• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Aktuality

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Aktuality

 
news img

Wimbledon: Jamrichová ďalej

Renáta Jamrichová suverénne postúpila do druhého kola dvojhry junioriek na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Piata nasadená hráčka zvíťazila v úvodnom zápase nad Rumunkou Marou Gaeovou, ktorú zdolala 6:0, 6:4 za 49 minút. Šestnásťročná zverenka trénera Jána Matúša sa na tráve v All England Clube predstaví aj vo štvorhre, spolu s Taliankou Federicou Urgesiovou tvoria druhý nasadený pár. V prvom zápase Jamrichová opäť narazí na Gaeovú, ktorá nastúpi po boku Američanky Ariany Anazagastyovej-Pursoovej.

09. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Pokorný s deblovým titulom z ITF WTT M25 v Nemecku

Lukáš Pokorný získal titul vo štvorhre na turnaji ITF WTT M25 v nemeckom Marburgu. Spolu s domácim Timom Stodderom potvrdili pozíciu najvyššie nasadeného páru, vo finále zdolali české trojky pavúka Dominika Rečka s Danielom Siniakovom 6:4, 6:1 za 61 minút. Pre dvadsaťjedenročného hráča Národného tenisového centra je to šiesty deblový titul na okruhu ITF, druhý po boku Stoddera.

09. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

ME U14: Slovenky o tretie miesto

Slovenské dievčatá do 14 rokov zabojujú na majstrovstvách Európy tímov (7. - 9. júla, Loano, Taliansko) o bronzové medaily. Tím v zložení Nikola Farkašová, Kali Šupová a Flóra Rablánska pod vedením kapitána Rudolfa Horvátha nestačil v semifinále na výber Rumunska a podľahol mu 0:3. Slovenky, ktoré sú na ME štvrtým nasadeným tímom, nastúpia v súboji o tretie miesto proti najvyššie nasadenému družstvu Veľkej Británie.

08. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Wimbledon: Slovenský pár víťazne

Viktória Hrunčáková s Terezou Mihalíkovou postúpili už do osemfinále štvorhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. V druhom kole zdolali domáci pár Harriet Dartová, Heather Watsonová 1:6, 6:2, 6:4 za rovné dve hodiny. V súboji o postup do štvrťfinále nastúpia proti britskej dvojici Naiktha Bainsová, Maia Lumsdenová.

FOTO: Marleen Fouchier

08. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

ME U14: Slovenky do semifinále!

Slovenské dievčatá do 14 rokov nastúpili na prvé stretnutie majstrovstiev Európy tímov (7. - 9. júla, Loano, Taliansko) proti Estónsku. V zložení Nikola Farkašová, Kali Šupová a Flóra Rablánska pod vedením kapitána Rudolfa Horvátha zvíťazili 3:0 a postúpili do semifinále. Slovenky, ktoré sú na ME štvrtým nasadeným tímom, v ňom zabojujú proti Rumunsku.

07. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Wimbledon: Slovenské duo ďalej

Viktória Hrunčáková (na snímke) s Terezou Mihalíkovou postúpili do druhého kola štvorhry na treťom grandslamovom turnaji roka vo Wimbledone. V úvodnom kole si poradili s rumunsko-argentínskou dvojicou Monica Niculescová, Nadia Podoroská a zdolali ju 1:6, 7:6(6), 6:1 za 147 minút. V súboji o postup do osmefinále si zmerajú sily s domácou dvojicou štartujúcou na voľnú kartu Harriet Dartová, Heather Watsonová.

07. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Jamrichová s titulom z ITF J300!

Renáta Jamrichová (na snímke) získala titul vo dvojhre na významnom medzinárodnom juniorskom turnaji ITF J300 v Roehamptone. Štvrtá nasadená hráčka prechádzala hladko celým pavúkom trávnatého turnaja, jediný set stratila v druhom kole s domácou Britkou Hannah Klugmanovou. Vo finále sa mala stretnúť s nasadenou osmičkou Terezou Valentovou z Českej republiky, tá však na duel nenastúpila. Šestnásťročná hráčka Národného tenisového centra tak získala svoj štvrtý singlový titul na juniorskom okruhu ITF, doposiaľ najcennejší.

06. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Wimbledon: Schmiedlová končí

Anna Karolína Schmiedlová neuspela v prvom kole dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Švajčiarskej kvalifikantke Viktoriji Golubicovej podľahla 3:6, 6:7(4) za 101 minút. Slovensko tak prišlo na tráve All England Clubu aj o posledné želiezko v singli, keďže aj Alex Molčan s Viktóriou Hrunčákovou stroskotali hneď na úvodnej prekážke.

06. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Chlapci do 14 smerujú na ME!

Slovenský tím chlapcov do 14 rokov sa prebojoval do finálovej skupiny majstrovstiev Európy, ktorá sa odohrá od 7. - 9. júla v španielskej Valencii. Tím v zložení Leon Sloboda, Richard Križan a Dominik Mačej pod vedením kapitána Miloslava Grolmusa zdolal v kvalifikačnej skupine A vo Véske Švédsko aj Taliansko 2:1, vo finále nestačil na domáci výber Českej rebubliky, ktorému podľahol 0:2.

04. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Dievčatá do 14 rokov na ME!

Slovenský tím dievčat do 14 rokov postúpil z kvalifikačnej skupiny ME do finálovej, ktorá sa odohrá od 7. - 9. júla v talianskom meste Loano. Tím v zložení Kali Šupová, Nikola Farkašová a Flóra Rablánska pod vedením kapitána Rudolfa Horvátha zdolal v kvalifikačnej skupine v Rakovníku postupne Bosnu a Hercoegovinu 3:0, Českú republiku 2:1 a vo finále si poradil s Talianskom 2:1.

04. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Mravcová finalistkou dvojhry na ITF J200 v Plzni

Ema Mravcová sa prebojovala do finále dvojhry na medzinárodnom juniorskom turnaji ITF J200 v Plzni. V pozícii kvalifikantky hladko prechádzala hlavnou súťažou, pričom cestou do finále nestratila ani set. V súboji o titul však nestačila na najvyššie nasadenú Rusku Alisu Oktiabrevovú a podľahla jej 1:6, 3:6.

03. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Gombos v Karlsruhe prehral

Norbert Gombos sa neprebojoval do druhého kola dvojhry na challengeri 75 v nemeckom Karlsruhe (73 000 EUR, antuka vonku). Zverenec trénera Tibora Tótha a kondičného Dávida Olasza nestačil v úvodnom kole na tretieho nasadeného Španiela Pedra Martineza a vo vyrovnanom zápase mu podľahol 7:6(2), 4:6, 3:6 za 164 minút. 

03. 07. 2023
Aktuality Více zde