• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Aktuality

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Aktuality

 
news img

Mihalíková v Bad Homburgu ďalej

Tereza Mihalíková spolu s Japonkou Makoto Ninomijovou postúpili do štvrťfinále štvorhry na turnaji WTA 250 v nemeckom Bad Homburgu (259 303 USD, tráva vonku). Tretí nasadený pár si v úvodnom zápase poradil s maďarsko-rumunskou dvojicou Anna Bondarová, Jaqueline Cristianová, ktorú zdolal 6:4, 7:6(4) za 88 minút. V ďalšom kole si zmerajú sily s českým párom Miriam Kolodziejová, Linda Nosková.

27. 06. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Wimbledon: Gombos i Klein ďalej

Norbert Gombos (na snímke) a Lukáš Klein postúpili do druhého kola trojkolovej kvalifikácie na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Gombos, zverenec trénera Tibora Tótha a kondičného Dávida Olasza, zdolal v úvodnom zápase nasadenú tridsaťjednotku Nicolasa Morena de Alborana z USA 6:2, 2:6, 6:4 za 81 minút. Jeho ďalšim súperom bude Francúz Laurent Lokoli (198. ATP).

26. 06. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Wimbledon: Kovalík vypadol

Jozef Kovalík sa neprebojoval do druhého kola trojkolovej kvalifikácie na treťom grandslamovom turnaji roka vo Wimbledone. Zverenec trénera Borisa Borgulu nestačil v úvodnom zápase na tráve v Roehamptone na devätnásťročného Taliana Lucu Nardiho a podľahol mu 2:6, 6:4, 4:6 za rovné dve hodiny. Tridsaťročný Bratislavčan doplatil na slabú úspešnosť využitia brejkbalov, keď dokázal premeniť iba dve zo štrnástich možností.

26. 06. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Priateľské stretnutia troch krajov v kategóriách do 12, 14 a 18 rokov

V Uherskom Hradišti sa uskutočnil prvý ročník priateľských stretnutí chlapcov a dievčat troch krajov - Západoslovenský kraj, Zlínsky kraj (Česká republika) a Györ-Moson-Sopron megye (Maďarsko) v troch vekových kategóriách (do 12, 14 a 18 rokov). Západoslovenský kraj reprezentovalo 12 dievčat a 11 chlapcov pod vedením šiestich trénerov. Deti do 12 rokov získali najcennejší kov, deti v kategóriách do 14 a 18 rokov vybojovali striebro. Putovný pohár z prvého ročníka zostal v Česku.

26. 06. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Wimbledon: Kvalifikácia žien

V pondelok spoznali svoje súperky do kvalifikácie tretieho grandslamového turnaja roka - Wimbledonu - aj ženy. O hlavnú súťaž budú na londýnskej tráve bojovať tri Slovenky - Viktória Hrunčáková, Rebecca Šramková a Jana Čepelová. Eliminačné súboje žien sa v Roehamptone začínajú v utorok. V hlavnej časti singlového pavúka sa na základe renkingového postavenia predstaví slovenská jednotka Anna Karolína Schmiedlová.

26. 06. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Sloboda s dvomi titulmi z TEJT 2 v Rakúsku

Leon Sloboda získal titul vo dvojhre aj štvorhre na medzinárodnom turnaji TEJT 2 do 14 rokov v rakúskom Oberpüllendorfe. V pozícii nasadenej jednotky otočil vývoj singlového finále proti domácemu Gabrielovi Niedermayrovi, ktorého zdolal 3:6, 6:3, 6:2. K úspechu v dvojhre pridal aj deblové prvenstvo, spolu s Rakúšanom Leanderom Tauberom zdolali slovensko-bieloruskú dvojicu Samuel Sýkora, Richard Lačiš vo vyrovnanom zápase 4:6, 6:4, 10-6. Pre štrnásťročného Slobodu je to zhodne štvrtý titul v dvojhre aj vo štvorhre na okruhu Tennis Europe hráčov do 14 rokov.

26. 06. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Wimbledon: Kvalifikácia mužov

Už v pondelok sa začína kvalifikácia tretieho grandslamového turnaja roka - Wimbledonu. V úvodný hrací deň sa na londýnskej tráve predstavia muži. Zo Slovákov budú v eliminačnom pavúku bojovať traja hráči - Norbert Gombos, Jozef Kovalík a Lukáš Klein. Priamo do hlavnej súťaže sa na základe renkingového postavenia dostal Alex Molčan. Ženy sa mená svojich súperiek dozvedia v pondelok.

25. 06. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Schmiedlová na tráve neuspela

Anna Karolína Schmiedlová sa po úspešnom ťažení na antuke presunula na trávnatú časť prípravy pred grandslamovým turnajom vo Wimbledone. Na úvodnom podujatí ITF WTT W100 v britskom Ilkley (100 000 USD, tráva vonku) nestačila v prvom kole na Ukrajinku Dariu Snigurovú a v pozícii druhej nasadenej hráčky jej podľahla 3:6, 1:6 za necelú hodinu.

20. 06. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Čepelovej návrat na kurty

Po takmer trojročnej prestávke od tenisu sa do súťažného diana na tenisových kurtoch vrátila Jana Čepelová. Tridsaťročná hráčka a bývalá slovenská fedcupová reprezentantka sa predstavila na turnaji WTA 125 v talianskej Gaibe (100 000 EUR, tráva vonku). V úvodnom kole síce vyhrala prvý set nad Brazílčankou Laurou Pigossiovou, no v zápase napokon ťahala za kratší koniec a prehrala 6:3, 3:6, 1:6 za 123 minút.

20. 06. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Klein na tráve v Ilkley vypadol

Lukáš Klein (na snímke) sa neprebojoval do druhého kola dvojhry na challengeri 125 v Ilkley (145 000 EUR, tráva vonku). Zverenec trénera Petra Vlka a kondičného Dávida Olasza nestačil v úvodnom zápase na talianskeho kvalifikanta Mattiu Bellucciho a podľahol mu 6:4, 4:6, 4:6 za 128 minút. Dvadsaťpäťročný hráč Národného tenisového centra sa na budúci týždeň predstaví v kvalifikácii na grandslamový Wimbledon.

20. 06. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Barháčová s deblovým titulom z jednotkového turnaja TE na tráve

Sofia Barháčová (na snímke vľavo) získala deblový titul na medzinárodnom turnaji TEJT 1 dievčat do 14 rokov v anglickom Roehamptone. Spolu s Češkou Janou Kovačkovou zvíťazili vo finále v pozícii druhého nasadeného páru nad britsko-poľskými jednotkami pavúka Hollie Smartová, Oliwia Sybická 6:1, 7:6(2). Pre trinásťročnú Barháčovú je to už tretí deblový titul na okruhu TE v tejto sezóne.

19. 06. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Sýkora vo finále dvojhry aj štvorhry v Tuzle

Samuel Sýkora sa prebojoval do finále dvojhry aj štvorhry na na medzinárodnom turnaji TEJT 2 hráčov do 14 rokov v bosnianskej Tuzle. Vo finále dvojhry nestačil v pozícii nasadenej dvojky na jednotku pavúka Luku Ceramilača zo Srbska a podľahol mu 5:7, 4:6. Vo štvorhre chlapci nastupovali spolu, v súboji o titul prehrali so srbským párom Filip Djokič, Vuk Pantič Crnčevič vo vyrovnanom zápase 6:1, 4:6, 6-10.

19. 06. 2023
Aktuality Více zde