• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Aktuality

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Aktuality

 
news img

AO: Jamrichová v singli končí

Renáta Jamrichová sa neprebojovala do semifinále dvojhry junioriek na grandslamovom turnaji Australian Open. Pätnásta nasadená hráčka nestačila vo štvrťfinále na sedmičku pavúka Mirru Andrejevovú z Ruska (292. WTA) a podľahla jej 4:6, 4:6. Zverenka trénera Jána Matúša podávala v Melbourne výborné výkony a štvrťfinálovou účasťou si pripísala svoj doposiaľ najlepší singlový výsledok na grandslamovom turnaji.

26. 01. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Výstavba NTC KE napreduje

Kontrolný deň výstavby projektu Národného tenisového centra Košice využili na jeho návštevu vrchní predstavitelia Slovenského tenisového zväzu (STZ). Prezident Miloslav Mečíř, generálny sekretár Igor Moška a projektový manažér Ivan Greguška sa na východe republiky stretli aj s primátorom mesta Košice pánom Jaroslavom Polačkom.

25. 01. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Šupová v Tarbes postupuje

Kali Šupová (na snímke) postúpila do tretieho kola dvojhry na medzinárodnom turnaji TE hráčov do 14 rokov vo francúzskom meste Tarbes. V druhom kole zvíťazila nad držiteľkou voľnej karty Evou Koryševovou z Kazachstanu a zdolala ju 6:1, 7:5. Deviata nasadená hráčka si v ďalšom zápase zmeria sily so sedmičkou pavúka Kristinou Penickovou z USA.

Vo štvorhre nastupuje Šupová spolu s Taliankou Angelicou Sarovou v pozícii tretieho nasadeného páru. Po hladkom víťazstve v prvom kole si v druhom poradili s austrálsko-britskou dvojicou Renee Alameová, Ophelia Korpanecová Daviesová 6:3, 6:1 a postúpili už do štvrťfinále.

25. 01. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

AO: Jamrichová do štvrťfinále!

Renáta Jamrichová pokračuje v presvedčívých výkonoch vo dvojhre junioriek na prvom grandslamovom turnaji roka Australian Open. Pätnásta nasadená hráčka zvíťazila v osemfinále nad Nemkou Sonjou Zhiyenbayevovou, ktorú hladko zdolala 6:0, 6:2. Zverenka trénera Jána Matúša si v súboji o postup do semifinále zmeria sily so sedmičkou podujatia Mirou Andrejevovou z Ruska.

V doterajšom priebehu singlového turnaja stratila Jamrichová v troch zápasoch iba desať gemov. Pätnásťročná hráčka Národného tenisového centra je naďalej v hre aj vo štvorhre. Spolu s Taliankou Federicou Urgesiovou zvíťazili v druhom kole nad domácimi držiteľkami voľnej karty Zarou Larkeovou s Anjou Nayarovou hladko 6:2, 6:0.

24. 01. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Mládežníci na prestížnom podujatí v Tarbes

Kali Šupová postúpila do druhého kola dvojhry na medzinárodnom turnaji TE hráčov do 14 rokov vo francúzskom meste Tarbes. V úvodnom kole turnaja, ktorý nesie prívlastok Super Category, zvíťazila nad Britkou Hollie Smartovou 7:5, 6:2. Na deviatku pavúka čaká v druhom kole držiteľka voľnej karty Eva Koryševová z Kazachstanu.

23. 01. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Kovalík v Belgicku otočil

Jozef Kovalík (na snímke) postúpil do druhého kola dvojhry na challengeri 125 v belgickom meste Ottignies-Louvain-la-Neuve (145 000 EUR, tvrdý povrch hala). V úvodnom zápase si poradil s päťkou pavúka Jurijom Rodionovom z Rakúska a zvíťazil 6:7(4), 7:5, 6:4 za 170 minút. Ďalším súperom tridsaťročného Bratislavčana bude víťaz zápasu medzi Kaičim Učidom z Japonska a Nemcom Janom-Lennardom Struffom.

