• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Rozhovory

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Rozhovory

 
« 123456789 »   4/9
news img

Rozhovory o tenise - T. Macko

S prezidentom Slovenského tenisového zväzu Tiborom Mackom sme sa v relácii Rozhovory o tenise porozprávali o sezóne 2020. Priblížili sme si počínanie Slovákov na medzinárodnom poli, porozprávali sme sa o domácom dianí a o tom, ako pandémia koronavírusu a všetky obmedzenia, ktoré so sebou priniesla, poznačili nedávno skončenú sezónu. Bližšie sme sa spolu pozreli na ekonomické dopady tejto krízy na hospodárenie STZ, ale aj na plnenie záväzkov zväzu voči klubom. V poslednom bode rozhovoru sme sa zamerali na Národné tréningové centrum v Košiciach.

10. 12. 2020
Rozhovory Více zde
 
news img

Juraj Nemček o webinári

V ďalšej časti relácie Rozhovory o tenise bol hosťom v štúdiu Juraj Nemček, metodik Slovenského tenisového zväzu. Rozhovorom sme sa vrátili k téme minulotýždňového trénerského semináru. Ten sa síce koná každoročne, no špecifikom toho tohtoročného bola jeho forma. Konal sa totiž vďaka onlajn prenosu, ktorý trval tri hodiny a za účasti viacerých odborníkov sa tešil vysokej účasti prihlásených trénerov. V druhej časti rozhovoru sme sa porozprávali aj o pripravovanom projekte týkajúceho sa tenisu žiakov.

26. 11. 2020
Rozhovory Více zde
 
news img

Rozhovor I. Mošku pre HN

Hospodárske noviny priniesli vo štvrtkovom vydaní rozhovor s generálnym sekretárom Slovenského tenisového zväzu Igorom Moškom, ktorý vám prinášame v plnom znení. Dozviete sa v ňom informácie o aktuálnom stave slovenského tenisu, o dopade koronakrízy na fungovanie STZ, ako aj mnoho ďalších zaujímavých postrehov a faktov.

10. 09. 2020
Rozhovory Více zde
 
news img

Rozhovory o tenise - T. Macko

V novej časti pravidelnej relácie Rozhovory o tenise sme tentokrát privítali prezidenta Slovenského tenisového zväzu Tibora Macka. Témou dnešného dielu bolo zhodnotenie pomaly sa končiacej letnej sezóny, vypichnutie rozdielov oproti bežným sezónam a pozitíva a negatíva, ktorá táto špeciálna situácia zavinená pandémiou koronavírusu priniesla. Tibor Macko zároveň zhodnotil letné majstrovstvá Slovenska a porozprával o akcii Detský Davis Cup a Fed Cup, ktorá ma aktuálne vo vekovej kategórii do 10 rokov za sebou oblastné kolá.

10. 09. 2020
Rozhovory Více zde
 
news img

Rozhovory o tenise - I. Moška

Témou ďalšej časti Rozhovorov o tenise bolo hodnotenie série Peugeot Tennis Tour 2020 by Fortuna. Generálny sekretár STZ Igor Moška sa v štúdiu okrem toho venoval aj vplyvom pandémie koronavírusu na ekonomickú situáciu Slovenského tenisového zväzu a vyjadril sa k reštartu medzinárodného súťaženia. Taktiež priblížil ďalšie plány smerom k medzinárodným turnajom, ktoré zväz v NTC chystá.

02. 09. 2020
Rozhovory Více zde
 
news img

Krupa: Špičková morálka v NTC

Tomáš Krupa, renomovaný a uznávaný tenisový tréner, ktorý aktuálne vedie Lukáša Kleina v NTC, bol hosťom v relácii Rozhovory o tenise. Porozprávali sme sa o jeho aktuálnom zverencovi, ako vníma ich spoluprácu, aké má aktuálny líder poradia Peugeot Tennis Tour 2020 by Fortuna klady, a naopak, čo ho podľa neho zatiaľ trošku brzdí. Zareagoval taktiež na kritické hlasy v médiách zo strany niektorých hráčov a trénerov a ponúkol svoj pohľad na fungovanie práce v NTC.

