STZ World Tennis Tour Bratislava
 

Ruska Lansereová do semifinále

Dátum: 02. 11. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

Ruska Sofya Lansereová postúpila do semifinále dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open 2023. Šiesta nasadená hráčka zvíťazila vo štvrťfinále nad trojkou pavúka Dalmou Galfiovou z Maďarska a zdolala ju 4:6, 6:3, 6:3 za 105 minút. Jej ďalšou súperkou bude víťazka zápasu medzi Slovenkou Renátou Jamrichovou a piatou nasadenou Francúzkou Chloe Paquetovou.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Chorvátka Boškovičová prvou semifinalistkou

Dátum: 02. 11. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

Chorvátska tenistka Lea Boškovičová sa stala prvou semifinalistkou dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open 2023. Ôsma nasadená hráčka zvíťazila vo štvrťfinále nad štvorkou pavúka Jule Niemeierovou z Nemecka a v maratónskom zápase ju zdolala 6:1, 6:7(3), 6:2 za 167 minút. Jej súperkou v boji o postup do finále bude víťazka slovensko-nemeckého súboja medzi Miou Pohánkovou a Ellou Seidelovou.

Chorvátka viedla v druhom sete 5:2, za stavu 5:3 nevyužila pri vlastnom podaní servis. "Na kurte som sa cítila veľmi dobre. Za stavu 5:2 v druhom sete však začala hrať súperka naozaj neuveriteľne. Začala si viac stúpať do kurtu a ja som sa dostala do väčšej defenzívy. V treťom sete som sa snažila byť aktívnejšia, súperka urobila  čosi viac chýb a našťastie som zápas dotiahla do úspešného konca. Som veľmi rada, že sa mi podarilo postúpiť, pretože Jule je kvalitná hráčka. Bola v prvej svetovej stovke, vlani postúpila do štvrťfinále Wimbledonu, takže to naozaj nebolo dnes jednoduché," povedala po zápase dvadsaťštyriročná rodáčka zo Záhrebu, ktorej sa na turnaji v Bratislave veľmi páči. "Kurty, organizácia, všetko je tu na vysokej úrovni. Ľudia sú veľmi milí, Bratislava je skvelá," dodala na záver s úsmevom.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Fotogaléria 1. novembra 2023

Dátum: 02. 11. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

V stredu sa na turnaji J&T Banka Slovak Open 2023 darilo mladým slovenským hráčkam. Mia Pohánková a Renáta Jamrichová sa prebojovali do štvrťfinále dvojhry, Nikola Daubnerová s Miou Pohánkovou zdolali vo štvorhre nasadené jednotky z Ruska. Pri všetkých týchto úspechoch a ďalších zápasoch na centrálnom dvorci bol aj objektív nášho fotografa.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Jamrichová opäť do osmičky!

Dátum: 01. 11. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

Renáta Jamrichová postúpila do štvrťfinále dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open 2023. Zverenka trénera Jána Matúša otočila skóre druhého zápasu proti talentovanej ruskej kvalifikantke Alevtine Ibragimovovej a zdolala ju 3:6, 6:2, 6:3 za 104 minút. Ďalšou súperkou šestnásťročnej hráčky Národného tenisového centra bude piata nasadená Chloe Paquetová z Francúzska (186. WTA).

Jamrichová rovnako ako v úvodnom kole prehrala prvý set, no v ďalšom priebehu duelu mala navrch. "Bol to dosť podobný zápas ako v utorok. V prvom sete som sa nevedela dostať do správneho rytmu, bola som mimo a nestíhala som. Súperka hrala veľmi rýchlo. Od druhého setu som zlepšila podanie, dokázala som Rusku dostať do dlhších výmen, v ktorých som slávila úspech. Moju štvrťfinálovú protivníčku Paquetovú vôbec nepoznám a ani neviem, ako vyzerá," povedala s úsmevom vlaňajšia semifinalistka bratislavského turnaja.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Skvelá Pohánková do štvrťfinále!

