• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Billie Jean King Cup

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Billie Jean King Cup

 
news img

FC: Hráčky sa dali do gala

Oba tímy majú po stredajšom bankete za sebou predzápasové povinnosti a od štvrtka sa môžu sústrediť iba na tréningy a zápasy. Už tradične si na bankete vymenili darčeky, Slovenky dostali od súperiek kozmetickú taštičku, na oplátku im darovali krásne, ručne maľované šatky. Fedcupový kvalifikačný súboj Slovensko - Veľká Británia o postup na aprílový finálový turnaj 2020 do Budapešti vyžrebujú 6. februára vo štvrtok o 11.00. Začiatky sú v piatok a v sobotu na antukovom dvorci AXA arény NTC o 16.00 h. Vstupenky si možno zakúpiť v sieťach ticketportal.sk a predpredaj.sk a na recepcii NTC.

Foto: Roman Benický

 
news img

FC: Príprava v plnom prúde

Slovenské reprezentantky čaká v piatok a v sobotu kvalifikačné stretnutie svetovej skupiny o postup na finálový turnaj Pohára federácie 2020 do Budapešti. V pondelok už Slovenky trénovali v AXA aréne NTC v plnej sile. Ako posledná sa z turnaja vrátila Rebecca Šramková, ktorá minulý týždeň hrala na podujatí ITF World Tennis Tour vo francúzskom Andrézieux-Bouthéone a prebojovala sa do štvrťfinále.

 
news img

FC: Britky bez Kontovej!

Johanna Kontová, britská ženská tenisová jednotka, neposilní svoj tím vo fedcupovom kvalifikačnom stretnutí proti Slovensku (7. - 8. február). Najväčšiu hviezdu ostrovaniek dlhodobo trápi zranené koleno, kvôli ktorému vynechala aj vlaňajší US Open. V aktuálnej sezóne štartovala na turnaji v Brisbane, kde skončila hneď v úvodnom kole na rakete Češky Strýcovej. Aj napriek zdravotným problémom plánuje trinástka svetového rebríčka štartovať na Australian Open, no Fed Cup v tejto sezóne vynechá.

 
news img

Vstupenky na SR - V. Británia

Vo februárovom stretnutí slovenskej fedcupovej reprezentácie proti Veľkej Británii pôjde o veľa. V AXA aréne NTC sa 7. – 8. februára 2020 rozhodne o tom, ktorý z tímov postúpi na finálový turnaj Fed Cupu. Ten sa uskutoční 14. – 19. apríla na antukových dvorcoch v Budapešti. Tenisoví fanúšikovia si vstupenky už teraz môžu zakúpiť v sieťach www.predpredaj.sk a www.ticketportal.sk a na recepcii NTC.

 

 

 
news img

Fed Cup: Veľká Británia doma!

Slovenské tenistky privítajú v kvalifikácii o postup na budúcoročný finálový turnaj Pohára federácie Veľkú Britániu. Rozhodol o tom stredajší žreb v londýnskej centrále ITF. Kvalifikačné duely sa uskutočnia 7. a 8. februára 2020. Osem víťazných tímov bude 14. až 19. apríla v Budapešti bojovať o cennú trofej spoločne s domácim Maďarskom, Austráliou, Francúzskom a Českom.

 
news img

Fedcupový žreb je 21. augusta

Slovenská fedcupová reprezentácia spozná najbližšieho súpera v stredu 21. augusta (13.00 SELČ) , keď sa v Londýne uskutoční žreb kvalifikácie o postup na finálový turnaj Pohára federácie (14. – 19. apríla 2020 v Budapešti). Slovensko je nenasadené podobne ako Lotyšsko, Kanada, Japonsko, Rusko, Kazachstan, Brazília a Holandsko.

 
news img

Fed Cup po novom

Pohár federácie zmení od roku 2020 formát po vzore Davisovho pohára. Šestnásť tímov vrátane Slovenska bude 7.-8. februára bojovať o postup na 12-členný finálový turnaj, ktorý sa uskutoční 14.-19. apríla na antukových dvorcoch v Budapešti.

 
news img

Slovensko pätnáste

Slovensko sa po fedcupovom víťazstve nad Brazíliou posunulo v aktuálnom rebríčku zo 16. na 15. miesto. Na čele je Česko pred USA a Francúzskom, ktoré sa prebojovalo tohto roku do finále proti Austrálii. Uskutoční sa 9. - 10. novembra u protinožcov.

 
news img

Veľa šťastia, Dominika!

Bola to radostná, emotívna a hlavne víťazná rozlúčka. Dominika Cibulková sa pred svojimi fanúšikmi rozlúčila s fedcupovou reprezentáciou. V AXA aréne NTC tlieskali fanúšikovia tenisu hráčke, ktorá reprezentovala 14 rokov a odohrala 22 stretnutí za Slovensko. V máji bude mať 30 rokov a ešte pokračuje v profesionálnej kariére. Veľa šťastia a tenisových úspechov, Dominika! Krajšiu fedcupovú rozlúčku si ani nemohla želať. Dominika Cibulková zdolala na antuke v bratislavskom NTC Brazílčanku Beatriz Haddadovú Maiovú a rozhodla o tom, že slovenské tenistky sa udržali v II. svetovej skupine.

 
news img

Kužmová získala druhý bod

Slovenské tenistky vedú po prvom dni barážového zápasu o účasť v II. svetovej skupine Pohára federácie nad Brazíliou 2:0. O druhý bod sa na antuke v AXA aréne bratislavského NTC zaslúžila slovenská dvojka Viktória Kužmová, ktorá zdolala Beatriz Haddadovú Maiovú 6:3, 6:3. Triumf slovenských farieb môže v nedeľu spečatiť Dominika Cibulková v prípade víčazstva nad Maiovou v súboji tímových jednotiek.

 
news img

Cibulkovej jasné víťazstvo

Slovenské tenistky vedú po úvodnej dvojhre play off súboja o účasť v II. svetovej skupine Pohára federácie nad Brazíliou 1:0. O prvý bod sa na antuke v AXA aréne bratislavského NTC postarala slovenská jednotka Dominika Cibulková, ktorá deklasovala brazílsku dvojku Carolinu Meligeniovú Rodriguesovú Alvesovú 6:1, 6:1. V druhom singli si zmerali sily Viktória Kužmová a Beatriz Haddadová Maiová.

 
news img

Cibulková otvára s Brazíliou

Slovenská tenisová jednotka Dominika Cibulková a brazílska dvojka Carolina Meligeniová Rodriguesová Alvesová nastúpia v sobotu o 13.00 h proti sebe v úvodnej dvojhre barážového súboja o účasť v II. svetovej skupine Pohára federácie. V druhom singli si na antuke v AXA aréne bratislavského NTC zmerajú sily slovenská dvojka Viktória Kužmová a brazílska jednotka Beatriz Haddadová Maiová. Rozhodol o tom piatkový žreb.