• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Aktuality

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Aktuality

 
news img

Joma novým partnerom STZ

Spoločnosť Joma sa stala novým partnerom Slovenského tenisového zväzu (STZ). Španielska značka športového oblečenia bude výhradným dodávateľom pre slovenské reprezentácie v Davisovom pohári, Pohári Billie Jean Kingovej či mládežníckych výberoch. Značku Joma tak budú nosiť všetci slovenskí tenisti vo všetkých vekových kategóriách a na všetky súťaže, ktoré spadajú pod záštitu STZ.

30. 01. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Juniorky do hlavnej v Burnie

Mladé hráčky Národného tenisového centra Nikola Daubnerová (na snímke) a Renáta Jamrichová postúpili do hlavnej súťaže dvojhry na ženskom medzinárodnom turnaji ITF WWT W60 v austrálskom Burnie. Vo finále kvalifikácie si tretia nasadená Jamrichová poradila s domácou Lily Faircloughovou 6:4, 6:3, päťka pavúka Daubnerová otočila vývoj zápasu s Austrálčankou Aliciou Smithovou a zvíťazila 4:6, 6:4, 6:2.

30. 01. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Kužmová v Lyone bez hlavnej

Viktória Kužmová sa nepredstaví v hlavnej súťaži dvojhry na turnaji WTA 250 vo francúzskom Lyone (259 303 USD, tvrdý povrch v hale). Zverenka trénera Tomáša Hrunčáka a kondičného Kristiána Cupáka nestačila vo finále kvalifikácie na najvyššie nasadenú Češku Lindu Noskovú a v prvom vzájomnom zápase jej podľahla 1:6, 3:6 za necelú hodinu.

29. 01. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Kužmová v Lyone o hlavnú

Viktória Kužmová postúpila do finále kvalifikácie na turnaji WTA 250 vo francúzskom Lyone (259 303 USD, tvrdý povrch v hale). Zverenka trénera Tomáša Hrunčáka a kondičného Kristiána Cupáka si v prvom eliminačnom kole poradila so sedmičkou pavúka Cristinou Bucsovou zo Španielska a zdolala ju 6:0, 2:6, 6:4 za 93 minút. V súboji o hlavnú súťaž si zmeria sily s najvyššie nasadenou Češkou Lindou Noskovou. Pôjde o ich prvý vzájomný zápas.

28. 01. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Mečíř: Renáta je veľmi vnímavá

Vystúpenie mladej slovenskej hráčky Renáty Jamrichovej na juniorskom Australian Open pozorne sledoval aj prezident Slovenského tenisového zväzu Miloslav Mečíř. Veľmi ho potešila svojimi výkonmi, výsledkami a reprezentáciou slovenského tenisu vo svete. Renáte blahoželá a verí, že na výborné výsledky dokáže nadviazať aj na ďalších turnajoch.

"Renátke sa v Austrálii podarila veľká vec. Dlhodobo nám robí radosť, čo teraz potvrdila nielen ziskom titulu vo štvorhre, ale aj štvrťfinálovou účasťou vo dvojhre," povedal na úvod Mečíř.

27. 01. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Šupová v Tarbes vypadla

Kali Šupová (na snímke) nepostúpila do štvrťfinále dvojhry na medzinárodnom turnaji TE hráčov do 14 rokov vo francúzskom meste Tarbes. V treťom kole nestačila na siedmu nasadenú Američanku Kristinu Penickovú a podľahla jej 1:6, 4:6. Vo štvorhre nastupovala Šupová spolu s Taliankou Angelicou Sarovou v pozícii tretieho nasadeného páru. Po presvedčivých výsledkoch sa prebojovali do semifinále, v ktorom boli nad ich sily piate nasadené Češky Sára Oliveriusová, Lucie Slameníková. Slovensko-taliansky pár im podľahol 0:6, 2:6.

27. 01. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Zomrel Miroslav Repík, bývalý sekretár ZsTZ

Vo veku nedožitých 91 rokov zomrel vo štvrtok 26. januára Miroslav Repík, dlhoročný sekretár Západoslovenského tenisového zväzu. Jeho pôsobenie v tenise je zviazané s tenisovým klubom Kúpele Piešťany, kde bol dlhé roky rešpektovaným funkcionárom, obetavým organizátorom tenisových podujatí a uznávaným rozhodcom. Za nezištnú prácu dostal viacero vyznamenaní, vrátane Ceny za rozvoj tenisu.

Posledná rozlúčka so zosnulým sa bude konať v stredu 1. februára o 14.00 hod. na cintroríne na Žilinskej ceste v Piešťanoch.

Česť jeho pamiatke!

27. 01. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Renáta: Nečakali sme to

Renáta Jamrichová dosiahla obrovský úspech na juniorskom turnaji Australian Open 2023. Zverenka trénera Jána Matúša a kondičného Tadeáša Mikesa si na svoje konto pripísala prvý grandslamový deblový titul v kariére. Jej partnerkou bola Talianka Federica Urgesiová, s ktorou sa bok po boku stretli na kurte vôbec po prvý raz. Pätnásťročná hráčka NTC na seba opäť upriamila pozornosť odborníkov i tenisovej verejnosti a potvrdila, že Slovensku v nej rastie veľký tenisový talent.

27. 01. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

AO: Jamrichová má titul!

Renáta Jamrichová s Taliankou Federicou Urgesiovou triumfovali vo štvorhre junioriek na grandslamovom turnaji Australian Open 2023 v Melbourne. Vo finále vyhrali nad štvrtou nasadenou japonskou dvojicou Haju Kinošitová, Sara Saitová 7:6(5), 1:6, 10-7. Pätnásťročná zverenka trénera Jána Matúša a kondičného Tadeáša Mikesa si pripísala najväčší úspech v doterajšej kariére.

27. 01. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Kovalík v singli končí

Jozef Kovalík (na snímke) sa neprebojoval do štvrťfinále dvojhry na challengeri 125 v belgickom meste Ottignies-Louvain-la-Neuve (145 000 EUR, tvrdý povrch hala). V druhom kole nestačil na Japonca Kaičiho Učidu a podľahol mu 6:7(7), 1:6 za 69 minút. Zverenec Borisa Borgulu sa na turnaji predstaví ešte vo štvorhre. Spolu s Lukášom Kleinom vyzvú vo štvrťfinále najvyššie nasadený holandský pár Sander Arends, David Pel.

26. 01. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Renáta: Ukázala som progres

Renáta Jamrichová sa môže stať siedmou Slovenkou, ktorá získa titul vo štvorhre na juniorskom grandslamovom turnaji. V piatok ráno bude s Taliankou Federicou Urgesiovou bojovať o cennú trofej na Australian Open. V ceste za týmto snom im budú stáť štvrté nasadené Japonky Haju Kinošitová so Sarou Saitovou. Pätnásťročná zverenka trénera Jána Matúša sa na turnaji prezentuje výbornou hrou a k zisku vytúženého titulu jej chýba už iba jeden krok.

26. 01. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

AO: Jamrichová o deblový titul!

Pätnásťročná hráčka Národného tenisového centra Renáta Jamrichová zabojuje o grandslamový titul vo štvorhre na juniorskom Australian Open 2023. Spolu s Taliankou Federicou Urgesiovou zvíťazili v semifinále nad piatym nasadeným japonským párom Sajaka Išiiová, Ena Koikeová, ktorý zdolali 7:6(5), 6:4 za 91 minút. Ich finálovými súperkami budú opäť Japonky, nasadené štvorky Haju Kinošitová, Sara Saitová.

26. 01. 2023
Aktuality Více zde