Dátum: 01. 11. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

Mia Pohánková postúpila do štvrťfinále dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open 2023. Pätnásťročná hráčka Národného tenisového centra zvíťazila v druhom kole nad nemeckou kvalifikantkou Stephanie Wagnerovou a zdolala ju 6:3, 5:7, 6:4 za 138 minút. Zverenka trénera Róberta Gašparetza a kondičného Kristiána Cupáka si v ďalšom kole zmeria sily s ďalšou Nemkou, siedmou nasadenou Ellou Seidelovou.

Mladá slovenská hráčka dokázala aj v tomto zápase otočiť nepriaznivý stav, v rohodujúcom dejstve prehrávala 1:3. "Zatiaľ si ani neuvedomujem, čo sa vlastne deje, je to neskutočné. V prvom sete som začala super, v druhom sa to už vyrovnalo. Súperka začala chodiť na sieť a ja som trošku znervóznela. V treťom som prehrávala 1:3, ale v zlomových momentoch som si verila a ľudia v NTC mi pomohli, aby som makala ešte viac a vyhrala tento zápas," povedala šťastná Mia.

Čo rozhodlo o dnešnom víťazstve nad súperkou, ktorá bola od nej o štrnásť rokov staršia? "Dnes som dobre podávala a veľmi dobre som sa pohybovala. Celkovo sa mi hrá na turnaji veľmi dobre. Dnešná súperka bola odo mňa výrazne staršia, hrala agresívnejšie a bolo cítiť, že má toho oveľa viac odohraného. Pre mňa je to prvý ženský turnaj v kariére a už to, že som postúpila do štvrťfinále, je vynikajúce."

Mia v zápase zahrala aj divácky veľmi obľúbený úder medzi nohami. "Všetko to plynie z toho, že sa na kurte cítim veľmi dobre. Podaril sa mi už minule, tak som si naň verila. Hrala som ho pri zhode a výmenu som vyhrala. Ľudia mi veľmi tlieskali a mňa to neskutočne podvzbudilo do ďalších momentov," zakončila štvrťfinalistka bratislavského turnaja.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Nasadené hráčky postupujú do štvrťfinále

Dátum: 01. 11. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

Chorvátska tenistka Lea Boškovičová (na snímke) sa stala prvou štvrťfinalistkou dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open 2023. Ôsma nasadená hráčka nedala v druhom kole šancu Češke Jesike Malečkovej a zdolala ju hladko 6:2, 6:0 za 54 minút. Jej súperkou medzi najlepšou osmičkou bude štvorka pavúka Jule Niemeierová z Nemecka, ktorá si poradila s Turkyňou Aylou Aksovou 6:1, 7:5.

Ďalej ide aj siedma nasadená Ella Seidelová z Nemecka. Vo vyrovnanom zápase druhého kola si poradila s Taliankou Silviou Ambrosiovou 7:6(5), 4:6, 6:2 za 138 minút. Bez boja postúpila do štvrťfinále šiesta nasadená Sofya Lansereová z Ruska. Jej súperka Anastasia Kuliková z Fínska na zápas nenastúpila.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Fotogaléria 31. októbra 2023

Dátum: 31. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

V utorok sa na centrálnom dvorci Národného tenisového centra predstavilo päť Sloveniek v dvojhre a jedna vo štvohre. Do druhého kola J&T Banka Slovak Open 2023 sa v singli prebojovali Mia Pohánková a Renáta Jamrichová, s turnajom sa rozúčili Radka Zelníčková, Nina Vargová a Rebecca Šramková. Vo štvorhre vypadla Anika Jašková po boku Češky Julie Štruplovej. Fotografie z diania na centrálnom dvorci prinášame v galérii.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Nasadená dvojka Šramková sa lúči

Dátum: 31. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

Rebecca Šramková sa rozlúčila s domácim turnajom J&T Banka Slovak Open 2023 už v úvodnom kole. Druhá nasadená hráčka prehrala s kvalifikantkou Alevtinou Ibragimovovou z Ruska 1:6. 3:6 za 83 minút. Zverenka trénera Milana Martinca a kondičného Dávida Olasza nastúpila na duel po dvojmesačnej turnajovej pauze zavinenej zranením lakťa.

