• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Davis Cup

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Davis Cup

 
news img

V Budapešti štvorhra až v nedeľu

Štvorhra daviscupového stretnutia Maďarsko - Slovensko, plánovaná od 14.00, sa v sobotu hrať nebude, preložili ju na nedeľu od 10.00 h. Po nej budú nasledovať dvojhry, ak by sa vo štvorhre nerozhodlo. Slovensko vedie 2:0. V Budapešti je momentálne najhoršie počasie v Európe. Vytrvalý dážď a len 16 stupňov Celzia.

16. 07. 2016
Davis Cup Více zde
 
news img

Kovalík: Môj najťažší zápas

Premiéra, na pôde súpera – a víťazná. Jozef Kovalík sa postaral o zvýšenie náskoku Slovenska v daviscupovom stretnutí s Maďarskom na 2:0. Vo svojom prvom zápase v najprestížnejšej tímovej súťaži sa 24-ročný zverenec Borisa Borgulu uviedol vynikajúco. Prerušil po 10 zápasoch víťaznú daviscupovú sériu domáceho lídra Mártona Fucsovicsa.

15. 07. 2016
Davis Cup Více zde
 
news img

Slovensko krok od postupu

Slovenskí tenisti sú blízko k postupu do septembrovej baráže o účasť vo svetovej skupine Davisovho pohára. Po úvodnom dni stretnutia 2. kola I. skupiny euro-africkej zóny vedú nad domácim Maďarskom 2:0. O druhý bod pre hostí sa na antuke v Budapešti zaslúžil slovenský daviscupový debutant Jozef Kovalík, ktorý si po bojovnom výkone poradil s maďarskou jednotkou Mártonom Fucsovicsom 6:7 (5), 6:4, 7:6 (5), 6:1. Slováci môžu spečatiť svoj triumf už v sobotňajšej štvorhre, v ktorej by o 14.00 mali nastúpiť Andrej Martin s Igorom Zelenayom proti páru Fucsovics, Levente Gödry.

15. 07. 2016
Davis Cup Více zde
 
news img

Martin získal prvý bod SR

Slovensko vedie v budapeštianskom Europa Tennis Centre na antuke nad Maďarskom 1:0. V stretnutí 2. kola I. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára získal  prvý bod v pozícii tímovej jednotky Andrej Martin, ktorý zdolal maďarskú dvojku Pétera Nagya 6:4, 6:2, 6:4. Súboj v dvojtisícovom hľadisku sleduje asi tisícka divákov, medzi nimi početná skupina slovenských fanúšikov.

15. 07. 2016
Davis Cup Více zde
 
news img

Výzva pre Mečířov tím

Namiesto námestia pred bazilikou svätého Štefana v Budapešti museli pre dážď organizátori víkendového daviscupového stretnutia Maďarsko - Slovensko presunúť žreb do blízkeho hotela Moments. 

14. 07. 2016
Davis Cup Více zde
 
news img

Žreb DC: na úvod Nagy - Martin

Historicky prvý daviscupový vzájomný súboj Maďarsko - Slovensko otvorí v piatok o 11.00 na antukovom dvorci Europa Tennis Centre v Budapešti zápas Péter Nagy - Andrej Martin, po ktorom nasleduje dvojhra Márton Fucsovics - Jozef Kovalík. Stretnutie 2. kola I. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára, ktorého víťaz postupuje do play off o svetovú skupinu, vyžrebovali vo štvrtok v Budapešti.

14. 07. 2016
Davis Cup Více zde
 
news img

Bude to šťastná trinástka?

Slovenský daviscupový tím má v Budapešti 13 členov. Keď sa kapitán Miloslav Mečíř, hráči, tréneri a všetci ostatní z tímu v stredu večer posadali na bankete v reštaurácii kúpeľov Rudas, zabrali najväčší stôl. ,,Naozaj početný tím," poznamenal domáci kapitán Zoltán Kuhárszky počas svojho príhovoru na bankete. Maďarov bolo skutočne menej. Blízkosť Budapešti však umožnila, aby boli s našimi hráčmi aj ich osobní tréneri.

13. 07. 2016
Davis Cup Více zde
 
news img

Neprekonateľný rekord

Zápas Lukáša Lacka s Gruzíncom Irakli Labadzem v roku 2008 v NTC zostane v slovenskej daviscupovej štatistike rekordným. Lacko prehral v piatom sete 17:19. Na antuke trval zápas 4:34 hod. Je to na čas zatiaľ najdlhší zápas v slovenskej daviscupovej histórii. Rekordný na celkový počet gemov (77) i počet hier vo finálnom sete (33) - v tomto smere je rekord neprekonateľný.

13. 07. 2016
Davis Cup Více zde
 
news img

Domáci kapitán favorizuje Slovákov

Europa Tennis Center, dejisko víkendového stretnutia Maďarsko - Slovensko v 2. kole I. skupiny euro-africkej zóny Davis Cupu, zažije najväčšie tenisové podujatie vo svojej histórii. Hľadisko centrálneho dvorca s kapacitou pre 2000 divákov zakrývajú len miestami improvizované plachty, ktoré tienia pred pražiacim slnkom.

12. 07. 2016
Davis Cup Více zde
 
news img

Horúci pondelok v Budapešti

Slovenskí daviscupoví reprezentanti zažili v pondelok v Budapešti horúci deň. Teplota sa vyšplhala cez tridsať stupňov. Hráči si vyskúšali dvorce v Europa Tennis Centre, dejisku stretnutia 2. kola I. skupiny euro-africkej zóny s Maďarskom. Na antuku centrálneho dvorca sa dostali až podvečer.

11. 07. 2016
Davis Cup Více zde
 
news img

Mečíř: Maďarov nepodceňme!

Štyri zväzové peuegoty s členmi daviscupového tímu Slovenska nabrali v nedeľu popoludní smer Budapešť. Kapitán Miloslav Mečíř predpokladal pred odchodom, že si v nedeľu pôjdu niektorí hráč zatrénovať v Tennis Europa Center, dejisku víkendového stretnutia 2. kola I. skupiny euro-africkej zóny s Maďarskom (15. – 17. júla). Prvý ozajstný pracovný deň čaká štvoricu Andrej Martin, Jozef Kovalík, Norbert Gombos a Igor Zelenay až v pondelok.

10. 07. 2016
Davis Cup Více zde
 
news img

Mečířova nominácia

Kapitán slovenskej daviscupovej reprezentácie Miloslav Mečíř oznámil nomináciu na stretnutie 2. kola euro-africkej zóny proti Maďarsku v Budapešti 15. - 17. júla 2016, ktorú tvorí štvorica Andrej Martin, Jozef Kovalík, Norbert Gombos a Igor Zelenay. Súboj sa hrá na antuke v areáli Europa Tennis Center. 

05. 07. 2016
Davis Cup Více zde