• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Aktuality

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Aktuality

 
news img

HKŠ dala za pravdu STZ

Hlavná kontrolórka športu (HKŠ) vykonala kontrolu na preskúmanie zákonnosti schvaľovania a prijatia nových Stanov Slovenského tenisového zväzu (STZ) na Rade STZ, konanej dňa 22. apríla 2023 v Bratislave na základe podnetu predsedu Bratislavského tenisového zväzu (BTZ) Mgr. Petra Miklušičáka, PhD. HKŠ dala za pravdu STZ a zastáva názor, že Výkonný výbor STZ dňa 15. februára 2023 neschvaľoval Stanovy STZ, ale v zmysle článku VII. Stanov STZ pripravil pre rokovanie Rady STZ návrh na vydanie/schválenie Stanov, ktorých schválenie je vo výlučnej kompetencii Rady STZ. HKŠ nenavrhuje žiadne opatrenia na nápravu nedostatkov.

29. 05. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

RG: Hrunčáková v Paríži končí

Viktória Hrunčáková neuspela v prvom kole dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. V pozícii lucky loserky prehrala na parížskej antuke s nasadenou dvadsaťosmičkou Elise Mertensovou z Belgicka 1:6, 4:6 za 90 minút. Singlovým maximom zverenky trénera Tomáša Hrunčáka a kondičného Kristiána Cupáka zostáva vo francúzskej metropole tretie kolo z roku 2019.

28. 05. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Strešnáková s titulom z dvojhry i štvorhry v Malage

Katarína Strešnáková získala titul v dvojhre aj štvorhre na turnaji ITF WTT W15 v španielskej Malage. Šiesta nasadená hráčka otočila vývoj singlového finále s Číňankou Tianmi Mi a zvíťazila 4:6, 7:5, 7:5 za 159 minút. V debli sa po boku Američanky Jessicy Faillaovej tešila po víťazstve nad americko-španielskou dvojicou Barrerová Aguirreová, Benitová 6:3, 6:3.

FOTO: fb/belairtennis

28. 05. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Pohánková s prvým titulom z okruhu ITF

Mia Pohánková získala svoj prvý titul na juniorskom okruhu ITF. Štrnásťročná hráčka Národného tenisového centra zvíťazila vo finále podujatia ITF J100 v portugalskej Lousade nad piatou nasadenou Kanaďankou Emmou Dongovou, ktorú hladko zdolala 6:1, 6:3. Zverenka trénera Róberta Gašparetza štartovala na turnaji v pozícii nasadenej šestnástky a nestratila ani jediný set. 

28. 05. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Jamrichová s cenným finále na ITF J500 v Miláne

Renáta Jamrichová dosiahla ďalší skvelý výsledok na juniorskom okruhu ITF. Stále iba pätnásťročná hráčka Národného tenisového centra sa prebojovala do finále vysoko hodnoteného turnaja kategórie J500 v Miláne, v ktorom ju však zastavila choroba. S horúčkou hrajúca zverenka Jána Matúša vzdala finálový súboj proti ôsmej nasadenej Američanke Kaitlin Quevedovej po prvom sete, ktorý prehrala 5:7.

Výborne rozohraná talentovaná hráčka má iba pár dní na oddych, lebo už začiatkom júna sa presúva do Paríža na juniorku grandslamového turnaja Roland Garros v Paríži.

28. 05. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Šramková s titulom z Otočca

Rebecca Šramková získala singlový titul na turnaji ITF WTT W40 v slovinskom meste Otočec (40 000 USD, antuka vonku). V pozícii dvojky pavúka si vo finále poradila s Austrálčankou Seone Mendezovou, ktorú zdolala 6:3, 7:6(2) za 106 minút. Zverenka trénera Milana Martinca a kondičného Dávida Olasza získala už svoj dvanásty singlový titul na ženskom okruhu ITF. Dvadsaťšesťročná hráčka Národného tenisového centra stratila na turnaji iba jeden set.

