• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Aktuality

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Aktuality

 
news img

Boris Tománek má jubileum, želáme mu veľa zdravia!

Boris Tománek dnes oslavuje krásne životné jubileum 80 rokov. Pred 50 rokmi sa stal členom tenisového klubu Slávia Univerzita UPJŠ Košice, bol jeho dlhoročným aktívnym hráčom, neskôr obetavým funkcionárom - pôsobil ako vedúci družstva, člen výboru, hospodár a podpredseda tenisového klubu. Bol a stále je vzorom a veľkou inšpiráciou pre nasledujúce tenisové generácie. Ohuroval a stále ohuruje svojou zanietenosťou pre tenis, čestnosťou a zmyslom pre fair – play.
 

27. 12. 2019
Aktuality Více zde
 
news img

Polášek šiesty na Športovcovi roka

Filip Polášek obsadil na Športovcovi roka 2019 šieste miesto. Výsledky tradičnej ankety Klubu športových redaktorov Slovenského syndikátu novinárov (KŠR SSN) vyhlásili vo štvrtok počas slávnosti v činohernej sále novej budovy Slovenského národného divadla v Bratislave. Medzi desiatkou laureátov sa Polášek ocitol po prvý raz.

20. 12. 2019
Aktuality Více zde
 
news img

Kližanov I. ČLTK víťazom

Víťazom českej tenisovej extraligy sa stal I. ČLTK Praha. Klub, za ktorý nastúpil aj Martin Kližan, tak obhájil vlaňajšie prvenstvo. Vo finále zdolal TK PRECHEZA Přerov 5:2 na zápasy. Kližan nastupoval na šiestu dvojhru za stavu 4:1 pre svoj tím. S Poliakom Kamilom Majchrzakom prehral prvý set tesne 6:7(2), v druhom však dominoval a zvíťazil 6:1. Keďže piaty rozhodujúci bod medzitým vo štvorhre pridali Hradecká s Martincovou, slovenský reprezentant za stavu 1:1 duel skrečoval.

 

18. 12. 2019
Aktuality Více zde
 
news img

Kližan vo finále českej extraligy

Martin Kližan získal rozhodujúci piaty bod v semifinálovom stretnutí svojho tímu I. ČLTK Praha proti TK Spartaku Jihlava. V šiestom singlovom zápase zdolal Belgičana Nielsa Deseina 5:7, 6:4, 6:2. Obhajca vlaňajšieho prvenstva v českej extralige, I. ČLTK Praha, zvíťazil celkovým skóre 5:1, štvorhry sa nehrali. Vo finále sa pražský klub stretne s TK PRECHEZA Přerov, ktorý si poradil s TK Agrofert Prostějov 5:4. Za Prostějov nastúpila aj Viktória Kužmová, ktorá získala bod vo dvojhre i štvohre, na postup to však nestačilo. Finále je na programe v stredu 18. decembra v Říčanoch.

 

17. 12. 2019
Aktuality Více zde
 
news img

Polášek s Dodigom o budúcnosti

Filip Polášek trénuje v týchto dňoch spolu so svojím deblovým partnerom, Chorvátom Ivanom Dodigom, na Slovensku. Majú za sebou skvelý rok, triumfovali na turnajoch ATP v Cincinnati i Pekingu. Vo Wimbledone sa prebojovali do semifinále a výbornú sezónu korunovali postupom na turnaj majstrov v Londýne. V pondelok predstúpili pred novinárov a rozhovorili sa o svojich plánoch do budúcej sezóny, ale vrátili sa aj k úspechom z roku 2019, ktorých nebolo málo.