"Nevedela som, čo môžem od turnaja očakávať. Bola som dva mesiace bez zápasu, takže som to brala tak, že buď mi to vyjde alebo nie. Chýbala mi zápasová kondícia, počas celého duelu som bola zadýchaná a nemohla som držať tempo, aké som chcela. Bohužial, nevyšlo mi to, no ideme ďalej. Najbližší týždeň ma čaká príprava na stretnutie v Pohári Billie Jean Kingovej, potom ešte do konca roka plánujem odohrať tri turnaje," povedala po zápase Rebecca.

Dvadsaťsedemročná hráčka Národného tenisového centra sa domácim fanúšikom predstaví ešte vo štvorhre, na ktorú nastúpi po boku Rusky Sofye Lansereovej. S tou vlani získala deblový titul na turnaji rovnakej kategórie v Trnave.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Vargová nestačila na nasadenú sedmičku

Dátum: 31. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

Nina Vargová nepostúpila do druhého kola dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open 2023. Držiteľka voľnej karty nestačila v úvodnom zápase na nasadenú sedmičku Ellu Seidelovú z Nemecka a podľahla jej 5:7, 2:6 za rovné dve hodiny. Osemnásťročná hráčka Národného tenisového centra sa na turnaji predstaví ešte vo štvorhre po boku Renáty Jamrichovej.

Vargová mala zápas výborne rozohraný, v prvom sete viedla nad favorizovanou hráčkou 5:2. "Počas celého zápasu som sa snažila hrať svoju hru.  Za stavu 5:2 som nevyužila pár momentov a situácií, čoho sa súperka hneď chytila a dotiahla prvý set vo svoj prospech. Doma sa vždy snažím podať čo najlepší výkon, inak to nebolo ani dnes. Žiaľ, nepodarilo sa mi zvíťaziť," povedala zverenka trénera Martina Zathureckého.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Zelníčková, Tóthová aj Kužmová vypadli

Dátum: 31. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

Radka Zelníčková (na snímke) ani Emma Tóthová sa neprebojovali do druhého kola dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open 2023. Úspešná kvalifikantka Zelníčková nestačila v úvodnom zápase na tretiu nasadenú Maďarku Dalmu Galfiovú a podľahla jej 4:6, 5:7 za 90 minút. Tóthová sa v hlavnej súťaži predstavila ako lucky loserka, no druhú šancu nevyužila. S Jesikou Malečkovou z Českej republiky prehrala hladko 2:6, 2:6.

Nedarilo sa ani držiteľke voľnej karty Kataríne Kužmovej, nad sily ktorej bola šestka pavúka Sofya Lansereová z Ruska. Dvadsaťdvaročná Slovenka jej podľahla 0:6, 3:6 za necelú hodinu.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Pohánková pokračuje víťazne

Dátum: 31. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

Mia Pohánková sa prebojovala do druhého kola dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open 2023. Zverenka trénera Róberta Gašparetza a kondičného Kristiána Cupáka si v úvodnom kole hladko poradila s Češkou Anetou Laboutkovou a zdolala ju presvedčivo 6:2, 6:3 za 77 minút. Pätnásťročná hráčka Národného tenisového centra si v ďalšom kole zmeria sily s víťazkou súboja medzi dvoma nemeckými kvalifikantkami Larou Schmidtovou a Stephaniou Wagnerovou.

Mia vstúpila do zápasu strateným servisom, no rýchlo sa otriasla a výborným výkonom hladko vyhrala prvý set: "Bolo to trošku frustrujúce, že som si hneď úvodný servis prehrala čistou hrou a rýchlo bolo 0:2. Dokázala som sa však vyhecovať, dostala som sa do zápasu a v prvom sete som od toho momentu nestratila ani gem."

