• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Metodika, Tréneri

Navigácia » Hlavná stránka » STZ » Metodika, Tréneri

 
« 12 »   2/2
news img

Vzdelávací systém STZ získal od ITF striebornú úroveň (Silver Level)

S potešením Vám chceme oznámiť, že po viac ako ročnom úsilí, úpravách, konzultáciách, ako aj po osobnej návšteve pána Vitora Cabrala, ktorý je zodpovedný za oblasť vzdelávania pre Európu pri ITF, nám bol náš vzdelávací systém STZ uznaný Medzinárodnou tenisovou federáciou. Získali sme tzv. „Silver level recognition“.

Z listu od p. Luca Santilli vyberáme: „S radosťou Vám oznamujem, že vzhľadom na kritériá stanovené Trénerskou komisiou ITF, ktoré boli splnené a po dôkladnom posúdení všetkých požadovaných dokumentov vzťahujúcich sa k trénerskému vzdelávaciemu systému, ITF hodnotí Váš vzdelávací systém striebornou úrovňou (Silver level)“.

 
news img

Pohybové hry detí do 10 rokov - nová publikácia STZ

Dovoľujeme si Vás upozorniť na novú publikáciu STZ "Pohybové hry v športovej príprave detí do 10 rokov v tenise". V tejto metodickej príručke nájdete informácie o športovej príprave detí do 10 rokov v tenise a 30 pohybových hier rozdelených podľa zamerania na pohybové schopnosti, pohybové zručnosti a intelektuálne schopnosti. Cena je 7 eur pre trénerov s platnou licenciou STZ a 10 eur pre ostatných. 

Publikáciu je možné zakúpiť iba osobne na športovo-technickom úseku STZ, 8. poschodie Národného tenisového centra.

 
news img

Vzdelávanie trénerov II

Vážení tréneri a rodičia, medzinárodná tenisová federácia sprístupnila ďalšiu možnosť vzdelávania a to cez ITF Academy, kde opäť nájdete množstvo zaujímavého obsahu a pre trénerov aj možnosť online vzdelávania v rôznych kurzoch. Prikladáme aj krátky návod ako sa prihlásiť. Veríme, že ponúknutú príležitosť využijú mnohí z vás.

 
news img

Odporúčané tréningové zaťaženie v tenise

Vážení rodičia, tréneri. V nasledujúcich tabuľkách by sme Vás chceli oboznámiťs objemovými charakteristikami zaťaženia v jednotlivých vekových kategóriách. (príloha)

 
news img

Tenisové rozcvičenie

Dávame do pozornosti súbor videí ako inšpiráciu nie len pre trénerov tenisu - TENISOVÉ ROZCVIČENIE 
 

 
news img

AKTUÁLNE - Informácie pre trénerov a rozhodcov k zákonu o športe.

1/ Súhrn informácií platných po novelizácii od 1.1.2017 = Aktualizované znenie po zverejnení usmernenia MŠ dňa 20. 2. 2017 a informácií od Ministerstva školstva zo dňa 2. 3. 2016:  Podnikanie športových odborníkov v zmysle novelizácie Zákona o športe  

 
news img

Tennis iCoach - virtuálny manuál

Jedinečný zdroj informácií pre trénerov, hráčov i tenisových rodičov.

 
news img

Coaching & Sport Science Review - odborné publikácie ITF

Medzinárodná tenisová federácia ITF pravidelne publikuje odborné články s trénersko-metodickou problematikou.
Najnovšie vydanie nájdete tu.
Archív predchádzajúcich publikácií.
 

 
news img

Záznam a analýza stretnutia

Dôležitou činnosťou v trénerskej praxi je analýza stretnutí. Súťažné stretnutie môžeme vnímať ako test schopností hráča, jeho technickej, taktickej, kondičnej i psychickej pripravenosti. Poznatky z odohraných stretnutí treba zužitkovať v následnom tréningovom procese, a tým prispievať k výkonnostnému rastu hráča i zlepšovaniu jeho výsledkov...

 
« 12 »   2/2