozhodovalo vo štvorhre. Kapitán Ladislav Simon poslal na dvorec Alexa Molčana so Samuelom Puškárom, ktorí nestačili na pár Macháč, Lehečka a podľahli mu 4:6, 4:6. 

05. 07. 2020
Aktuality Více zde