Druhý set mal podobný scenár, mladá Slovenka si stratila podanie a prehrávala 1:3. Ani za tohto stavu však nezložila zbrane. Dokázala otočiť vývoj a v deviatom geme využila svoj druhý mečbal. Pri premiérovej účasti na ženskom turnaji postúpila do druhého kola. "V druhom sete to bola opäť rovnaká situácia, ale keď som to zvládla v prvom, verila som, že to dokážem znovu. Nakopla som sa a vyšlo to. Keď sa mi nepodarilo využiť prvý mečbal, trošku som bola zaskočená, ale stále som dúfala, že príde ďalšia šanca," pokračovala strieborná medailistka z ME do 16 rokov.

Pohánková sa napriek mladému veku prezentuje na kurte odvážnu hrou a v zlomových momentoch sa nezľakne príležitosti. "Začala som pracovať s mentálnym trénerom, myslím si, že aj to mi pomáha sa posúvať ďalej. Som rada, že sa takto dokážem vrátiť do zápasu a v dôležitých chvíľach zahrať odvážne údery. Veľmi som si po vyhratom kvalifikačnom zápase verila a som šťastná, že pokračujem ešte ďalej," zakončila s úsmevom Mia.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Fotogaléria 30. októbra 2023

Dátum: 30. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

Vo fotogalérii z pondelka 30. októbra prinášame zábery z finále kvalifikácie turnaja J&T Banka Slovak Open 2023. Fotoobjektívom sme boli na zápasoch na centrálnom kurte NTC, na ktorom sa do hlavnej súťaže prebojovali Slovenky Katarína Strešnáková, Radka Zelníčková a Mia Pohánková. V zápase prvého kola hlavnej súťaže sa predstavila Eszter Méri, ktorá nestačila na Češku Nikolu Bartůňkovú.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...
Project planning

LIVE STREAM

Prenos aktuálnych zápasov.

Project planning

LIVE SCORE

Priebežné stavy, výsledky skončených zápasov.

 

Aktuality

« 123456 »   2/6

Ruska Lansereová do semifinále

Dátum: 02. 11. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

Ruska Sofya Lansereová postúpila do semifinále dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open 2023. Šiesta nasadená hráčka zvíťazila vo štvrťfinále nad trojkou pavúka Dalmou Galfiovou z Maďarska a zdolala ju 4:6, 6:3, 6:3 za 105 minút. Jej ďalšou súperkou bude víťazka zápasu medzi Slovenkou Renátou Jamrichovou a piatou nasadenou Francúzkou Chloe Paquetovou.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Chorvátka Boškovičová prvou semifinalistkou

Dátum: 02. 11. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

Chorvátska tenistka Lea Boškovičová sa stala prvou semifinalistkou dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open 2023. Ôsma nasadená hráčka zvíťazila vo štvrťfinále nad štvorkou pavúka Jule Niemeierovou z Nemecka a v maratónskom zápase ju zdolala 6:1, 6:7(3), 6:2 za 167 minút. Jej súperkou v boji o postup do finále bude víťazka slovensko-nemeckého súboja medzi Miou Pohánkovou a Ellou Seidelovou.

Chorvátka viedla v druhom sete 5:2, za stavu 5:3 nevyužila pri vlastnom podaní servis. "Na kurte som sa cítila veľmi dobre. Za stavu 5:2 v druhom sete však začala hrať súperka naozaj neuveriteľne. Začala si viac stúpať do kurtu a ja som sa dostala do väčšej defenzívy. V treťom sete som sa snažila byť aktívnejšia, súperka urobila  čosi viac chýb a našťastie som zápas dotiahla do úspešného konca. Som veľmi rada, že sa mi podarilo postúpiť, pretože Jule je kvalitná hráčka. Bola v prvej svetovej stovke, vlani postúpila do štvrťfinále Wimbledonu, takže to naozaj nebolo dnes jednoduché," povedala po zápase dvadsaťštyriročná rodáčka zo Záhrebu, ktorej sa na turnaji v Bratislave veľmi páči. "Kurty, organizácia, všetko je tu na vysokej úrovni. Ľudia sú veľmi milí, Bratislava je skvelá," dodala na záver s úsmevom.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Fotogaléria 1. novembra 2023

