• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Aktuality

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Aktuality

 
news img

Charitatívny turnaj v Česku

Tímy českých tenistiek Karolíny Plíškovej a Petry Kvitovej sa v júni a júli zúčastnia na štvorkolovom charitatívnom turnaji Tipsport Charity Cup. Podujatie odštartuje 13.-15. júna na antukových dvorcoch na pražskej Štvanici. V tíme Karolíny Plíškovej budú okrem svetovej trojky jej dvojča Kristýna, Karolína Muchová, Markéta Vondroušová, Tereza Martincová a Nikola Bartůňková.

11. 05. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Pique o Davisovom pohári

Španielsky futbalista Gerard Pique si nemyslí, že sa tento rok uskutoční finálový turnaj tenisového Davisovho pohára, ktorý financuje jeho spoločnosť. Dôvodom má byť pandémia koronavírusu. Piqueho investičná firma Kosmos podpísala s Medzinárodnou tenisovou federáciou (ITF) 25-ročnú zmluvu vo výške tri miliardy dolárov.

11. 05. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Najúspešnejší je Hrbatý

Ktorí slovenskí tenisti majú najväčší počet víťazných zápasov na okruhu ATP vrátane grandslamových? Tenisová stránka canaltenis.com priniesla štatistiku Slovákov, ktorú s veľkým náskokom vedie Dominik Hrbatý. Súčasný daviscupový kapitán Slovenska, ktorý aktívnu kariéru ukončil v roku 2013, zaznamenal 359 víťazstiev. Na druhom mieste je Karol Kučera, tretí Miloslav Mečíř st. Najlepším z aktívnych hráčov je Martin Kližan na štvrtej pozícii so 149 víťazstvami.

11. 05. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Hviezdny turnaj v Prahe

Viaceré české tenisové hviezdy si pauzu spôsobenú pandémiou koronavírusu vyplnia turnajom v Prahe. Na podujatí O pohár prezidenta Českého tenisového zväzu prisľúbili účasť svetová trojka Karolína Plíšková, jej sestra Kristýna, Petra Kvitová i celý český daviscupový tím na čele s Jiřím Veselým. Hrať sa bude pred prázdnymi tribúnami od 25. do 28. mája.

10. 05. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Nadal pozval Borga

Syn legendárneho švédskeho tenistu Björna Borga bude dva týždne trénovať v akadémii Rafaela Nadala na Malorke. Španiel pozval Lea Borga osobne, mladý tenista môže trénovať úplne zadarmo. Sedemnásťročný Borg bude v Nadalovej akadémii trénovať 14 dní. Ďalšie dva týždne sa potom bude pripravovať v Göteborgu. "Myslím, že je skvelé, že Leo môže takto trénovať. Pravdepodobnosť úspechu je u neho zaručená," povedal pre portál gp.se kapitán daviscupového tímu Švédska Robin Söderling.
  

09. 05. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

RG: Organizátori vrátia peniaze

Francúzska tenisová federácia oznámila, že vráti peniaze všetkým držiteľom vstupeniek na Roland Garros, ktorý preložili pre pandémiu koronavírusu. Slávny turnaj sa mal pôvodne uskutočniť od 24. mája do 7. júna. Po zmene termínu by mal odštartovať 27. septembra a vyvrcholiť 11. októbra. (tasr)

09. 05. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Hráči NTC pripravovali kurty

Tréneri Národného tenisového centra (NTC) zorganizovali v piatok ráno brigádu na tréningových antukových kurtoch. Účasť hráčov NTC bola povinná. Úlohy im rozdeľoval Tibor Tóth, s dozorom pomáhali Ladislav Simon a Martin Zathurecký. "Je to vynikajúci nápad. Keďže si dvorce sami pripravíme, bude sa nám na nich ľahšie ladiť forma a budeme si ich viac vážiť. Zároveň je to dobrá forma utuženia kolektívu. Verím, že pôjdeme príkladom aj mladej generácii hráčov v kluboch, ktorí by sa taktiež mohli podieľať na príprave kurtov," povedal k akcii daviscupový reprezentant Norbert Gombos.

08. 05. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Federer pomáha deťom v Afrike

Švajčiarsky tenista Roger Federer venoval milión dolárov na pomoc Afrike v čase pandémie koronavírusu. Jeho nadácia pomôže 64.000 deťom a ich rodinám s dodávkami jedla. Väčšina škôl na africkom kontinente je pre pandémiu zatvorených. Federerova nadácia sa angažuje vo viacerých projektoch v južnej časti Afriky - v JAR, Zambii, Botswane, Namíbii, Malawi či Zimbabwe. Počas 16-ročného obdobia pomohla 1,5 milióna deťom. (tasr)

06. 05. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Klub sa ospravedlnil

Tenisový klub, v ktorom Novak Djokovič porušil ochranné pravidlá počas pandémie koronavírusu, priznal chybu. Ospravedlnil sa za to, že umožnil srbskému hráčovi trénovať vo svojich priestoroch. Djokovič porušil karanténne pravidlá v Španielsku, keď v pondelok zverejnil video, ako trénuje s partnerom na kurte. Líder svetového rebríčka sa nachádza v meste Marbella v Andalúzii.

06. 05. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Nadal hovorí o stratenej sezóne

Španielsky tenista Rafael Nadal považuje túto sezónu za stratenú. Dvanásťnásobný víťaz Roland Garros príliš neverí tomu, že sa v tomto roku ešte rozbehne turnajový kolotoč. Pre pandémiu koronavírusu zrušili všetky podujatia ATP a WTA naplánované do 13. júla, neuskutoční sa ani prestížny Wimbledon.

05. 05. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Dostane Djokovič trest?

Srbský tenista Novak Djokovič pravdepodobne porušil v Španielsku ochranné pravidlá, keď v pondelok zverejnil video, ako trénuje na kurte. Svetová jednotka sa aktuálne nachádza v meste Marbella. Španielsko od pondelka uvoľnilo niektoré opatrenia zavedené pre pandémiu koronavírusu, no športoviská by mali byť naďalej neprístupné, s výnimkou tréningových centier niektorých klubov, napríklad futbalových.

05. 05. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Šesť miliónov pre hráčov

Riadiace orgány tenisu plánujú v priebehu týždňa rozdeliť viac ako 6 miliónov dolárov z fondu, ktorý vznikol ako podpora pre hráčov postihnutých pandémiou koronavírusu. Medzinárodná tenisová federácia (ITF) v spolupráci s predstaviteľmi mužského okruhu ATP i ženskej asociácie (WTA) maju tiež predstaviť pravidlá, na základe ktorých sa peniaze budú rozdeľovať.

05. 05. 2020
Aktuality Více zde