• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Aktuality

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Aktuality

 
news img

Mia Pohánková: Skvelé pocity!

Soňa DepešováMiou Pohánkovou si ziskom zlatej medaily vo štvorhre na Európskom olympijskom festivale mládeže (EYOF) v slovinskom Maribore pripísali doposiaľ svoj najväčší úspech v kariére. Mladé Slovenky predviedli vo finále skvelý obrat, po prehratom prvom sete dokázali získať druhý vo svoj prospech a v rozhodujúcom supertajbrejku nedali Popovej s Tatovou žiadnu šancu. Po víťazstve 3:6, 6:4, 10-1 vypukla na kurte veľká slovenská radosť.

29. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

EYOF: Slovenky vybojovali zlato!

Soňa Depešová s Miou Pohánkovou získali zlatú medailu vo štvorhre na Európskom olympijskom festivale mládeže (EYOF) v slovinskom Maribore. V pozícii druhého nasadeného páru zvíťazili vo finále nad treťou nasadenou rumunskou dvojicou Giulia Safina Popová, Alexia Tatová a zdolali ju 3:6, 6:4, 10-1. Po vlaňajšej zlatej medaile Renáty Jamrichovej vo dvojhre a spolu s Danielom Balaščákom aj vo štvorhre tak mladé Slovenky opäť vybojovali pre Slovensko najcennejší kov na EYOF-e.

FOTO: Slovenský olympijský tím

29. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Šramková prehrala vo štvrťfinále

Rebecca Šramková sa neprebojovala do semifinále dvojhry na turnaji WTA 250 vo Varšave (259 303 USD, tvrdý povrch vonku). V pozícii kvalifikantky nestačila vo štvrťfinále na Nemku Tatjanu Mariovú (65. WTA) a podľahla jej 3:6, 6:1, 1:6 za 125 minút. Zverenka trénera Milana Martinca a kondičného Dávida Olasza si za svoje úspešné účinkovanie vo Varšave pripíše do rebríčka WTA 78 bodov a v rebríčku WTA sa posunie o 18 priečok nahor, v jeho onlajn verzii jej aktuálne patrí 156. miesto.

FOTO: fb//BNPParibasWarsawOpen

28. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Hrunčáková s Mihalíkovou končia

Viktória Hrunčáková s Terezou Mihalíkovou nepostúpili do semifinále štvorhry na turnaji WTA 250 vo Varšave (259 303 USD, tvrdý povrch vonku). V pozícii tretieho nasadeného páru nestačili vo štvrťfinále hrajúcom sa kvôli nepriazni počasia v hale na indicko-čínsku dvojicu Ankita Rainaová, Yue Yuan a podľahli jej 6:3, 6:7(7), 6-10 za 107 minút. V tajbrejku druhého setu vyhrávali Slovenky 5-0, neskôr nevyužili dva mečbaly.

FOTO: fb/BNPParibasWarsawOpen

28. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

EYOF: Slovenky v debli o zlato!

Soňa Depešová s Miou Pohánkovou zabojujú o zlatú medailu vo štvorhre na Európskom olympijskom festivale mládeže (EYOF) v slovinskom Maribore. V pozícii druhého nasadeného páru zdolali v semifinále lotyšské duo Adelina Lacinová, Odeta Panasaová hladko 6:2, 6:3. Mladé talentované Slovenky vyzvú vo finále dievčatá z Rumunska.

FOTO: Slovenský olympijský tím

28. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

EYOF: Depešová s Pohánkovou o finále štvorhry!

Soňa Depešová s Miou Pohánkovou sa prebojovali už do semifinále štvorhry na Európskom olympijskom festivale mládeže (EYOF) v slovinskom Maribore. V pozícii druhého nasadeného páru zdolali vo štvrťfinále švajčiarsku dvojicu Noelia Monika Mantová, Sarina Arwen Schnyderová 6:4, 7:6. Mladé talentované Slovenky vyzvú v súboji o postup do finále lotyšské duo Adelina Lacinová, Odeta Panasaová.

FOTO: EYOF Maribor 2023

27. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Šramková zdolala Muchovú!

