• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Rosol víťazom dvojhry na challengeri Slovak Open po triumfe nad Phauom

Bratislava 11. novembra (TASR) - Český tenista Lukáš Rosol sa stal víťazom dvojhry na 13. ročníku bratislavského challengeru Slovak Open (dotácia 85.000 eur). V dramatickom finále si ako nasadená štvorka poradil s trojkou "pavúka" Nemcom Björnom Phauom za 2:51 h po trojsetovej bitke 6:7 (3), 7:6 (5) a 7:6 (6). V rozhodujúcom dejstve za stavu 3:5 i v tajbrejku za stavu 5:6 odvrátil mečbaly.

Semifinálový premožiteľ obhajcu titulu Slováka Lukáša Lacka si pripísal na konto celkovo šiesty singlový titul na ATP Challenger Tour, prvý v tomto roku. Z Bratislavy si odnáša šek na 12.250 eur a 110 bodov do svetového rebríčka ATP Entry. Rosol je druhým českým šampiónom v histórii turnaja po Jánovi Hernychovi, ktorý zdvihol nad hlavu cennú trofej v roku 2009.

V prvom sete si Phau s Rosolom držali svoje podanie a na rad prišiel tajbrejk. Na jeho začiatku viedol český reprezentant 2:0, skúsený Nemec však potom získal šesť bodov v rade a skrátená hra sa stala jeho korisťou. V úvodnom geme druhého dejstva mal Rosol k dispozícii šesť brejkbalov, ani jeden však nevyužil, za stavu 4:4 nepremenil ďalšie štyri a tak rozhodnutie opäť padlo až v tajbrejku. V jeho koncovke sa tentokrát presadil český daviscupový reprezentant a vynútil si tretí set.

Hneď v jeho úvode však prvýkrát v priebehu tohtoročného Slovak Open stratil servis a Phau bol blízko k zisku turnajového titulu. Za stavu 5:3 mal pri podaní Rosola k dispozícii mečbal, no Rosol ho odvrátil, v ďalších minútach otočil na 6:5 a do tretice sa musel hrať tajbrejk. Phau v ňom síce otočil z 3:5 na 6:5, no záver patril Rosolovi, ktorý za stavu 7:6 premenil hneď prvý mečbal.

dvojhra - finále:

Lukáš Rosol (4-ČR) - Björn Phau (3-Nem.) 6:7 (3), 7:6 (5), 7:6 (6)

la /k dispozícii je fotoreportáž/

Vloženo: 11. 11. 2012       Kategorie: Tasr