Dátum: 02. 11. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

V stredu sa na turnaji J&T Banka Slovak Open 2023 darilo mladým slovenským hráčkam. Mia Pohánková a Renáta Jamrichová sa prebojovali do štvrťfinále dvojhry, Nikola Daubnerová s Miou Pohánkovou zdolali vo štvorhre nasadené jednotky z Ruska. Pri všetkých týchto úspechoch a ďalších zápasoch na centrálnom dvorci bol aj objektív nášho fotografa.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Jamrichová opäť do osmičky!

Dátum: 01. 11. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

Renáta Jamrichová postúpila do štvrťfinále dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open 2023. Zverenka trénera Jána Matúša otočila skóre druhého zápasu proti talentovanej ruskej kvalifikantke Alevtine Ibragimovovej a zdolala ju 3:6, 6:2, 6:3 za 104 minút. Ďalšou súperkou šestnásťročnej hráčky Národného tenisového centra bude piata nasadená Chloe Paquetová z Francúzska (186. WTA).

Jamrichová rovnako ako v úvodnom kole prehrala prvý set, no v ďalšom priebehu duelu mala navrch. "Bol to dosť podobný zápas ako v utorok. V prvom sete som sa nevedela dostať do správneho rytmu, bola som mimo a nestíhala som. Súperka hrala veľmi rýchlo. Od druhého setu som zlepšila podanie, dokázala som Rusku dostať do dlhších výmen, v ktorých som slávila úspech. Moju štvrťfinálovú protivníčku Paquetovú vôbec nepoznám a ani neviem, ako vyzerá," povedala s úsmevom vlaňajšia semifinalistka bratislavského turnaja.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Skvelá Pohánková do štvrťfinále!

Dátum: 01. 11. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

Mia Pohánková postúpila do štvrťfinále dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open 2023. Pätnásťročná hráčka Národného tenisového centra zvíťazila v druhom kole nad nemeckou kvalifikantkou Stephanie Wagnerovou a zdolala ju 6:3, 5:7, 6:4 za 138 minút. Zverenka trénera Róberta Gašparetza a kondičného Kristiána Cupáka si v ďalšom kole zmeria sily s ďalšou Nemkou, siedmou nasadenou Ellou Seidelovou.

Mladá slovenská hráčka dokázala aj v tomto zápase otočiť nepriaznivý stav, v rohodujúcom dejstve prehrávala 1:3. "Zatiaľ si ani neuvedomujem, čo sa vlastne deje, je to neskutočné. V prvom sete som začala super, v druhom sa to už vyrovnalo. Súperka začala chodiť na sieť a ja som trošku znervóznela. V treťom som prehrávala 1:3, ale v zlomových momentoch som si verila a ľudia v NTC mi pomohli, aby som makala ešte viac a vyhrala tento zápas," povedala šťastná Mia.

Čo rozhodlo o dnešnom víťazstve nad súperkou, ktorá bola od nej o štrnásť rokov staršia? "Dnes som dobre podávala a veľmi dobre som sa pohybovala. Celkovo sa mi hrá na turnaji veľmi dobre. Dnešná súperka bola odo mňa výrazne staršia, hrala agresívnejšie a bolo cítiť, že má toho oveľa viac odohraného. Pre mňa je to prvý ženský turnaj v kariére a už to, že som postúpila do štvrťfinále, je vynikajúce."

