• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Billie Jean King Cup

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Billie Jean King Cup

 
news img

Kajka: O2 aréna je obrovská

V stredu sa slovenský fedcupový tím presunul do Prahy, kde absolvuje druhú časť prípravy na blížiaci sa finálový turnaj Pohára Billie Jean Kingovej. Slovenskou jednotkou by mala byť Anna Karolína Schmiedlová, ktorá je z nominovanej pätice hráčok aktuálne jediná vo svetovej stovke singlového rebríčka.

 
news img

Kužmová: Nemáme čo stratiť

Už na budúci týždeň vyvrcholí v Prahe ženská tenisová súťaž družstiev, ktorá nesie nový názov Pohár Billie Jean Kingovej. Aj Slovenky sa predstavia medzi dvanástimi najlepšími tímami sveta. Na svoje vystúpenie sa tvrdo pripravujú a už v stredu sa presunú priamo do dejiska šampionátu. Aj Viktória Kužmová si  myslí, že na turnaji nemajú čo stratiť.

 
news img

Schmiedlová: Ideme bojovať

Slovenskou tímovou jednotkou na finálovom turnaji Pohára Billie Jean Kingovej by v Prahe mala byť Anna Karolína Schmiedlová. Aktuálne jediná hráčka z prvej svetovej stovky rebríčka WTA v dvojhre sa na šampionát veľmi teší. Spolu s celým tímom sa pripravuje v bratislavskom NTC. Za výhodu považuje aj fakt, že sa hrá hneď v susednej krajine a tím nemusí ďaleko cestovať.

 
news img

Lipták: Neskladám hlavu

Kapitán slovenského tímu Matej Lipták je krátko pred finálovým turnajom Pohára Billie Jean Kingovej optimisticky naladený. V jeho nominácii na blížiaci sa turnaj figuruje pätica hráčok Anna Karolína Schmiedlová, Kristína Kučová, Viktória Kužmová, Rebecca Šramková a Tereza Mihalíková. V NTC absolvujú pár dní spoločnú prípravu, aby sa v stredu presunuli do dejiska šampionátu. Podľa jeho slov o výsledku na turnaji môže rozhodnúť viacero faktorov a že slovenské dievčatá nemajú čo stratiť.

 
news img

BJK Cup: Vstupenky v predaji

Už na budúci týždeň odštartuje v pražskej O2 aréne finálový turnaj Pohára Billie Jean Kingovej (bývalý Pohár federácie). Slovensko bude reprezentovať pätica Anna Karolína Schmiedlová, Kristína Kučová, Viktória Kužmová, Rebecca Šramková a Tereza Mihalíková. Zverenky kapitána Mateja Liptáka si v skupine C zmerajú sily so Španielkami (1. novembra o 17.00 h) a s Američankami (2. novembra o 17.00 h).

 
news img

Fed Cup pod novým názvom!

Medzinárodná tenisová federácia (ITF) predstavuje historickú zmenu názvu najväčšej ženskej tímovej súťaže v tenise - Fed Cupu. Svetový turnaj ženských tímov je premenovaný na „Billie Jean King Cup by  BNP Paribas“. Nový názov ženského svetového pohára v tenise sa označuje ako pocta Billie Jean Kingovej - ikone ženského tenisu, ktorá viedla celoživotnú kampaň za sociálnu spravodlivosť a rovnosť. Bude to prvá veľká globálna tímová súťaž pomenovaná po žene. Nový názov bude najväčšia ženská tímová súťaž v tenise niesť od roku 2021.

 
news img

Kužmová prehrala, stav 1:2

Slovenské tenistky prehrávajú v priateľskom stretnutí fedcupových tímov s Českom 1:2. O druhý bod pre české farby sa na harde v bratislavskom NTC zaslúžila Markéta Vondroušová, ktorá v dueli tímových jednotiek zdolala Viktóriu Kužmovú 6:3, 6:4.

 
news img

FC: Kužmová víťazne, stav 1:1

Slovenské tenistky hrajú po úvodnom dni priateľského stretnutia fedcupových tímov s Českom 1:1. O vyrovnávajúci bod pre domáce farby sa na harde v bratislavskom NTC zaslúžila slovenská jednotka Viktória Kužmová, ktorá zvíťazila nad Terezou Martincovou 7:6 (6), 4:6, 6:3.

 
news img

FC: Slovensko - Česko 0:1

Slovenské tenistky prehrávajú v priateľskom stretnutí fedcupových tímov s Českom 0:1. O prvý bod pre tím Petra Pálu sa na harde v bratislavskom NTC postarala Markéta Vondroušová, ktorá deklasovala slovenskú dvojku Annu Karolínu Schmiedlovú za 62 minút 6:1, 6:2. V druhom singli si zmerajú sily Viktória Kužmová a Tereza Martincová.

 
news img

FC: Na úvod Schmiedlová

Slovenská tenisová dvojka Anna Karolína Schmiedlová a česká jednotka Markéta Vondroušová nastúpia v sobotu o 14.00 h proti sebe v úvodnej dvojhre priateľského stretnutia fedcupových tímov. V druhom singli si na harde v NTC zmerajú sily slovenská jednotka Viktória Kužmová a česká dvojka Tereza Martincová. Rozhodol o tom piatkový žreb.

 
news img

Kvitová v Bratislave nenastúpi

Česká tenistka Petra Kvitová neposilní svoj tím v priateľskom stretnutí fedcupových tímov Slovenska a Česka. Tímová jednotka, ktorá si vo štvrtok cez obed v Bratislave zatrénovala pod dohľadom svojho trénera Jiřího Vaněka, však do zápasového diana cez víkend nezasiahne. Dôvodom je obnovené zranenie ruky, ktoré si privodila na turnaji v Prostejove a kvôli ktorému nedokončila ani úvodný bratislavský tréning. V českom tíme ju narýchlo nahradí dvadsaťtriročná Miriam Kolodziejová.

 
news img

Kvitová príde do Bratislavy!

Petra Kvitová bude líderkou českého fedcupového tímu, ktorý sa v prvý júlový víkend predstaví v Bratislave v priateľskom stretnutí proti Slovensku. Aktuálne dvanásta hráčka rebríčka WTA je dvojnásobnou wimbledonskou šampiónkou (2011, 2014) a finalistkou Australian Open 2019. Okrem nej sa tenisoví fanúšikovia môžu v AXA aréne NTC tešiť aj na Markétu Vondroušovú, finalistku Roland Garros 2019 a Terezu Martincovú.