• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Aktuality

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Aktuality

 
news img

Tréningový turnaj v NTC

Slovenský tenisový zväz usporiadal pre hráčov NTC trojdňový kontrolný tréningový turnaj družstiev, ktorý vo štvrtok vyvrcholil poslednými zápasmi. Hráči si vyskúšali zápasovú pripravenosť, zmerali sily vo vzájomnej konfrontácii a taktiež mali možnosť stráviť spoločný čas ako partia a navzájom sa povzbudiť v neľahkých chvíľach. Nešlo o body do rebríčka, nebojovali o žiadnu prémiu. Odmenou za víťazstvá bol dobrý pocit a radosť z hry.

22. 05. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Benčičová nastúpi za Slovan

Švajčiarska tenistka Belinda Benčičová sa počas prerušenej sezóny pripravuje na Slovensku. Po uvoľnení opatrení prijatých na zamedzenie šírenia koronavírusu sa už vrátila aj na kurty. Zázemie jej poskytol Slovan Bratislava, za ktorý sa v júni predstaví v slovenskej extralige.
      

22. 05. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Psychologická pomoc od ATP

Mužský okruh ATP v čase pandémie koronavírusu podáva pomocnú ruku tenistom v oblasti ochrany a podpory ich duševného zdravia. Na základe partnerskej spolupráce im renomovaná klinika Sporting Chance poskytne pomoc psychológov, odborníci budú hráčom k dispozícii v nepretržitej prevádzke na poradenstvo cez telefón. Jedným zo zakladateľov spoločnosti je bývalý anglický futbalový reprezentant Tony Adams.
    

21. 05. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Druhý deň vo fotografiách

Na dvorcoch Národného tenisového centra (NTC) pokračoval v stredu kontrolný tréningový turnaj druhým hracím dňom. Opäť priniesol množstvo zaujímavých konfrontácií a pre hráčov zároveň možnosť zistiť, ako na tom po hernom výpadku spôsobenom pandémiou koronavírusu sú. FOTO: Dušan Barbuš

20. 05. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

NTC turnaj v plnom prúde

Slovenskí tenisti si po vyše dvojmesačnej pauze opäť zmerali sily aj v zápasoch. Na kontrolnom tréningovom turnaji v NTC však nebojujú o body do rebríčka ani o prémie. Podujatie im ponúka možnosť overiť si vo vzájomnej konfrontácii svoju aktuálnu pripravenosť a hernú výkonnosť v zápasovom nasadení. Súťaží na ňom 12 hráčok a 12 hráčov, ktorí sú rozdelení do štyroch trojčlenných družstiev. Prvý deň turnaja takto zachytil objektív Dušana Barbuša. Na dvorcoch NTC sa zápasmi pokračuje aj v stredu a vo štvrtok.

19. 05. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Opitý Kyrgios opäť zaujal

Austrálsky tenista Nick Kyrgios považuje Brita Andyho Murraya za lepšieho tenistu, ako je súčasná svetová jednotka Novak Djokovič. Uviedol to v živom vysielaní na sociálnej sieti Instagram, počas ktorého podľa vlastných slov vypil asi šesť pohárov vína. Kyrgios počas diskusie s Murrayom uviedol, že považuje Angličana dokonca za lepšieho tenistu, ako sú Djokovič, Roger Federer a Rafael Nadal.

17. 05. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Turnaje zrušené do 31. júla

Medzinárodná tenisová federácia (ITF) predĺžila pozastavenie všetkých turnajov ITF až do 31. júla 2020. Dôvodom je prebiehajúca pandémia COVID-19. Všetky okruhy a kategórie podujatí ITF, ktoré sa majú uskutočniť v novom predĺženom období, sú pozastavené. Týka sa to mužských a ženských turnajov na okruhoch ATP, WTA a ITF, juniorských a seniorských turnajov ITF, tenisového okruhu pre vozíčkarov ako aj okruhu plážového tenisu. Rovnako sú pozastavené aj turnaje na okruhu Tennis Europe.

15. 05. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Špekulácie ohľadom US Open

Organizátori US Open stále dúfajú v riadny termín konania grandslamového tenisového turnaja, no pracujú už aj s alternatívnymi verziami. Tenisová federácia USA (USTA) zvažuje i možné preloženie podujatia z New Yorku, ktorý je epicentrom koronavírusovej pandémie v krajine. Podľa zámorských médií by mohli turnaj presunúť do kalifornského Indian Wells či Orlanda na Floride.

15. 05. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Williamsové túžia po návrate

Americké tenistky Venus a Serena Williamsové sa nevedia dočkať konca pandémie. Koronavírus nepoznačil iba súťažnú sezónu, ale dotkol sa aj všedného života. Obe však veria, že zložitá situácia čoskoro pominie a ich životy sa vrátia do starých koľají. Za normálnych okolností by v dnešných dňoch obe "zarezávali" na turnaji WTA v Taliansku a pripravovali sa na grandslamové podujatie Roland Garros. Pre pandémiu však tenisovú sezónu prerušili minimálne do polovice júla.

13. 05. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Wimbledon podporuje charitu

Tenisový All England Club venoval záchranným zdravotným zložkám a charitatívnym organizáciám, ktoré bojujú s pandémiou koronavírusu, približne 1,5 milióna dolárov. Organizátori grandslamového Wimbledonu tiež zverejnili informácie, že sa chystajú prispieť aj do fondu na podporu hráčov, ktorých príjem sa výrazne znížil pre zrušenie všetkých turnajov.
    

12. 05. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Trénerská zmena v TK Kúpele Piešťany

Tenisový klub TK Kúpele Piešťany informoval, že na post šéftrénera angažoval Miloslava Grolmusa. Rodák z Piešťan, ktorý v doterajšej kariére pracoval viac ako tréner jednotlivcov (viedol napríklad Filipa Horanského, Andreja Martina či Jozefa Kovalíka), bude v klube prímárne dohliadať na prípravu hráčov vekovej kategórie 12-18 rokov. Tridsaťdeväťročný Grolmus sa tak vracia do klubu, v ktorom vyrastal a istý čas už aj trénersky pôsobil.

12. 05. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Kontrolný tréningový turnaj v NTC

Hráči Národného tenisového centra (NTC) si turnajovú pauzu spôsobenú pandémiou koronavírusu budú môcť vyplniť kontrolným tréningovým turnajom družstiev. Podujatie sa uskutoční v dňoch 19. - 21. mája. Zúčastní sa na ňom 12 hráčok a 12 hráčov NTC, ktorí budú rozdelení do štyroch trojčlenných družstiev. Turnaj ponúka hráčom možnosť overiť si vo vzájomnej konfrontácii svoju aktuálnu pripravenosť a tenisovú výkonnosť.

11. 05. 2020
Aktuality Více zde