Mia v zápase zahrala aj divácky veľmi obľúbený úder medzi nohami. "Všetko to plynie z toho, že sa na kurte cítim veľmi dobre. Podaril sa mi už minule, tak som si naň verila. Hrala som ho pri zhode a výmenu som vyhrala. Ľudia mi veľmi tlieskali a mňa to neskutočne podvzbudilo do ďalších momentov," zakončila štvrťfinalistka bratislavského turnaja.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Nasadené hráčky postupujú do štvrťfinále

Dátum: 01. 11. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

Chorvátska tenistka Lea Boškovičová (na snímke) sa stala prvou štvrťfinalistkou dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open 2023. Ôsma nasadená hráčka nedala v druhom kole šancu Češke Jesike Malečkovej a zdolala ju hladko 6:2, 6:0 za 54 minút. Jej súperkou medzi najlepšou osmičkou bude štvorka pavúka Jule Niemeierová z Nemecka, ktorá si poradila s Turkyňou Aylou Aksovou 6:1, 7:5.

Ďalej ide aj siedma nasadená Ella Seidelová z Nemecka. Vo vyrovnanom zápase druhého kola si poradila s Taliankou Silviou Ambrosiovou 7:6(5), 4:6, 6:2 za 138 minút. Bez boja postúpila do štvrťfinále šiesta nasadená Sofya Lansereová z Ruska. Jej súperka Anastasia Kuliková z Fínska na zápas nenastúpila.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Fotogaléria 31. októbra 2023

Dátum: 31. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

V utorok sa na centrálnom dvorci Národného tenisového centra predstavilo päť Sloveniek v dvojhre a jedna vo štvohre. Do druhého kola J&T Banka Slovak Open 2023 sa v singli prebojovali Mia Pohánková a Renáta Jamrichová, s turnajom sa rozúčili Radka Zelníčková, Nina Vargová a Rebecca Šramková. Vo štvorhre vypadla Anika Jašková po boku Češky Julie Štruplovej. Fotografie z diania na centrálnom dvorci prinášame v galérii.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Nasadená dvojka Šramková sa lúči

Dátum: 31. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

Rebecca Šramková sa rozlúčila s domácim turnajom J&T Banka Slovak Open 2023 už v úvodnom kole. Druhá nasadená hráčka prehrala s kvalifikantkou Alevtinou Ibragimovovou z Ruska 1:6. 3:6 za 83 minút. Zverenka trénera Milana Martinca a kondičného Dávida Olasza nastúpila na duel po dvojmesačnej turnajovej pauze zavinenej zranením lakťa.

"Nevedela som, čo môžem od turnaja očakávať. Bola som dva mesiace bez zápasu, takže som to brala tak, že buď mi to vyjde alebo nie. Chýbala mi zápasová kondícia, počas celého duelu som bola zadýchaná a nemohla som držať tempo, aké som chcela. Bohužial, nevyšlo mi to, no ideme ďalej. Najbližší týždeň ma čaká príprava na stretnutie v Pohári Billie Jean Kingovej, potom ešte do konca roka plánujem odohrať tri turnaje," povedala po zápase Rebecca.

Dvadsaťsedemročná hráčka Národného tenisového centra sa domácim fanúšikom predstaví ešte vo štvorhre, na ktorú nastúpi po boku Rusky Sofye Lansereovej. S tou vlani získala deblový titul na turnaji rovnakej kategórie v Trnave.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Vargová nestačila na nasadenú sedmičku

Dátum: 31. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

Nina Vargová nepostúpila do druhého kola dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open 2023. Držiteľka voľnej karty nestačila v úvodnom zápase na nasadenú sedmičku Ellu Seidelovú z Nemecka a podľahla jej 5:7, 2:6 za rovné dve hodiny. Osemnásťročná hráčka Národného tenisového centra sa na turnaji predstaví ešte vo štvorhre po boku Renáty Jamrichovej.

