• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Aktuality

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Aktuality

 
news img

Klein v Tampere do druhého kola

Lukáš Klein postúpil do druhého kola dvojhry na challengeri 75 vo fínskom meste Tampere (73 000 EUR, antuka vonku). V pozícii nasadenej trojky zvíťazil v úvodnom zápase nad Nemcom Elmarom Ejupovicom, ktorého zdolal 6:3, 6:4 za 99 minút. Zverenec trénera Petra Vlka a kondičného Dávida Olasza si v ďalšom kole zmeria sily s Čechom Vítom Kopřivom.

FOTO: fb/tampereopen

18. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Kovalík víťazne, Molčan vypadol

Jozef Kovalík (na snímke) sa prebojoval do druhého kola dvojhry na turnaji ATP 250 vo švédskom Bastade (630 705 EUR, antuka vonku). Úspešný kvalifikant vyradil v úvodnom zápase nasadenú sedmičku Španiela Alejandra Davidovicha Fokinu (35. ATP), ktorého zdolal 6:3, 6:4 za 96 minút. Zverenec trénera Borisa Borgulu nastúpi v ďalšom zápase proti kvalifikantovi Filipovi Misolicovi z Rakúska.

18. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Jamrichová: Úžasné tri týždne!

Renáta Jamrichová hodnotí účasť v semifinále juniorskej dvojhry i štvorhry na grandslamovom Wimbledone veľmi pozitívne. Vďaka tomu sa v juniorskom rebríčku ITF posunula z piateho na tretie miesto. Zverenka trénera Jána Matúša v Národnom tenisovom centre nestačila vo dvojhre na druhú nasadenú Američanku Clervie Ngounoueovú 0:6, 3:6, ktorá nakoniec získala titul. Účasť v semifinále bol však pre Jamrichovú najlepší singlový výsledok na turnajoch veľkej štvorky.

18. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Kovalík v Bastade do hlavnej

Jozef Kovalík (na snímke) sa prebojoval do hlavnej súťaže dvojhry na turnaji ATP 250 vo švédskom Bastade (630 705 EUR, antuka vonku). Vo finále kvalifikácie zdolal ako nasadená šestka Argentínčana Genara Alberta Olivieriho 7:6(5), 6:4 za 107 minút. Zverenec trénera Borisa Borgulu sa v prvom kole hlavnej súťaže stretne s nasadenou sedmičkou Alejandrom Davidovichom Fokinom zo Španielska.

17. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Schmiedlová v Budapešti ďalej

Anna Karolína Schmiedlová (na snímke) postúpila do druhého kola dvojhry na turnaji WTA 250 v Budapešti (259 303 USD, antuka vonku). Nasadená osmička zvíťazila v úvodnom kole nad Ruskou Polinou Kudermetovovou a zdolala ju hladko 6:2, 6:0 za 71 minút. Zverenka trénera Ladislava Simona a kondičného Ladislava Olasza si v ďalšom zápase zmeria sily s víťazkou grécko-nemeckého súboja medzi Valentini Grammatikopoulovou a Tamarou Korpatschovou.

17. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Košická s titulom vo dvojhre na turnaji TEJT 3 do 14 rokov v Otočci

Nina Košická získala titul vo dvojhre na medzinárodnom turnaji TEJT 3 hráčok do 14 rokov v chorvátskom Otočci. Štvrtá nasadená hráčka mala vo finále uľahčenú cestu k tiulu, keďže domáca jednotka pavúka Sophia Santosová jej na zápas nenastúpila. Pre trinásťročnú Košickú je to prvý titul na okruhu Tennis Europe v kategórii do 14 rokov.

16. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Wimbledon: Jamrichová bez finále

Renáta Jamrichová neuspela v semifinále dvojhry junioriek na grandslamovom Wimbledone. Zverenka trénera Jána Matúša prehrala v pozícii turnajovej päťky s treťou nasadenou Američankou Clervie Ngounoueovou hladko 0:6, 3:6. Šestnásťročná hráčka Národného tenisového centra sa potom predstavila aj v semifinále juniorskej štvorhry. S Taliankou Federicou Urgesiovou prehrali ako nasadené dvojky s českým párom Alena Kovačková, Laura Samsonová 2:6, 4:6. V druhom dejstve nevyužili šampiónky Australian Open náskok 3:0.

15. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

MS U14: V Prostějove v auguste slovenský tím dievčat aj chlapcov

Na svetovom šampionáte družstiev do 14 rokov, ktorý sa už tradične bude konať v Prostějove, sa v tomto roku predstaví slovenský tím dievčat aj chlapcov. Obe družstvá sa na majstrovstvá sveta (7. - 12. august) prebojovali vďaka umiestneniu na majstrovstvách Európy. Dievčatá v zložení Nikola Farkašová, Kali Šupová a Flóra Rablánska si vybojovali bronz, chlapci v zložení Leon Sloboda, Richard Križan a Dominik Mačej skončili na šiestej priečke.

14. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Kovalík v Braunschweigu prehral

Jozef Kovalík sa neprebojoval do semifinále dvojhry na challengeri 125 v nemeckom Braunschweigu (145 000 EUR, antuka vonku). Zverenec trénera Borisa Borgulu nestačil vo štvrťfinále na Brazílčana Thiaga Seybotha Wilda a vo veľmi vyrovnanom a dlhom zápase mu podľahol  6:3, 6:7(5), 4:6 za rovné tri hodiny.

13. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Klein v Salzburgu končí v 2. kole

Lukáš Klein (na snímke) sa neprebojoval do štvrťfinále dvojhry na challengeri 125 v rakúskom Salzburgu (145 000 EUR, antuka vonku). Zverenec trénera Petra Vlka a kondičného Dávida Olasza nestačil v druhom kole na tretieho nasadeného Rakúšana Sebastiana Ofnera (72. ATP) a podľahol mu 4:6, 5:7 za 81 minút. Vo štvorhe sa nedarilo Igorovi Zelenayovi, ktorý spolu s Čechom Romanom Jebavým vypadol vo štvrťfinále.

13. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Wimbledon: Jamrichová o finále!

Renáta Jamrichová sa prebojovala do semifinále dvojhry aj štvorhry junioriek na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Zverenka trénera Jána Matúša zdolala v singlovom štvrťfinále v pozícii nasadenej päťky britskú držiteľku voľnej karty Miku Stojsavljevičovú 6:2, 6:7(6), 6:1. Talentovaná mladá hráčka nastúpi v dueli o postup do finále proti tretej nasadenej Američanke Clervie Ngounoueovej.

13. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Wimbledon: Vargová v debli končí

Nina Vargová s Češkou Nikolou Bartůňkovou nepostúpili do štvrťfinále juniorskej štvorhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone.Nasadené sedmičky pavúka nestačili v druhom kole na domáce Britky Hannah Klugmanovú s Isabelle Lacyovou a podľahli im 6:7(1), 3:6. Poslednou slovenskou zástupkyňou na tráve All Englad Clubu tak zostáva Renáta Jamrichová.

12. 07. 2023
Aktuality Více zde