• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Aktuality

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Aktuality

 
news img

Gombos v Splite do štvrťfinále

Norbert Gombos (na snímke) sa prebojoval do štvrťfinále dvojhry na challengeri 75 v Splite (73 000 EUR, antuka vonku). Tretí nasadený hráč si v druhom zápase poradil s poľským kvalifikantom Kacperom Žukom a zdolal ho 6:3, 3:6, 7:6(6) za 154 minút. Zverenec trénera Tibora Tótha a kondičného Dávida Olasza odvrátil v tajbrejku tretieho setu tri mečbaly súpera. Tridsaťdvaročný hráč NTC si v ďalšom zápase zmeria sily s Maďarom Matem Valkuszom, premožiteľom Lukáša Kleina v prvom kole.

12. 04. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Gombos do druhého kola v Splite, Klein nie

Norbert Gombos (na snímke) sa prebojoval do druhého kola dvojhry na challengeri 75 v Splite (73 000 EUR, antuka vonku). Tretí nasadený hráč si v úvodnom zápase poradil s Talianom Flaviom Cobollim a zdolal ho 6:1, 3:6, 6:1 za 97 minút. Zverenec trénera Tibora Tótha a kondičného Dávida Olasza si v ďalšom zápase zmeria sily s poľským kvalifikantom Kacperom Žukom.

10. 04. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Kovalík v Madride končí

Jozef Kovalík sa neprebojoval do druhého kola dvojhry na challengeri 75 v Madride (73 000 EUR, antuka vonku). V pozícii nasadenej osmičky nestačil na španielskeho držiteľa voľnej karty Martina Landaluceho a podľahol mu 6:3, 2:6, 3:6 za 133 minút.

10. 04. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Klein v Splite končí v prvom kole

Lukáš Klein (na snímke) nepostúpil do druhého kola dvojhry na challengeri 75 v Splite (73 000 EUR, antuka vonku). Piaty nasadený hráč nestačil v úvodnom zápase na Maďara Mateho Valkusza a podľahol mu 6:3, 3:6, 6:7(5) za 147 minút. V pondelok sa v Chorvátsku predstaví aj ďalší hráč Národného tenisového centra Norbert Gombos. Trojka pavúka nastúpi proti Talianovi Flaviovi Cobollimu.

10. 04. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Naňo finalistom dvojhry na turnaji ITF J100 v Istanbule

Marek Naňo sa prebojoval do finále dvojhry na medzinárodnom juniorskom turnaji ITF J100 v tureckom Istanbule. V súboji o titul nestačil na rumunského hráča Gabriela Ghetua a podľahol mu 3:6, 2:6. Sedemnásťročný Naňo na svoj prvý singlový titul z juniorského okruhu ITF zatiaľ čaká. Vo štvorhre ich má na svojom konte päť, pričom tri získal v tomto roku.

09. 04. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Vysvetlenie k najdiskutovanejším témam v návrhu Stanov STZ

1. Snaha o zasahovanie do vnútorných záležitostí RTZ, ktoré sú samostatné občianske združenia s právnou subjektivitou pod hrozbou vylúčenia/pozastavenia ich členstva v STZ.

Nejde o zasahovanie do vnútorných záležitostí regionálnych tenisových zväzov (RTZ) ale o zosúladenie pravidiel pri určení počtu hlasov klubov, keďže v každom RTZ tie pravidlá doteraz boli určené odlišne. Zároveň ide o to, aby boli v každom z jednotlivých RTZ rovnaké podmienky na určenie počtu hlasov klubov na zasadnutiach ich najvyššieho orgánu, aby kluby s rovnakými parametrami v rôznych regiónoch mali stanovený výpočet a váhu hlasov rovnakým spôsobom. Na zasadnutiach najvyšších orgánov RTZ sa volia aj delegáti najvyššieho orgánu Rady STZ, kde považujeme za nutné a spravodlivé nastaviť rovnakým spôsobom váhy hlasov klubov, čo je aj v súlade s §19, ods.2) Zákona o športe, podľa ktorého „počet členov, spôsob vytvorenia a spôsob hlasovania členov najvyššieho orgánu (ďalej len „kľúč delegátov“) musí byť upravený v stanovách národného športového zväzu.“ V prípade volebného kľúča RTZ ide presne o „spôsob vytvorenia najvyššieho orgánu“, ktorý stanovy definujú, keďže 32 z 33 členov najvyššieho orgánu volia najvyššie orgány štyroch RTZ. Jednotlivé RTZ nie sú úplne nezávislé občianske združenia (ako napr. tenisové kluby), sú riadnymi členmi STZ, ktoré realizujú úlohy odvodené zo Stanov STZ vo svojej územnej pôsobnosti, podieľajú sa na vytváraní orgánov STZ, sú v rozhodujúcej miere financované zo zdrojov STZ a ich členmi sú len kluby z príslušného regiónu registrované priamo v STZ.