23. 01. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

AO: Jamrichová hladko ďalej

Renáta Jamrichová postúpila do osemfinále dvojhry junioriek na prvom grandslamovom turnaji roka Australian Open. Pätnásta nasadená hráčka zvíťazila v druhom kole nad Američankou Anyou Murthyovou, ktorú hladko zdolala 6:3, 6:0. Pätnásťročná hráčka Národného tenisového centra si v súboji o štvrťfinále zmeria sily s Nemkou Sonjou Zhiyenbayevovou.

Zverenka trénera Jána Matúša je v hre aj vo štvorhre, spolu s Taliankou Federicou Urgesiovou vyzvú v druhom kole domáce držiteľky voľnej karty Zaru Larkeovú s Anjou Nayarovou.

23. 01. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

AO: Mihalíková prehrala

Tereza Mihalíková s Bieloruskou Alexandrou Sasnovičovou nepostúpili do štvrťfinále štvorhry na grandslamovom turnaji Australian Open (76 500 000 AUD, tvrdý povrch vonku). V osemfinále nestačili na šiesty nasadený americko-holandský pár Desirae Krawczyková, Demi Schuursová a podľahli mu 3:6, 1:6. Mihalíková si postupom do osemfinále vylepšila svoje deblové grandslamové maximum, ktorým bolo druhé kolo z Wimbledonu a US Open 2022.

23. 01. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

AO: Molčan končí aj v debli

Alex Molčan končí svoje účinkovanie na prvom grandslamovom turnaji roka Australian Open 2023 (76 500 000 AUD, tvrdý povrch vonku). V treťom kole štvorhry nestačili spolu s Čechom Jiřím Lehečkom na francúzsky pár Jeremy Chardy, Fabrice Martin a podľahli mu 6:7(2), 3:6 za 79 minút. Pre zverenca trénerov Mariána Vajdu, Karola Becka a kondičného Pavla Šmelu je tretie kolo na grandslame doposiaľ najlepším deblovým výsledkom v kariére.

FOTO: tasr

23. 01. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

AO: Vargová do tretieho kola

Nina Vargová (na snímke) sa prebojovala do tretieho kola dvojhry junioriek na prvom grandslamovom turnaji roka Australian Open. Ôsma nasadená hráčka zvíťazila v druhom kole nad Madeleine Jessupovou z Taiwanu, ktorú zdolala 4:6, 6:2, 6:4. Zverenka trénera Martina Zathureckého si v súboji o štvrťfinále zmeria sily s dvanástkou pavúka Sayakou Ishiiovou z Japonska.

Sedemnásťročná hráčka Národného tenisového centra sa predstavila po boku Iriny Balus aj vo štvorhre. V pozícii ôsmeho nasadeného páru podľahli slovensko-talianskej dvojici Renáta Jamrichová, Federica Urgesiová 3:6, 6:3, 8-10.

22. 01. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Kužmová v Tallinne bez titulu

Viktória Kužmová nezískala titul vo dvojhre na turnaji ITF WTT W40 v estónskom Tallinne (40 000 USD, tvrdý povrch v hale). Najvyššie nasadená hráčka nestačila vo finále na kvalifikantku Zeynep Sonmezovú z Turecka (326. WTA) a podľahla jej 6:7(5), 6:3, 3:6 za 109 minút. Zverenka trénera Tomáša Hrunčáka a kondičného Kristiána Cupáka si tak na svoj pätnásty titul zo ženského okruhu ITF bude musieť ešte počkať. Naposledy sa zo zisku singlovej trofeje tešila v roku 2018 v Budapešti.

22. 01. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

AO: Jamrichová víťazne

Renáta Jamrichová (na snímke) postúpila do druhého kola dvojhry na juniorskom Australian Open 2023. Pätnásta nasadená hráčka si v úvodnom kole hladko poradila s Turkyňou Melisou Ercanovou a zdolala ju 6:3, 6:2. Zverenka trénera Jána Matúša nastúpi v ďašlom kole proti Američanke Anyi Murthyovej.

22. 01. 2023
Aktuality Více zde