29. 07. 2020
Rozhovory Více zde
 
news img

Rozhovory o tenise - M. Mečíř

V relácii Rozhovory o tenise sme tento raz privítali šéftrénera Národného tenisového centra Miloša Mečířa. Zhodnotil účinkovanie slovenských hráčov na kontrolných tréningových turnajoch, ako aj na prvom zo série podujatí Peugeot Tennis Tour 2020 by Fortuna. Vyjadril sa k augustovému reštartu sezóny a taktiež pozval fanúšikov na medzinárodné priateľské stretnutie fedcupových tímov Slovenska a Česka.

24. 06. 2020
Rozhovory Více zde
 
news img

Rozhovory o tenise - T. Macko

Tibor Macko, prezident Slovenského tenisového zväzu (STZ), bol hosťom v relácii Rozhovory o tenise. Rozprávali sme sa o nedávno skončenej slovenskej extralige, zareagoval taktiež na kritické hlasy v médiách zo strany niektorých hráčov. Priblížil sériu turnajov Peugeot Tennis Tour 2020 by Fortuna a vysvetlil ciele, ktoré ňou STZ sleduje. Na záver porozprával aj o priateľských medzištátnych stretnutiach Slovenska proti Česku. Tie sú na programe prvý júlový víkend, nominácie budú známe v pondelok 29. júna.

17. 06. 2020
Rozhovory Více zde
 
news img

Rozhovory o tenise - J. Nemček

V relácii Rozhovory o tenise sme tentoraz privítali v štúdiu Juraja Nemčeka, metodika Slovenského tenisového zväzu. Zamerali sme sa na problematiku tenisových trénerov počas pandémie koronavírusu. V tejto neľahkej dobe nemôžu poskytovať svoje služby, na čo reagovala aj Medzinárodná tenisová federácia. Projektom ITF Academy sa snaží podporiť a motivovať trénerov, aby využili viac voľného času na zvýšenie svojho vzdelania a ponúka im možnosť zadarmo absolvovať kurzy a získať rôzne certifikáty pod jej hlavičkou. V rámci projektu Tennis Academy je možnosť prihlásiť sa aj do systému iCoach.

21. 04. 2020
Rozhovory Více zde
 
news img

Rozhovory o tenise - I. Moška

Témou ďalšej časti Rozhovorov o tenise boli opatrenia Slovenského tenisového zväzu (STZ) týkajúce sa pandémie koronavírusu. Generálny sekretár STZ Igor Moška sa v štúdiu televízie STZ venoval reštrikciám, ktoré boli prijaté v záujme obmedzenia šírenia nákazy, ich dopadu na tréningový proces, súťaže družstiev i jednotlivcov a v neposlednom rade ekonomickým dopadom na fungovanie klubov, prácu trénerov a samotných hráčov. 

31. 03. 2020
Rozhovory Více zde
 
news img

Rozhovory o tenise - I. Moška

S Igorom Moškom, generálnym sekretárom STZ, sme sa v Rozhovoroch o tenise porozprávali o nedávno skončenom daviscupovom stretnutí proti Česku. Tím pod vedením Dominika Hrbatého prehral 1:3 a nepostúpil na finálový turnaj do Madridu. V piatok je na programe žreb septembrových stretnutí I. svetovej skupiny Davisovho pohára, pri ktorom bude Slovensko figurovať ako nenasadené. Aj toto bola téma nášho rozhovoru.

11. 03. 2020
Rozhovory Více zde
 
news img

Rozhovory o tenise - M. Lipták

Matej Lipták začal už dvanástu sezónu na kapitánskom poste slovenskej fedcupovej reprezentácie. V druhý februárový víkend získal s tímom dôležité víťazstvo znamenajúce postup na finálový turnaj do Budapešti (14. - 19. apríla). Slovensko v Bratislave zdolalo Veľkú Britániu 3:1. Pár dní po víťazstve spoznal kapitán a jeho hráčky súperov do základnej skupiny - USA a Španielsko. O Budapešti, antuke, tímovom duchu i Serene Williamsovej sme sa rozprávali v našom rozhovore s najdlhšie slúžiacim kapitánom fedcupového tímu Slovenska.

13. 02. 2020
Rozhovory Více zde
 
« 123456789 »   4/9