• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Aktuality

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Aktuality

 
news img

Roland Garros preložený

Grandslamový tenisový turnaj Roland Garros preložili z pôvodného termínu na prelom septembra a októbra. Dôvod je hrozba nového koronavírusu. Ako v utorok informovala Francúzska tenisová federácia (FFT), prestížne podujatie, ktoré malo odštartovať 24. mája, sa po novom odohrá v dňoch 20. septembra až 4. októbra.

17. 03. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Zrušené ďalšie turnaje WTA

Vedenie Ženskej tenisovej asociácie (WTA) zrušilo v pondelok pre pandémiu koronavírusu ďalšie tri turnaje v Stuttgarte, Istanbule a v Prahe, čím prerušila sezónu až do 2. mája Turnaj v Stuttgarte, úvodné antukové podujatie sezóny, ktoré má každý rok silné obsadenie, sa malo uskutočniť 20. až 26. apríla.
  

16. 03. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Aktuálne opatrenia STZ

Slovenský tenisový zväz (STZ) prijal vzhľadom na aktuálnu mimoriadnu situáciu týkajúcu sa pandémie koronavírusu viaceré opatrenia. Tie sa týkajú zrušenia domácich aj medzinárodných turnajov, tréningového procesu v Národnom tenisovom centre (NTC), uzatvorenia prevádzky NTC v Bratislave a ďalších.

13. 03. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Stop turnajom ATP, WTA, ITF, TE

Asociácia profesionálnych tenistov (ATP) zrušila všetky turnaje mužov na najbližších šesť týždňov. Dôvodom je epidémia koronavírusu. Rušia sa tak všetky turnaje minimálne do 20. apríla (vrátane toho týždňa). Opatrenia sa týkajú napríklad antukových turnajov v Barcelone či Monte Carle. Podujatia v amerických mestách Indian Wells a Miami už predtým zrušili miestne úrady. Podľa stanoviska sa nedohrajú ani tohtotýždňové challengerové turnaje v kazašskom Nur-Sultane a juhoafrickom Potchefstroome.

12. 03. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

EMPIRE Slovak Open nebude

Tenisový klub TC EMPIRE Trnava informoval na svojej webovej stránke, že v aktuálnej sezóne ruší dva turnaje. Pre obavy zo šíriaceho sa koronavírusu sa neuskutoční druhé z podujatí EMPIRE Men’s Indoor 2020 (15. - 23. marec). Rovnako sa ruší aj ženské antukové podujatie EMPIRE Slovak Open (10. – 17. máj). Turnaj ITF s dotáciou 100.000 USD sa tradične tešil veľkej obľube, zo Sloveniek ho roku 2018 ovládla Viktória Kužmová, štyri roky predtým tam zvíťazila Anna Karolína Schmiedlová.

12. 03. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Klein skončil v druhom kole

Lukáš Klein vypadol v druhom kole challengeru 80 v kazašskom Nur-Sultane (54 160 USD +H, tvrdý povrch v hale). Nad jeho sily bol tretí nasadený Belgičan Kimmer Coppejans, ktorému podľahol 6:3, 4:6, 1:6. Ani na tretí pokus tak nedokázal zverenec Tomáša Krupu prejsť cez druhé kolo challengerového turnaja v tomto roku.

11. 03. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Klein ďalej, Molčan nie

Lukáš Klein (na snímke) postúpil do druhého kola na challengeri 80 v kazašskom Nur-Sultane (54 160 USD, tvrdý povrch hala). V úvodnom kole stratil s domácim hráčom Rostislavom Galfingerom iba jediný gem a za 40 minút zvíťazil 6:0, 6:1. Zverenec Tomáša Krupu sa v druhom kole stretne s tretím nasadeným Belgičanom Kimmerom Coppejansom. Ďalej nepostupuje Alex Molčan, ktorý nestačil na Arthura de Greefa z Belgicka a podľahol mu 2:6, 6:2, 2:6.

 

10. 03. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Turnaj v Indian Wells zrušený

Organizátori pre obavy z koronavírusu zrušili tenisový turnaj ATP a WTA v Indian Wells. Ide o prvé významné športové podujatie, ktoré z týchto dôvodov zrušili v USA. Jeden z najprestížnejších turnajov mimo veľkej štvorky sa mal začať v stredu. Organizátori pôvodne plánovali zvýšené hygienické opatrenia, ale hrať sa napokon nebude vôbec. V kalifornskej oblasti Coachella Valley, kde leží aj Indian Wells, totiž potvrdili prípad nákazy.

09. 03. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Kužmová vypadla aj v debli

Viktória Kužmová vypadla na turnaji WTA International vo francúzskom Lyone (275 000 USD, tvrdý povrch v hale) aj vo štvorhre. Spolu s Ukrajinkou Martou Kosťukovou nestačili v semifinále na holandský pár Lesley Pattinamová Kerkhovová, Bibiane Schoofsová a podľahli mu 6:0, 2:6, 3-10 za 64 minút. Za semifinálovú účasť si do deblového rebríčka pripíše 110 bodov a v onlajn renkingu jej patrí aktuálne 29. priečka, čo je zároveň jej kariérnym maximom.

07. 03. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Mihalíková s titulom zo štvorhry

Tereza Mihalíková spolu s domácou Abbie Myersovou získali titul na turnaji ITF World Tennis Tour v austrálskom meste Mildura (25 000 USD, tráva vonku). Druhý nasadený pár si vo finále poradil s austrálsko-novozélandskými jednotkami žrebu Arinou Rodionovovou, Erin Routliffovou 6:3, 6:2. Pre zverenku Janette Husárovej to bol v debli už štvrtý titul na okruhu ITF v tejto sezóne.

07. 03. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Kužmová v singli vypadla

Viktória Kužmová vypadla vo dvojhre na turnaji WTA International vo francúzskom Lyone (275 000 USD, tvrdý povrch v hale). Vo štvrťfinále bola nad jej sily Nemka Anna-Lena Friedsamová, ktorej podľahla 6:3, 6:7(4), 2:6 za 144 minút. Zverenka Michala Mertiňáka sa na turnaji predstaví ešte vo štvorhre, spolu s Ukrajinkou Martou Kosťukovou si v semifinále zmerajú sily s holandským párom Lesley Pattinamová Kerkhoveová, Bibiane Schoofsová.

06. 03. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Kužmová do štvrťfinále

Viktória Kužmová postúpila do štvrťfinále turnaja WTA International vo francúzskom Lyone (275 000 USD, tvrdý povrch v hale). Ôsma nasadená zvíťazila nad Češkou Terezou Martincovou 6:4, 4:6, 6:4 za 131 minút. Zverenka Michala Mertiňáka zabojuje o semifinále s Nemkou Annou-Lenou Friedsamovou. Kužmová postúpila aj do semifinále štvorhry. Spolu s Ukrajinkou Martou Kosťukovou zdolali vo štvrťfinále piaty nasadený bieloruský pár Lapková, Marozavová 6:2, 6:4.

05. 03. 2020
Aktuality Více zde