28. 05. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Vargová vo finále štvorhry v Srbsku

Nina Vargová (na snímke vľavo) s Belgičankou Tilwith Di Girolamiovou sa prebojovali do finále štvorhry na turnaji ITF WTT W15 v srbskom meste Kuršumlijska Banja. Štvrtý nasadený pár nestačil v súboji o titul na grécko-švajčiarske dvojky pavúka Eleni Christofiová, Sebastianna Scilipotiová a vo vyrovnanom finále im podľahol 7:5, 4:6, 6-10 za 105 minút.

Sedemnásťročná hráčka Národného tenisového centra sa najbližšie predstaví na juniorke grandslamového turnaja Roland Garros v Paríži.

28. 05. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Pokorný opäť vo finále štvorhry

Lukáš Pokorný s Rakúšanom Davidom Pichlerom sa prebojovali do finále štvorhry na mužskom turnaji ITF WTT M15 v bosnianskom meste Brčko. Dvojky pavúka nestačili v súboji o titul na najvyššie nasadený americko-austrálsky pár George Goldhoff, Brandon Daly Walkin a vo vyrovnanom zápase mu podľahli 6:7(4), 3-6 za 85 minút. Dvadsaťročný Pokorný, zverenec trénera Ľubomíra Kurhajca v NTC, má na svojom konte doposiaľ päť deblových titulov z mužského okruhu ITF.

FOTO: Instagram Lukáša Pokorného

27. 05. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Šramková po maratóne do finále

Rebecca Šramková zabojuje o titul v dvojhre na turnaji ITF WTT W40 v slovinskom meste Otočec (40 000 USD, antuka vonku). V pozícii dvojky pavúka si v semifinále poradila s piatou nasadenou domácou hráčkou Veronikou Erjavecovou, ktorú vo vyrovnanom zápase zdolala 6:3, 4:6, 7:6(4) za 182 minút. Zverenka trénera Milana Martinca a kondičného Dávida Olasza si vo finále zmeria sily s Austrálčankou Seone Mendezovou.

27. 05. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Lipták novým trénerom Benčičovej

Matej Lipták sa stal novým trénerom švajčiarskej tenistky Belindy Benčičovej. Kapitán slovenského tímu v Pohári Billie Jean Kingovej povedie svetovú dvanástku už na grandslamovom Roland Garros, ktorý odštartuje v Paríži 28. mája. Lipták v minulosti priviedol Dominiku Cibulkovú k triumfu na MS WTA Tour v Singapure i k finálovej účasti na Australian Open. Trénoval aj ďalšiu bývalú slovenskú reprezentantku Danielu Hantuchovú, Lukáša Lacka, či Češku Petru Kvitovú. Vo funkcii kapitána slovenského tímu v Pohári Billie Jean Kingovej pôsobí od roku 2009.

27. 05. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

RG: Hrunčáková predsa v hlavnej

Viktória Hrunčáková (na snímke) sa napokon predstaví v ženskom singli na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži. Napriek prehre vo finále kvalifikácie sa dostala do hlavnej súťaže ako lucky loserka. V prvom kole dvojhry nastúpi proti nasadenej dvadsaťosmičke Elise Mertensovej z Belgicka, s ktorou má negatívnu bilanciu 0:2. Svoju súperku spoznala aj Kristína Kučová, ktorá sa stretne s ďalšou neúspešnou kvalifikantkou Alionou Bolsovovou zo Španielska.

26. 05. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Mihalíková o titul nezabojuje

Tereza Mihalíková (na snímke) s Češkou Miriam Kolodziejovou nepostúpili do finále štvorhry na turnaji WTA 250 v Štrasburgu (225 480 EUR, antuka vonku). V semifinálovom zápase nestačili na druhý nasadený americko-mexický pár Desirae Krawczyková, Giuliana Olmosová a podľahli mu 4:6, 7:5, 4-10 za 113 minút. Pre dvadsaťštyriročnú Mihalíkovú je to prvá semifinálová účasť v tomto roku. Najbližšie sa predstaví na grandslamovom Roland Garros v Paríži.

26. 05. 2023
Aktuality Více zde