• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Billie Jean King Cup

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Billie Jean King Cup

 
news img

Slovenky zatiaľ bez Rybárikovej

Slovenské tenistky odštartovali prípravu na víkendový barážový duel o účasť v II. svetovej skupine Pohára federácie proti Švédsku bez Magdalény Rybárikovej. Aktuálna slovenská štvorka je na vyšetreniach v Nemecku, v prípade jej neúčasti by ju v tíme nahradila Kristína Schmiedlová.

 
news img

Vstupenky na SR - Švédsko

Už niekoľko dní naplno beží predpredaj vstupeniek na súboj Slovensko - Švédsko. Hráčky týchto krajín sa stretnú po prvý raz v histórii Fed Cupu - tímových MS družstiev v tenise žien. Play-off o II. svetovú skupinu Fed Cupu sa uskutoční v AEGON aréne v Bratislave 18. - 19. apríla 2015 na antukovom dvorci pod zatiahnutou strechou. V domácom prostredí bude tím kapitána Mateja Liptáka favoritom.

 
news img

Švédky bez Larssonovej

Švédska tenisová jednotka Johanna Larssonová (47. vo svetovom rebríčku WTA) pre zranenie ruky nenastúpi vo víkendovom barážovom zápase o účasť v II. svetovej skupiny Pohára federácie proti Slovensku na antuke bratislavského Národného tenisového centra. V nominácii ju nahradí debutantka Cornelia Listerová (680.)

 
news img

V AEGON aréne už sypú antuku

Fedcupové stretnutie Slovensko - Švédsko sa bude hrať 18.-19. apríla pod zatiahnutou strechou AEGON arény na antuke. Pre STZ, organizátora stretnutia, je to už v NTC v poradí ôsmy súboj, pre ktorý pripravuje antukový dvorec. Najpomalší povrch mal premiéru v aréne roku 2003 v Davis Cupe proti USA, pravda, to bolo pod otvorenou strechou. Aj ženy raz hrali pod otvorenou strechou, roku 2007 proti Česku. Vo Fed Cupe bude toto štvrté stretnutie na antuke v AEGON aréne - 2007 Česko, 2008 Uzbekistan, 2011 Srbsko a 2015 Švédsko.

 
news img

Lipták nominoval proti Švédsku

Matej Lipták, kapitán slovenského fedcupového tímu, nominoval na stretnutie play off II. svetovej skupiny 18.-19. apríla v AEGON aréne v Bratislave štvoricu Daniela Hantuchová, Magdaléna Rybáriková, Karolína Schmiedlová, Jana Čepelová. Švédsko sa predstaví so Susanne Celikovou, Rebeccou Petersonovou, Ellen Allgurinovou a Corneliou Listerovou.

 
news img

Žreb Fed Cupu: SR - Švédsko

Slovensko sa 18. - 19. apríla 2015 stretne v play off o záchranu v II. svetovej skupine so Švédskom. Stretnutie odohrá na domácej pôde. Tak rozhodol utorkový londýnsky žreb. Bude to prvé vzájomné stretnutie týchto súperov.

 

 
news img

Ako ďalej vo Fed Cupe?

Slovensko bude po prehre v Holandsku hrať po siedmich rokoch v play off o udržanie sa v II. svetovej skupine Fed Cupu. Žreb play off je v utorok v londýnskom sídle ITF, stretnutia sú na programe 18. – 19. apríla 2015. Slovensko bude nasadené rovnako aj Srbsko, Španielsko a Japonsko. 

 
news img

Kapitán Lipták po prehre

Matej Lipták, kapitán fedcupového tímu, ktorý pred dvoma rokmi doviedol Slovensko do semifinále, bude musieť so svojim družstvom v apríli čeliť hrozbe zostupu z elitnej svetovej šestnástky. Po víkendovej prehre Slovenska s Holandskom sme sa zaujímali o jeho názor aj na túto tému.

 
news img

Slovensko hrá o záchranu

Slovensko bude hrať po prvý raz od roku 2008 v play off o udržanie sa v II. svetovej skupine Fed Cupu. V 1. kole II. svetovej skupiny tím kapitána Mateja Liptáka prehral na antuke haly Omnisport v Apeldoorne s Holandskom 1:4.

 

 
news img

V Apeldoorne SR prehráva 1:2

Po tretej dvojhre 1. kola II. svetovej skupiny Fed Cupu v Apeldoorne je stav stretnutia Holandsko – Slovensko 2:1. Na antuke haly Omnisport Magdaléna Rybáriková prehrala s Kiki Bertensovou 1:6, 6:2, 1:6.

 
news img

Sesterské objatie

Fotoreportérovi TASR Martinovu Baumannovi sa vydaril v prvý deň fedcupového súboja Holandsko - Slovensko záber, ktorý si získal priazeň užívateľov sociálnych sietí. Snímku možno nazvať sesterské objatie. Kristína Schmiedlová  sa teší s Karolínou z jej sobotňajšej výhry v Apeldoorne. Na čele mala napísané ,,Pome" a na lícach iniciálky sestrinho mena.

 
news img

Po sobote je v Apeldoorne 1:1

Po prvom dni 1. kola II. svetovej skupiny Fed Cupu je stav stretnutia Holandsko – Slovensko 1:1. Po zisku prvého bodu, o ktorý sa zaslúžila Karolína Schmiedlová výhrou nad domácou jednotkou Kiki Bertensovou 6:2, 7:5, podľahla Magdaléna Rybáriková Arantxe Rusovej 3:6, 4:6.