Ak majú byť stanovy dôsledné, musia obsahovať aj ustanovenia pre prípad, že RTZ svoje stanovy nezosúladí so Stanovami STZ. Dôsledkom takéhoto stavu je pozastavenie členstva RTZ v STZ, nejde o žiadne vylúčenie.

08. 04. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

SsTZ zorganizoval sústredenie v Chorvátsku pre 60 hráčov

Stredoslovenský tenisový zväz v spolupráci s TK Žilina zorganizoval týždňové tenisové sústredenie v Chorvátsku od 26. marca do 2. apríla 2023 za účasti 60 hráčov. Sústredenia sa v Poreči zúčastnili reprezentanti a hráči zo stredoslovenského regiónu, z TK Žilina, ale aj z Bratislavy, Trnavy či Piešťan. Dvaja účastníci boli zo susednej Českej republiky. Na 18 antukových a 3 hardových dvorcoch prebiehali v dopoludňajších hodinách tréningy v skupinách, popoludní sparingové zápasy, kondička a joga.  

06. 04. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Regióny o návrhu Stanov STZ

Stanovisko predsedov regionálnych tenisových zväzov

V mesiaci marec sa uskutočnili Konferencie, resp. Rady regionálnych tenisových zväzov na západnom, strednom a východnom Slovensku (ZsTZ, SsTZ, VsTZ). Počas rokovania týchto najvyšších regionálnych orgánov bol prezentovaný aj nový návrh Stanov STZ, ktorý bol odborne vysvetlený a prediskutovaný. Z jednotlivých diskusií naprieč spomínanými regiónmi vyplynula v drvivej väčšine úplná podpora uvedeného návrhu Stanov STZ a spokojnosť s jeho znením. Na Rade ZsTZ a VsTZ bolo prijaté aj uznesenie o odporučení svojim zástupcom na Rade STZ uvedený návrh Stanov STZ prijať.

05. 04. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Medailová žatva na MS senioriek

Po skvelom úspechu na majstrovstvách sveta tímov senioriek, na ktorých slovenské družstvo v zložení Silvia Chudá, Patrícia Rogulski, Zuzana Feltsan Kučová a Katarína Bašternáková vybojovalo bronzovú medailu, sa prvé dve menované hráčky predstavili v Manavgate aj na MS jednotlivcov seniorských kategórií.  Patrícia Rogulski získala zlato, striebro a bronz, Silvia Chudá tri bronzové medaily.

04. 04. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Masaryk s turnajovými titulmi

Tomáš Masaryk je slovenský reprezentant v tenise na vozíčku v kategórii quad. Aktuálne 14. hráč svetového rebríčka ITF v dvojhre a 11. vo štvorhre dosiahol v tomto roku niekoľko pozoruhodných výsledkov. Vo februári získal v anglickom Boltone tri tituly - na turnaji kategórie ITF 3 triumfoval v dvojhre i štvorhre a kategórie ITF 2 pridal ďalší deblový titul. Na tieto skvelé výsledky by rád nadviazal aj na sérii ázijských turnajov, na ktorú sa minulý týždeň vydal.

04. 04. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Križan finalistom dvojhry na turnaji TEJT 2 v Chorvátsku

Richard Križan sa prebojoval do finále dvojhry na turnaji TEJT 2 do 14 rokov v chorvátskom Veli Lošinj. Druhý nasadený hráč nestačil v súboji o titul na najvyššie nasadeného hráča Tomáša Krejčího z Českej republiky a podľahol mu 3:6, 3:6. Dvanásťročný Križan sa spolu so Srbom Matejom Dimitrijevičom prebojoval aj do štvrťfinále štvorhry.

03. 04. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Kovalík končí v kvalifikácii

Jozef Kovalík si nezahrá o hlavnú súťaž dvojhry na turnaji ATP 250 v portugalskom Estorile (630 705 EUR, antuka vonku). V pozícii nasadenej štvorky eliminačného pavúka nestačil v prvom kole kvalifikácie na domáceho držiteľa voľnej karty Pedra Sousu a podľahol mu 6:4, 5:7, 3:6 za 127 minút. Zverenec trénera Borisa Borgulu viedol v druhom sete už 5:2 a bol iba jeden gem od postupu do finále kvalfikácie. Sľubný náskok však nevyužil a napokon ťahal v zápase za kratší koniec.

01. 04. 2023
Aktuality Více zde