• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Aktuality

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Aktuality

 
news img

Postup Kužmovej

Viktória Kužmová zdolala v 1. kole Tamaru Zidanšekovú z Chorvátska 6:2, 7:6(3) a postúpila do osemfinále turnaja WTA v novozélandskom Aucklande. Slovenka sa mohla spoľahnúť na svoj servis, ktorý ani raz neprehrala, súperke nastrieľala 9 es. V 2. kole sa stretne so Sofiou Keninovou z USA. 

31. 12. 2018
Aktuality Více zde
 
news img

Rybáriková na Vekičovú nestačila

Magdaléna Rybáriková začala novú sezónu na turnaji WTA v austrálskom Brisbane v pondelok proti Chorvátke Donne Vekičovej prehrou 1:6, 2:6. S aktuálne 34. hráčkou rebríčka má 30-ročná zverenka Petra Hubera po tomto zápase bilanciu 2:2. 

31. 12. 2018
Aktuality Více zde
 
news img

Prehry Slovákov

Karolína Schmiedlová prehrala v 1. kole turnaja WTA  v čínskom Šen-čene (dotácia 750 000 USD, tvrdý povrch) s domácou Wang Ja-fan hladko 1:6, 0:6. Andrej Martin vypadol v 1. kole kvalifikácie na turnaji ATP v indickom Pune (dotácia 527 880 USD, tvrdý povrch), keď ho zdolal šiesty nasadený Francúz Antoine Hoang 6:1, 6:2.

30. 12. 2018
Aktuality Více zde
 
news img

Čepelová vykročila víťazne

Jana Čepelová postúpila do finále kvalifikácie na turnaji WTA v novozélandskom Aucklande. V 1. kole zvíťazila nad Číňankou Chan Sin-jün 6:2, 6:3 a v 2. kole nad Američankou Jamie Loebovou 6:3, 7:5. Kristína Kučová prehrala v 1. kole s Biancou Andreescuovou z Kanady 2:6, 0:6. V hlavnom turnaji sa predstaví v pondelok svetová päťdesiatka Viktória Kužmová proti Slovinke Tamare Zidanšekovej (WTA 79.).

30. 12. 2018
Aktuality Více zde
 
news img

V Melbourne bez Kovalíka

Z pôvodne prihlásených v hlavnom turnaji Australian Open sa už škrtli francúzsky tenista Richard Gasquet (zranenie triesla) a Slovák Jozef Kovalík, ktorému odstránili kostičku na boľavom zápästí a bude v kolotoči - aj v DC proti Kanade - absentovať do marca. Jediným našim tenistom v hlavnom turnaji v Melbourne je Martin Kližan, pod čiarou sú Lukáš Lacko, Andrej Martin a Filip Horanský. Ten pre chorobu letí na južnú pologuľu až po novom roku. Pôvodne mal štartovať budúci týždeň na challengeri v Noumea v Novej Kaledónii, ale pre vírové ochorenie turnaj vynechá.

27. 12. 2018
Aktuality Více zde
 
news img

Cibulková spokojná s prípravou

Dominika Cibulková vyslovila po návrate z Dubaja s prípravou na rok 2019 veľkú spokojnosť. ,,S trénerom Maťom Liptákom sme trochu zredukovali tréningy. Mali sme inú tenisovú i kondičnú schému. Bolo to naozaj super, cítim, že príprava mi veľmi veľa dala. Išli sme hlavne na kvalitu, nie na kvantitu,” uviedla na tlačovej konferencii Cibulková, ktorá sa rozhodla spojiť svoje meno s akadémiou Love4Tennis. Bývalá svetová štvorka chce aktívne pomôcť pri výchove mladých talentov a odovzdávať im skúsenosti, ktoré získala počas aktívnej kariéry.

21. 12. 2018
Aktuality Více zde
 
news img

Výhody pre tenisové mamičky

Ženská tenisová asociácia (WTA) prijala nové pravidlá, ktoré majú uľahčiť hráčkam návrat po tehotenstve alebo zranení. Po 52-týždennej alebo dlhšej pauze budú môcť použiť svoje predchádzajúce rebríčkové postavenie na dvanástich turnajoch počas troch rokov. V uplynulej sezóne sa téma návratu týkala aj Američanky Sereny Williamsovej. Na Roland Garros nebola ako bývalá svetová jednotka medzi nasadenými, ale o mesiac neskôr na Wimbledone bola 25. nasadená , hoci v rebríčku jej v tom čase patrila 181. priečka. WTA zároveň dovolí tenistkám nosiť legíny či kompresné šortky bez toho, aby si na ne museli dať sukňu alebo šaty. (tasr)

18. 12. 2018
Aktuality Více zde
 
news img

Tri Slovenky v päťdesiatke

V prvej svetovej päťdesiatke na konci roka 2018 budú tri Slovenky – Dominika Cibulková, Magdaléna Rybáriková a premiérovo 20-ročná členka NTC, zverenka Michala Mertiňáka Viktória Kužmová, ktorá päťdesiatku uzatvára. K svojmu rebríčkovému maximu sa dopracovala po minulotýždňovom 100-tisícovom turnaji ITF v Dubaji, kde bola vo finále. Naposledy malo v koncoročnom rebríčku Slovensko tri hráčky v TOP 50 v roku 2013.

17. 12. 2018
Aktuality Více zde
 
news img

Kužmová bez titulu, ale TOP 50

Druhá nasadená Viktória Kužmová vo finále dvojhry na turnaji ITF v Dubaji v SAE (dotácia 100 000 USD, tvrdý povrch vonku) nestačila na Číňanku Šuaj Pcheng, ktorej podľahla za 69 minút hladko 3:6, 0:6. V priebežnom rebríčku sa hráčka NTC dostala na 50.  miesto, svoje najlepšie v kariére.

 

15. 12. 2018
Aktuality Více zde
 
news img

Kužmová za 50 minút vo finále

Viktória Kužmová si v Dubaji na 100-tisícovom turnaji ITF zahrá o titul. V semifinále deklasovala druhá nasadená Slovenka Rusku Jevgeniju Rodinovú za 50 minút 6:1, 6:2. Hráčka NTC sa posunula v priebežnom rebríčku prvý raz v kariére na 50. miesto. Ak by turnaj vyhrala a získala svoj štvrtý titul ITF v tomto roku, bola by 46. a v poradí WTA druhá Slovenka za Cibulkovou. Finálovou súperkou zverenky Michala Mertiňáka bude Číňanka Šuaj Pcheng.

14. 12. 2018
Aktuality Více zde
 
news img

Ocenenie Igora Mošku

Generálny sekretár STZ Igor Moška v stredu večer v rámci vyhlásenia Zlatého kanára 2018 v Přerove prevzal z rúk Iva Kaderku Cenu prezidenta Českého tenisového zväzu. Pri odovzdávaní ocenenia Kaderka vyzdvihol Moškovo angažovanie sa pri reforme Davisovho pohára. Inicioval spolu s českým zväzom rozšírenie svetovej skupiny DC a čiastočné zachovanie stretnutí systémom doma vonku, ktoré Medzinárodná tenisová federácia prijala.

13. 12. 2018
Aktuality Více zde
 
news img

Kužmová mieri do TOP 50

Druhá nasdená Viktória Kužmová postúpila do semifinále na turnaji ITF v Dubaji v SAE (dotácia 100 000 USD, tvrdý povrch vonku). Vo štvrťfinále si poradila s turnajovou päťkou Monou Barthelovou z Nemecka 4:6, 6:4, 6:4. Kužmovú delí jedna výhra od premiéry v TOP 50.

13. 12. 2018
Aktuality Více zde