• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Aktuality

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Aktuality

 
news img

Cibulkovej postup po dráme

Dominika Cibulková sa prebojovala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Vlaňajšia štvrťfinalistka si v úvodnom kole ako nasadená osmička poradila s Nemkou Andreou Petkovicovou po trojsetovej bitke 6:3, 3:6, 9:7. Na tráve All England prerušila štvorzápasovú sériu prehier s rodáčkou z bosnianskej Tuzly. Jej ďalšou súperkou bude Američanka Jennifer Bradyová. Dominika Cibulková: ,,Bradyovú vôbec nepoznám. Musíme si ju s trénerom Maťom Liptákom pozrieť na youtube a dobre sa na ňu pripraviť. Verím, že dnešné víťazstvo ma nakopne dopredu a podám ešte lepší výkon." 

03. 07. 2017
Aktuality Více zde
 
news img

Gombos v premiére vypadol

Norbertovi Gombosovi nevyšla premiéra v hlavnej súťaži na grandslamovom turnaji. V 1. kole dvojhry vo Wimbledone prehral so skúseným Talianom Andreasom Seppim 2:6, 6:3, 2:6, 1:6. Jediným slovenským zástupcom v mužskom singli na tráve All England Clubu tak zostal Martin Kližan, ktorého v utorok čaká nasadená dvojka Srb Novak Djokovič.

03. 07. 2017
Aktuality Více zde
 
news img

Martin v Marburgu do 2. kola

Siedmy nasadený Andrej Martin vyhral v zápase 1. kola dvojhry na challengeri v nemeckom Marburgu (dotácia 43 000 eur, antuka) nad domácim držiteľom voľnej karty Kaiom Wehneltom 6:3, 6:3.

03. 07. 2017
Aktuality Více zde
 
news img

Rebríčky pred Wimbledonom

V aktuálnom vydaní svetového tenisového rebríčka ATP je stále svetovou jednotkou Brit Andy Murray, v rebríčku WTA je líderka Nemka  Angelique Kerberová. Zo Slovákov je najvyššie Dominika Cibulková na deviatom mieste.

03. 07. 2017
Aktuality Více zde
 
news img

Škamlová s 11. titulom ITF

Na 25-tisícovom turnaji ITf v Toruni zvíťazila vo finále Chantal Škamlová nad Češkou Miriam Kolodzijovou 6:2, 4:6, 6:3 a získala svoj 11. titul na úrovni ITF. Prvenstvo z Poľska je v zbierke Škamlovej najcennejšie.

02. 07. 2017
Aktuality Více zde
 
news img

Škamlová opäť vo finále

Chantal Škamlová má formu. Opäť sa prebojovala do finále 25-tisícového turnaja, keď v poľskej Toruni zdolala Austrálčanku Priscillu Honovú 4:6, 6:1, 6:3. Lenka Juríková v semifinále prehrala s Češkou Miriam Kolodziejovou 3:6, 1:6.

01. 07. 2017
Aktuality Více zde
 
news img

Kužmová nepostúpila

Viktória Kužmová, 157. vo svetovom rebríčku, nepostúpila do hlavného turnaja vo Wimbledone. Vo svojej premiére medzi ženami prehrala vo finále kvalifikácie so 17-ročnou desiatou juniorkou sveta Biancou Vanessou Andreescovou z Kanady 4:6, 3:6. Kužmovej premožiteľke, ktorá podľa dodatočného žrebu nastúpi v 1. kole proti Kristíne Kučovej, patrí v počítači 187. miesto. 

30. 06. 2017
Aktuality Více zde
 
news img

Zomrel Peter Kurhajec, bývalý päťbojár, nadšenec športu, najmä tenisu

Vo štvrtok zomrel vo veku 77 rokov Peter Kurhajec, 12-násobný majster Československa v modernom päťboji. Bol veľký nadšenec športu, najmä tenisu, v ktorom podporoval svoju neter Ľubomíru Kurhajcovú, bývalú fedcupovú reprezentantku Slovenska. Zakladateľ a predseda Spoločnosti Ferdinanda Martinenga, ktorá podporuje náboženskú a národnostnú toleranciu, vzájomné spolužitie a pomáha zdravotne postihnutým spoluobčanom, bol aktívny vo viacerých oblastiach. Rozlúčka s P. Kurhajcom bude vo štvrtok 6. júla o 13.15 h v bratislavskom krematóriu.
Česť jeho pamiatke

30. 06. 2017
Aktuality Více zde
 
news img

Wimbledon: Kližan - Djokovič

Martin Kližan nastúpi v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone proti druhému nasadenému Srbovi Novakovi Djokovičovi. Norbert Gombos sa pri premiére v hlavnej súťaži na podujatí veľkej štvorky  stretne s Talianom Andreasom Seppim. Dominika Cibulková si ako nasadená osmička zmeria sily s Nemkou Andreou Petkovičovou. Magdalénu Rybárikovú čaká na úvod Rumunka Monica Niculescuová. Jana Čepelová si skríži rakety s nasadenou dvadsaťjednotkou Francúzkou Caroline Garciovou, s ktorou minulý týždeň prehrala po trojsetovom boji na tráve v Mallorke. Kristína Kučová bude čeliť kvalifikantke Biance Vanesse Andreescovej z Kanady.

30. 06. 2017
Aktuality Více zde
 
news img

Zelenayov postup vo štvorhre

Slovák Igor Zelenay a Nemec Kevin Krawietz sa ako štvrtí nasadení prebojovali do hlavného turnaja štvorhry vo Wimbledone. Dvojica zvíťazila v 2. kvalifikačnom kole nad Chorvátom Dinom Marcanom a Rakúšanom Tristanom-Samuelom Weissbornom 7:5, 6:3. Slovensko tak bude mať vo štvorhre mužov dvojnásobné zastúpenie, Martin Kližan nastúpi po boku Rusa Dmitrija Tursunova. Pre Zelenaya je Wimbledon najúspešnejší grandslamový turaj, v hlavnom pavúku štvorhry nechýbal ani raz od roku 2008, dva razy si zahral osemfinále.

29. 06. 2017
Aktuality Více zde
 
news img

Lacko prehral vo finále kvalifikácie

Štvrtý nasadený Lukáš Lacko prehral vo finále wimbledonskej kvaliikácie s Nemcom Petrom Gojowczykom 5:7, 2:6, 3:6. Lacko, aktuálne 103. v rebríčku, obhajoval v Londýne lanské tretie kolo. Šancu dostať sa do hlavného pavúka môže mať ešte ako lucky loser. Priamo v hlavnej súťaži nastúpia zo Slovákov Martin Kližan a po prvý raz aj Norbert Gombos.

29. 06. 2017
Aktuality Více zde
 
news img

Kužmová bez straty setu

Viktória Kužmová ani v druhom zápase nestratila set a prebojovala sa vo svojom wimbledonskom debute medzi ženami už do finále kvalifikácie, keď zdolala Rusku Polinu Monovovú 7:6(1), 6:3.  Rebecca Šramková prehrala na tráve v Roehamptone so Srbkou Aleksandrou Kruničovou, najvyššie nasadenou, 2:6, 0:6. Súperkou Kužmovej, hráčky NTC, bude v piatok asi o 13.30 SELČ 17-ročná desiata juniorka sveta Bianca Vanessa Andreescová z Kanady. Priamo v hlavnej singlovej súťaži nastúpia Dominika Cibulková, Magdaléna Rybáriková, Jana Čepelová a Kristína Kučová.

29. 06. 2017
Aktuality Více zde