16. 12. 2019
Aktuality Více zde
 
news img

Slováci v českej extralige

Do bojov v českej tenisovej extralige sa zapojili aj slovenskí tenisti.V semifinálovej skupine v Říčanoch zdolal I. ČLTK Praha mestského rivala Spartu aj zásluhou Martina Kližana. Ten síce nestačil vo dvojhre na Chorváta Bornu Čoriča a podľahol mu 7:6(3), 2:6, 3:6, no v rozhodujúcej štvorhre po boku Jonáša Forejteka rozhodli o víťazstve svojho tímu celkovým pomerom 5:4 na zápasy. Čoriča s Lukášom Rosolom zdolali vo vyrovnanom zápase 6:1, 6:7(5), 10-8.

16. 12. 2019
Aktuality Více zde
 
news img

Polášek v desiatke najlepších

Filip Polášek sa premiérovo vo svojej kariére dostal medzi desiatku najlepších slovenských športovcov v ankete Klubu športových redaktorov SSN Športovec roka. Víťaza ankety vyhlásia na slávnostnom galavečere Športovec roka 2019 vo štvrtok 19. decembra. Poradie za prvou desiatkou je už známe, na 19. mieste sa umiestnila Viktória Kužmová.

13. 12. 2019
Aktuality Více zde
 
news img

Kužmová finále neobháji

Viktória Kužmová vypadla na turnaji ITF World Tennis Tour v Dubaji (100 000 USD +H, tvrdý povrch vonku) v druhom kole. Nad sily druhej nasadenej hráčky bola Rumunka Ana Bogdanová, ktorej podľahla 1:6, 4:6. Hráčka NTC si v zápase vypracovala šesť brejkbalov, ani raz však servis súperke nedokázala vziať. Zverenka trénera Michala Mertiňáka obhajovala v Dubaji lanské finále. V rebríčku WTA klesne o 4 pozície na 56. priečku.

11. 12. 2019
Aktuality Více zde
 
news img

Región v Bratislave pre Pjonteka

Na dvorcoch Slovana Bratislava sa uskutočnili majstrovstvá bratislavského regiónu v hale v kategórii mužov. Víťazom sa stal Sebastián Pjontek z TK Slávia STU Bratislava. Vo finále zdolal Samuela Peška 6:2, 3:6, 6:4. Vo štvorhre zvíťazili Šimon Habšuda so Stanislavom Valentom. FOTO: Dušan Barbuš

11. 12. 2019
Aktuality Více zde
 
news img

Dominika bude mamičkou!

Dominika Cibulková sa na sociálnych sieťach potešila so svojimi fanúšikmi o radostnú novinu - potvrdila, že je tehotná. Urobila tak prostredníctvom fotografie, na ktorej je so svojim manželom Michalom Navarom a v ruke drží snímku z ultrazvuku. „Sme požehnaní a nesmierne šťastní, že vám môžeme oznámiť, že z nás bude trojčlenná rodinka,“ napísala Dominika k fotografii.

11. 12. 2019
Aktuality Více zde
 
news img

Kužmová víťazne v Dubaji

Viktória Kužmová zvíťazila v prvom kole turnaja ITF World Tennis Tour v Dubaji (100 000 USD + H, tvrdý povrch vonku). Druhá nasadená hráčka si poradila so srbskou kvalifikantkou Aleksandrou Kruničovou 6:4, 7:6(2) za 88 minút. Zverenka trénera Michala Mertiňáka obhajuje v Dubaji lanské finále. V druhom kole sa stretne s Rumunkou Anou Bogdanovou.

10. 12. 2019
Aktuality Více zde
 
news img

Región v Bratislave vyhrala Juríková

Na dvorcoch TŠP Bratislava v Petržalke sa uskutočnili majstrovstvá bratislavského regiónu v hale v kategórii žien. Víťazkou vo dvojhre sa stala Lenka Juríková (Tenis-Bedminton klub D. Lužná), ktorá vo finále hladko zdolala Sandru Máriu Kerdíkovú 6:0, 6:0. Tá si chuť napravila vo finále štvorhry, keď zvíťazila po boku Kristíny Lacovej. Finále mužov je na programe v utorok. FOTO: Dušan Barbuš

10. 12. 2019
Aktuality Více zde