Vargová mala zápas výborne rozohraný, v prvom sete viedla nad favorizovanou hráčkou 5:2. "Počas celého zápasu som sa snažila hrať svoju hru.  Za stavu 5:2 som nevyužila pár momentov a situácií, čoho sa súperka hneď chytila a dotiahla prvý set vo svoj prospech. Doma sa vždy snažím podať čo najlepší výkon, inak to nebolo ani dnes. Žiaľ, nepodarilo sa mi zvíťaziť," povedala zverenka trénera Martina Zathureckého.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Zelníčková, Tóthová aj Kužmová vypadli

Dátum: 31. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

Radka Zelníčková (na snímke) ani Emma Tóthová sa neprebojovali do druhého kola dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open 2023. Úspešná kvalifikantka Zelníčková nestačila v úvodnom zápase na tretiu nasadenú Maďarku Dalmu Galfiovú a podľahla jej 4:6, 5:7 za 90 minút. Tóthová sa v hlavnej súťaži predstavila ako lucky loserka, no druhú šancu nevyužila. S Jesikou Malečkovou z Českej republiky prehrala hladko 2:6, 2:6.

Nedarilo sa ani držiteľke voľnej karty Kataríne Kužmovej, nad sily ktorej bola šestka pavúka Sofya Lansereová z Ruska. Dvadsaťdvaročná Slovenka jej podľahla 0:6, 3:6 za necelú hodinu.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Pohánková pokračuje víťazne

Dátum: 31. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

Mia Pohánková sa prebojovala do druhého kola dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open 2023. Zverenka trénera Róberta Gašparetza a kondičného Kristiána Cupáka si v úvodnom kole hladko poradila s Češkou Anetou Laboutkovou a zdolala ju presvedčivo 6:2, 6:3 za 77 minút. Pätnásťročná hráčka Národného tenisového centra si v ďalšom kole zmeria sily s víťazkou súboja medzi dvoma nemeckými kvalifikantkami Larou Schmidtovou a Stephaniou Wagnerovou.

Mia vstúpila do zápasu strateným servisom, no rýchlo sa otriasla a výborným výkonom hladko vyhrala prvý set: "Bolo to trošku frustrujúce, že som si hneď úvodný servis prehrala čistou hrou a rýchlo bolo 0:2. Dokázala som sa však vyhecovať, dostala som sa do zápasu a v prvom sete som od toho momentu nestratila ani gem."

Druhý set mal podobný scenár, mladá Slovenka si stratila podanie a prehrávala 1:3. Ani za tohto stavu však nezložila zbrane. Dokázala otočiť vývoj a v deviatom geme využila svoj druhý mečbal. Pri premiérovej účasti na ženskom turnaji postúpila do druhého kola. "V druhom sete to bola opäť rovnaká situácia, ale keď som to zvládla v prvom, verila som, že to dokážem znovu. Nakopla som sa a vyšlo to. Keď sa mi nepodarilo využiť prvý mečbal, trošku som bola zaskočená, ale stále som dúfala, že príde ďalšia šanca," pokračovala strieborná medailistka z ME do 16 rokov.

Pohánková sa napriek mladému veku prezentuje na kurte odvážnu hrou a v zlomových momentoch sa nezľakne príležitosti. "Začala som pracovať s mentálnym trénerom, myslím si, že aj to mi pomáha sa posúvať ďalej. Som rada, že sa takto dokážem vrátiť do zápasu a v dôležitých chvíľach zahrať odvážne údery. Veľmi som si po vyhratom kvalifikačnom zápase verila a som šťastná, že pokračujem ešte ďalej," zakončila s úsmevom Mia.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Fotogaléria 30. októbra 2023

Dátum: 30. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

Vo fotogalérii z pondelka 30. októbra prinášame zábery z finále kvalifikácie turnaja J&T Banka Slovak Open 2023. Fotoobjektívom sme boli na zápasoch na centrálnom kurte NTC, na ktorom sa do hlavnej súťaže prebojovali Slovenky Katarína Strešnáková, Radka Zelníčková a Mia Pohánková. V zápase prvého kola hlavnej súťaže sa predstavila Eszter Méri, ktorá nestačila na Češku Nikolu Bartůňkovú.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

« 123456 »   2/6

Partneri

J&T BANKA
Peugeot
COOP JEDNOTA
Seekersport
ADIFEX

Mediálni partneri

ZOZNAM.SK
PLUS JEDEN DEN
BIGMEDIA
RTVS
TASR