• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Aktuality

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Aktuality

 
news img

Zamietnutie žiadosti STZ o otvorenie vonkajších športovísk zo strany Úradu verejného zdravotníctva SR (ÚVZ SR)

Zamietnutie žiadosti STZ o otvorenie vonkajších športovísk zo strany Úradu verejného zdravotníctva SR (ÚVZ SR)

Keďže na Slovenský tenisový zväz (STZ) chodí množstvo dotazov od hráčov, rodičov i klubov, či je možné za prísnych hygienických opatrení spustiť tréningový proces na vonkajších tenisových dvorcoch aspoň v obmedzenom režime „zahraj a odíď“, STZ sa minulý týždeň opäť obrátil na Úrad verejného zdravotníctva SR (ÚVZ SR) so žiadosťou o otvorenie vonkajších športovísk. Dnes sme z ÚVZ SR dostali odpoveď, ktorú vám prinášame v plnom znení:

14. 04. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Aj Nadal či Goffin s konzolou

Španiel Rafael Nadal s Belgičanom Davidom Goffinom sa v dňoch 27. - 30. apríla zúčastnia na virtuálnom turnaji Mutua Madrid Open. Šestnásť tenistiek a tenistov vymení rakety za hracie konzoly a zabojuje o 300.000 eur. Medzi potvrdenými hráčmi figurujú aj Brit Andy Murray, Američan John Isner, Rus Karen Chačanov, Kanaďanka Eugenie Bouchardová, Francúzka Kristina Mladenovicová, Holanďanka Kiki Bertensová a ďalší. Celková dotácia poputuje na podporu hráčov, ktorí sa po zrušení skutočných turnajov WTA a ATP pre pandémiu koronavírusu dostali do finančných problémov. (tasr)

13. 04. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Nadal vydražil víťazné tričko

Španielsky tenista Rafael Nadal vydražil svoje tričko, v ktorom vlani dosiahol rekordný dvanásty titul na grandslamovom turnaji Roland Garros. Odev predali za 20.500 eur, ktoré svetová dvojka venuje španielskemu Červenému krížu na pomoc v boji proti kronavírusu. Do dražby, ktorá skončila v sobotu večer, sa zapojilo 24 záujemcov. Vyvolávaciu cenu 75 eur za tričko, v ktorom Nadal vo vlaňajšom finále Roland Garros zdolal Rakušana Dominica Thiema 6:3, 5:7, 6:1, 6:1, zvýšili behom troch dní 115 ponukami na konečných 20.500 eur. (stz, tasr)

12. 04. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Zrušený aj Rogers Cup

Kanadskí organizátori v sobotu zrušili ženský tenisový turnaj WTA Rogers Cup v Montreale. Dôvodom je pandémia koronavírusu. Podujatie sa malo odohrať 7. - 16. augusta, no vláda provincie Quebec v piatok rozhodla, že do 31. augusta sa nemôžu konať žiadne športové podujatia.
     

12. 04. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Antuková časť v septembri?

Antuková časť tenisovej sezóny, ktorú zrušili pre pandémiu koronavírusu, by sa mohla odohrať v septembri. V rozhovore pre viaceré talianske médiá to navrhol riaditeľ Asociácie tenisových profesionálov (ATP) Andrea Gaudenzi.  "Pracujeme na preložení štyroch týždňov na antuke po US Open," vyhlásil.
     

10. 04. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

ITF znižuje platy zamestnancov

Medzinárodná tenisová federácia (ITF) znížila plat časti zamestnancov, ďalších poslala na dovolenku. Pre pandémiu koronavírusu prišiel o tretinu príjmu aj prezident ITF David Haggerty (na snímke), ostatnému personálu znížili mzdu o 10 alebo 20 percent. Haggerty pre agentúru AP uviedol, že federácia hľadala všetky možnosti, kde by mohla rýchlo ušetriť, aby bola pripravená obnoviť tenisové turnaje. Zároveň však ITF disponuje rezervou, ktorou môže pomôcť menším národným zväzom v prípade finančných problémov. (tasr)

10. 04. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Murray a Kerberová virtuálne

Britský tenista Andy Murray a Nemka Angelique Kerberová sa zúčastnia na virtuálnom turnaji Madrid Open. Spoločne s ďalšími pätnástimi mužmi a pätnástimi ženami podporia na hernej konzole dobrú vec. Celá dotácia totiž poputuje na podporu hráčov, ktorí sa pre zrušenie skutočných turnajov dostali do finančných problémov.
      

10. 04. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Moška myslí optimisticky

Pandémia koronavírusu paralyzovala tenisové dianie na celom svete a zasiahla aj dva najväčšie antukové turnaje na Slovensku. Ženský EMPIRE Slovak Open v Trnave ani mužský challenger Bratislava Open sa v tomto roku neuskutočnia. Generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška označil súčasnú situáciu za veľmi náročnú, pretože všetky tenisové kluby sú zavreté a hráči nemajú kde trénovať.

08. 04. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Wimbledon s poistkou

Organizátori tretieho grandslamového turnaja sezóny vo Wimbledone sa poistili proti pandémii nového koronavírusu a teraz by im mali vyplatiť stovky miliónov libier. Britský denník The Times informoval, že predstavitelia All England Clubu sa poistili proti zrušeniu podujatia kvôli infekčným chorobám a momentálne chcú aktivovať plnenie poistného vo výške nad 100 miliónov libier. Poistku proti infekciám si turnaj platí od roku 2003 po vypuknutí epidémie SARS.

08. 04. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Virtuálny Madrid Open

Tenisové turnaje ATP a WTA v Madride sa budú konať virtuálne. Vedenie renomovaného antukového podujatia v pondelok informovalo, že sa turnaj za účasti ešte bližšie nešpecifikovaných tenistov a tenistiek uskutoční v termíne 27. až 30. apríla a vypísalo aj tzv. "prize money".
    

07. 04. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Predĺžia sezónu ATP a WTA?

Predstavitelia Ženskej tenisovej asociácie (WTA) a Asociácie tenisových profesionálov (ATP) uvažujú o predĺžení sezóny. Pre pandémiu koronavírusu sa do 13. júla neuskutočnia žiadne turnaje. Podľa šéfov oboch organizácii Stevea Simona a Andreu Gaudenziho by niektoré z nich mohli presunúť na november. (tasr)

07. 04. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Turnaje zrušené do 13. júla

Medzinárodná tenisová federácia (ITF) zrušila všetky turnaje do 13. júla 2020. Dôvodom je šíriaca sa pandémia koronavírusu po celom svete. Týka sa to tenisových podujatí mužov, žien, juniorov, vozíčkarov, plážových tenistov i seniorov pod hlavičkou ITF. Rovnako sa pozastavujú turnaje ATP, WTA a TE.

01. 04. 2020
Aktuality Více zde