• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Rozhovory

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Rozhovory

 
« 123456789 »   3/9
news img

Rozhovory o tenise - Bianca Behúlová

V najnovšom dieli relácie Rozhovory o tenise bola hosťom v štúdiu mladá hráčka Národného tenisového centra Bianca Behúlová. Držiteľka titulu Juniorka roka 2021 na Slovensku prezradila viac nielen o svojom tenisovom svete, ale taktiež sme sa spolu pozreli na to, aká je mimo kurtu. Čoskoro devätnásťročná Bianca prešla od roku 2022 z juniorského okruhu medzi ženy. V januári sa na turnaji ITF WTT W15 v mexickom Cancúne prebojovala do štvrťfinále dvojhry a po boku Kataríny Kužmovej si zahrala semifinále štvorhry.

23. 02. 2022
Rozhovory Více zde
 
news img

Rozhovory o tenise - Martin Zathurecký

Martin Zathurecký, tréner Národného tenisového centra, bol hosťom najnovšej relácie Rozhovory o tenise. Témou bol oficiálny reprezentačný výjazd piatich hráčov na jednotkových turnajoch ITF do 18 rokov v Južnej Amerike. O tom, prečo uprednostnili Južnú Ameriku pred Austráliou, o atmosfére medzi hráčmi, vysokom bodovom zisku Slovákov a o mnohom inom sa dozviete z nášho rozhovoru.

16. 02. 2022
Rozhovory Více zde
 
news img

Rozhovory o tenise - Renáta Jamrichová a Ján Matúš

V najnovšom vydaní relácie Rozhovory o tenise sme v štúdiu televízie STZ privítali dvoch hostí. Boli nimi Renáta Jamrichová, jeden z najväčších talentov slovenského tenisu, a jej tréner Ján Matúš. Rozprávali sme sa o oficiálnom reprezentačnom výjazde v Južnej Amerike, na ktorom štrnásťročná hráčka NTC získala dva deblové tituly na turnajoch ITF J1. Prezradila nám, čo jej pomáha dosahovať výborné výkony, ako dokáže na kurte zvládať stres a aké sú jej najbližšie tenisové plány.

09. 02. 2022
Rozhovory Více zde
 
news img

Rozhovory o tenise - M. Lipták

V ďalšom pokračovaní relácie Rozhovory o tenise bol hosťom v štúdiu kapitán slovenského BJKC tímu Matej Lipták. Na lavičke pôsobí už od roku 2009 a vo funcii pokračuje aj v sezóne 2022. Porozprávali sme sa o vystúpení Sloveniek na vlaňajšom finálovom turnaji v Prahe, ale venovali sme sa najmä tohtoročnému kvalifikačnému stretnutiu o postup na záverečný turnaj, do ktorého nám žreb prisúdil silnú Austráliu na čele s čerstvou grandslamovou víťazkou a svetovou jednotkou Ashleigh Bartyovou.

01. 02. 2022
Rozhovory Více zde
 
news img

Rozhovory o tenise - V. Habas

V najnovšom vydaní relácie Rozhovory o tenise bol hosťom v štúdiu športový riaditeľ Slovenského tenisového zväzu Vladimír Habas. Témou bol systém fungovania Národného tenisového centra a jeho tímu, hráčske zloženie a jeho veková štruktúra, systém prijímania nových hráčov, výpočet nákladov na ich fungovanie v NTC a vysvetlenie, ako to funguje s následným splácaním týchto nákladov.

26. 01. 2022
Rozhovory Více zde
 
news img

Rozhovory o tenise - I. Moška

V štúdiu televízie Slovenského tenisového zväzu sme v relácii Rozhovory o tenise tentokrát privítali generálneho sekretára STZ Igora Mošku. Venovali sme sa aktuálnym témam, ktorými sú uvoľnenie opatretní a spustenie domácich súťaží podľa termínovej listiny, mimoriadne navýšenie dotácií pre tenisové kluby, ktoré Výkonný výbor STZ na návrh prezidenta Tibora Macka schválil minulý týždeň na svojom zasadnutí per rollam, ale aj práve sa konajúcemu prvému grandslamovému turnaju roka Australian Open.