Rebecca Šramková sa prebojovala do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA 250 vo Varšave (259 303 USD, tvrdý povrch vonku). V pozícii kvalifikantky si v druhom kole poradila s druhou nasadenou Češkou Karolínou Muchovou (18. WTA) a zdolala ju 7:5, 3:6, 7:5 za rovné tri hodiny. Zverenka trénera Milana Martinca a kondičného Dávida Olasza prehrávala v treťom sete už 1:5, v siedmom geme dokonca odvrátila štyri mečbaly súperky.

27. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Kovalík tesne podľahol Musettimu

Jozef Kovalík (na snímke) sa neprebojoval do štvrťfinále dvojhry na turnaji ATP 500 v Hamburgu (1 981 470 EUR, antuka vonku). V druhom kole bol kúsok od skalpu svetovej osemnástky Lorenza Musettiho z Talianska, ktorému napokon podľahol 6:3, 2:6, 4:6 za 125 minút.  Zverenec trénera Borisa Borgulu viedol v treťom sete 4:3, no brejk zo siedmej hry nedokázal potvrdiť a napokon v zápase ťahal za kratší koniec.

27. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Hrunčáková vypadla v osemfinále

Viktória Hrunčáková (na snímke) sa neprebojovala do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA 250 vo Varšave (259 303 USD, tvrdý povrch vonku). Zverenka trénera Tomáša Hrunčáka a kondičného Kristiána Cupáka nestačila v osemfinále na osmičku pavúka Lindu Noskovú z Českej republiky a podľahla jej 3:6, 3:6 za 67 minút. Dvadsaťpäťročná rodáčka z Košíc pokračuje na turnaji ešte vo štvorhre, spolu s Terezou Mihalíkovou nastúpia v piatok na štvrťfinálový duel proti indicko-čínskej dvojici Ankita Rainanová, Yue Yuan.

FOTO: fb/BNPParibasWarsawOpen

27. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

EYOF: Pohánková v singli končí vo štvrťfinále

Mia Pohánková (na snímke) sa neprebojovala do semifinále dvojhry na Európskom olympijskom festivale mládeže (EYOF) v slovinskom Maribore. Štvrtá nasadená hráčka nestačila vo štvrťfinále na šestku pavúka Giuliu Safinu Popovú z Rumunska a podľahla jej 0:6, 2:6. Zverenka trénera Róberta Gašparetza v Národnom tenisovom centre pokračuje v Maribore ešte vo štvorhre, spolu so Soňou Depešovou nastúpia vo štvrtok podvečer na štvrťfinálový duel proti švajčiarskej dvojici Noelia Monika Mantová, Sarina Arwen Schnyderová.

FOTO: EYOF Maribor 2023

27. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Masaryk sa predstaví na grandslamovom US Open

Tomáš Masaryk sa ako prvý slovenský tenista na vozíku predstaví na grandslamovom turnaji. Aktuálna 11. pozícia vo svetovom rebríčku ITF hráčov v kategórii quad mu zabezpečuje účasť na septembrovom US Open v New Yorku. Pre štyridsaťštyriročného Slováka to znamená jeden z vrcholov športovej kariéry.

26. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

EYOF: Pohánková už do štvrťfinále, Depešová v singli končí

Mia Pohánková sa prebojovala už do štvrťfinále dvojhry na Európskom olympijskom festivale mládeže (EYOF) v slovinskom Maribore. Štvrtá nasadená hráčka hladko zdolala v osemfinále Lotyšku Odetu Panoasovú 6:2, 6:3. Menej sa darilo osmičke pavúka Soni Depešovej, ktorá nestačila na Švédku Leu Nilssonovú a podľahla jej 1:6, 3:6. Dievčatá sa v stredu spolu predstavili aj vo štvorhre, v ktorej zvíťazili nad dánskou dvojicou Augusta Lucia Grauová Kristensenová, Sophia Izabella Ragusová vo vyrovnanom zápase 2:6, 6:3, 10-6. Vo štvrťfinále vyzvú reprezentantky Švajčiarska.

26. 07. 2023
Aktuality Více zde