• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Aktuality

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Aktuality

 
news img

PSO: V Bratislave aj Tsitsipas

V sobotu popoludní vyžrebovali v Národnom tenisovom centre hlavnú súťaž štvorhry turnaja Peugeot Slovak Open 2023. Najvyššie nasadenú dvojicu budú v Bratislave tvoriť Romain Arneodo z Monaka a Sam Weissborn z Rakúska. Do bojov zasiahnu aj dva slovenské páry - Lukáš Pokorný s Igorom Zelenayom a Miloš Karol s Petrom Benjamínom Privarom. V štartovom poli figuruje aj slávne priezvisko Tsitsipas. Mladší brat Stefanosa Petros bude štartovať po boku Holanďana Sema Verbeeka.

07. 10. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

PSO: Thiem nasadenou jednotkou

Dominic Thiem bude nasadenou jednotkou na turnaji Peugeot Slovak Open 2023. Rakúsky tenista sa na túto pozíciu posunul po odhlásení sa Maďara Mártona Fucsovicsa. Vlaňajší víťaz totiž úspešne pokračuje na tisíckovom podujatí v Šanghaji. Z rovnakého dôvodu bude v pavúku 24. majstrovstiev Slovenska v tenise mužov chýbať aj Fucsovicsov krajan Fábián Marozsán.

06. 10. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Mihalíková v Pekingu vypadla

Tereza Mihalíková spoločne s Číňankou Sü I-fan nepostúpili do semifinále štvorhry na turnaji WTA 1000 v Pekingu (8 127 389 USD, tvrdý povrch vonku). Vo štvrťfinále nestačili na taiwansko-mexické duo Hao-Ching Chan, Giuliana Olmosová a podľahli mu 1:6, 4:6 za 62 minút. Dvadsaťpäťročná slovenská deblová špecialistka si tak na prvé semifinále na tisíckovom podujatí musí ešte počkať.

05. 10. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Klein v Alicante titul neobháji

Lukáš Klein (na snímke) neobháji singlový titul na challengeri 100 v španielskom meste Alicante (118 000 EUR, tvrdý povrch vonku). Zverenec trénera Petra Vlka a kondičného Dávida Olasza nestačil v druhom kole na šiesteho nasadeného Maximiliana Marterera z Nemecka a podľahol mu 3:6, 5:7 za 92 minút. Dvadsaťpäťročný hráč Národného tenisového centra sa na budúci týždeň predstaví na bratislavskom challengeri Peugeot Slovak Open.

04. 10. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Jamrichová medzi top osmičkou

Renáta Jamrichová sa predstaví na juniorskom finále ITF World Tennis Tour 2023 v čínskom meste Čcheng-tu (16. - 22. októbra). Na turnaji bude štartovať osem najlepších dievčat z celého sveta. Podujatie predstavuje vyvrcholenie úspechov hráčok za posledných 12 mesiacov na juniorských turnajoch ITF vrátane štyroch grandslamových.

04. 10. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Mihalíková v Pekingu postupuje

Tereza Mihalíková spoločne s Číňankou Sü I-fan suverénne postúpili do štvrťfinále štvorhry na turnaji WTA 1000 v Pekingu (8 127 389 USD, tvrdý povrch vonku). V druhom kole zvíťazili nad domácou dvojicou Sin-jü Ťiang, Chan-jü Kuo a zdolali ju 6:2, 6:2 za 71 minút. V súboji o postup do semifinále narazia na taiwansko-mexické duo Hao-Ching Chan, Giuliana Olmosová.

04. 10. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Australian Open bude trvať o jeden deň dlhšie

Grandslamový tenisový turnaj Australian Open bude trvať 15 dní. Svoj harmonogram rozšíri o jeden deň v snahe zabrániť naťahovaniu programu do neskorých večerných hodín. Impulzom na zmenu mohol byť predovšetkým tohtoročný zápas, v ktorom Brit Andy Murray zdolal domáceho Thanasiho Kokkinakisa za 5:45 h. Duel sa skončil o 4.05 ráno a Murray za to po stretnutí skritizoval organizátorov turnaja.

03. 10. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Klein víťazne, Molčan vypadol

Lukáš Klein (na snímke) úspešne vykročil za obhajobou singlového titulu na challengeri 100 v španielskom Alicante (118 000 EUR, tvrdý povrch vonku). V úvodnom kole si hladko poradil s Britom Danielom Coxom, ktorého zdolal 6:3, 6:2 za 69 minút. Zverenec trénera Petra Vlka a kondičného Dávida Olasza si v ďalšom zápase zmeria sily so šiestym nasadeným Maximilianom Martererom. Nemca v tejto sezóne už zdolal, vyradil ho v kvalifikácii grandslamového US Open.

03. 10. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Pokorný už iba vo štvorhre

Lukáš Pokorný sa neprebojoval do hlavnej súťaže dvojhry na challengeri 100 v španielskom Alicante (118 000 EUR, tvrdý povrch vonku). Zverenec trénera Ľubomíra Kurhajca nestačil vo finále kvalifikácie na druhého nasadeného Moeza Echarguiho z Tuniska a podľahol mu 2:6, 3:6 za necelú hodinu. Dvadsaťjedenročný hráč Národného tenisového centra pokračuje na turnaji ešte vo štvorhre po boku Rusa Svjatoslava Gulina.

02. 10. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Pokorný v Alicante o hlavnú

Lukáš Pokorný zabojuje o postup do hlavnej súťaže dvojhry na challengeri 100 v španielskom Alicante (118 000 EUR, tvrdý povrch vonku). Zverenec trénera Ľubomíra Kurhajca hladko zvíťazil v úvodnom kvalifikačnom kole nad siemym nasadeným Ukrajincom Vladyslavom Orlovom a zdolal ho 6:3, 6:0 za necelú hodinu. Vo finále eliminácie vyzve dvojku pavúka Moeza Echarguiho z Tuniska.

01. 10. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Kužmová bez titulu vo dvojhre v Sharm El Sheikhu

Katarína Kužmová sa prebojovala do finále dvojhry na turnaji ITF WTT W15 v egyptskom Sharm El Sheikhu (15 000 USD, tvrdý porvrch vonku). Druhá nasadená hráčka nestačila v súboji o titul na jednotku pavúka Poľku Martynu Kubkovú a podľahla jej 3:6, 0:6 za necelú hodinu. Dvadsaťdvaročná rodáčka z Košíc má na svojom konte doposiaľ štyri singlové tituly z okruhu ITF, tri z nich získala v tomto roku.

FOTO: Instagram Kataríny Kužmovej

01. 10. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Privara finalistom dvojhry v Monastire

Peter Benjamín Privara bol blízko k svojmu prvému singlovému titulu medzi profesionálmi. V pozícii nasadenej štvorky sa na turnaji ITF WTT M15 v tuniskom Monastire (15 000 USD, tvrdý povrch vonku) prebojoval do finále, v ktorom nestačil na trojku pavúka Roberta Cida Suberviho z Dominikánskej republiky a podľahol mu 1:6, 3:6. Devätnásťročný zverenec trénera Lukáša Lacka v NTC má doposiaľ na svojom konte jeden deblový titul, ktorý získal v tomto roku v Budapešti.

01. 10. 2023
Aktuality Více zde