19. 01. 2022
Rozhovory Více zde
 
news img

Rozhovory o tenise - M. Mečíř

S Miloslavom Mečířom, šéftrénerom Národného tenisového centra, sme sa v štúdiu STZ vrátili k zisku ocenenia Športová legenda, ktoré mu na konci vlaňajšieho roka udelil Klub športových redaktorov. Porozprávali sme sa o aktuálnom stave NTC tímu a o jeho novom zložení pre sezónu 2022. Spomenuli sme, ako vníma a v čom podľa neho tkvie výrazný posun Alexa Molčana vo svetovom rebríčku a venovali sme sa aj mladej nastupujúcej generácii v NTC.

12. 01. 2022
Rozhovory Více zde
 
news img

Rozhovory o tenise - T. Macko

V prvom tohtoročnom dieli relácie Rozhovory o tenise sme privítali prezidenta Slovenského tenisového zväzu Tibora Macka. Venovali sme sa bilancovaniu uplynulej sezóny, a to nielen z pohľadu športových výsledkov, ale aj z hľadiska ekonomického a finančného. Pozreli sme sa spoločne na to, čo Slovenský tenisový zväz chystá v aktuálnej sezóne a ako pandémia koronavírusu zasiahla v úvode roka do termínovej listiny domácich turnajov.

05. 01. 2022
Rozhovory Více zde
 
news img

Rozhovory o tenise - T. Tóth

V predvianočnom štúdiu Slovenského tenisového zväzu sme v relácii Rozhovory o tenise privítali daviscupového kapitána Tibora Tótha. Tento týždeň schválil Výkonný výbor STZ jeho pokračovanie vo funkcii kapitána aj na ďalší rok a tak sme sa v rozhovore venovali nielen tohtoročnému skvelému vystúpeniu slovenských reprezentantov v stretnutí proti Čile, ale porozprávali sme sa aj o najbližšom kvalifikačnom stretnutí o postup na záverečný finálový turnaj Davis Cupu, v ktorom Slovensko privíta v marci silný výber Talianska.

21. 12. 2021
Rozhovory Více zde
 
news img

Rozhovory o tenise - J. Nemček

V ďalšej časti relácie Rozhovory o tenise bol hosťom v štúdiu Juraj Nemček, metodik Slovenského tenisového zväzu. Venovali sme sa téme tohtoročného trénerského semináru, ktorý Slovenský tenisový zväz pripravuje a ktorý bude pravdepodobne ako vlani vo forme webináru. Dotkli sme sa témy o školení trénerov prvého a druhého kvalifikačného stupňa ale aj ich ďalšieho vzdelávania a možnostiam, ktoré sa im ponúkajú.

15. 07. 2021
Rozhovory Více zde
 
news img

Rozhovory o tenise - R. Horváth

Témou ďalšej časti Rozhovorov o tenise boli reprezentačné sústredenia mládeže, ktoré Slovenský tenisový zväz organizuje pre mladých reprezentantov. Reprezentačný tréner mládeže Rudolf Horváth sa v štúdiu venoval ich prínosu pre hráčov v dobe, kedy nie je na Slovensku možné trénovať. Aj týmto štýlom sa STZ snaží pomôcť uľahčiť vzniknutú situáciu vplyvom pandémie koronavírusu. Horváth priblížil už skončené sústredenie v Turecku, ktoré vyvrcholilo úspešným turnajom kategórie TE3 U16 v Istanbule a dotkol sa aj toho práve prebiehajúceho v Chorvátsku.

10. 04. 2021
Rozhovory Více zde
 
news img

Rozhovory o tenise - I. Moška

V novej časti relácie Rozhovory o tenise sme v štúdiu privítali Igora Mošku, generálneho sekretára Slovenského tenisového zväzu. Dnešnou témou bola aktuálna pandemická situácia na Slovensku a jej dopad na tenisové kluby a hráčov. Porozprávali sme sa o zrušení zimnej halovej sezóny, o finančnej podpore STZ pre kluby v tejto situácii, o organizácii marcových turnajov ITF v Bratislave ale aj o vyhliadkach smerom k letnej sezóne a súťažiam jednotlivcov a družstiev. Viac sa dozviete z nášho rozhovoru...

26. 02. 2021
Rozhovory Více zde
 
« 123456789 »   3/9