• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Masters: Del Potro posledným semifinalistom po triumfe nad Federerom (2)

Londýn 10. novembra (TASR) - Argentínsky tenista Juan Martin del Potro sa stal posledným semifinalistom dvojhry na Turnaji majstrov v londýnskej 02 aréne. V záverečnom vystúpení v B-skupine zvíťazil ako nasadená šestka nad dvojkou "pavúka" a už istým postupujúcim Švajčiarom Rogerom Federerom za rovné dve hodiny v troch setoch 7:6 (3), 4:6 a 6:3.

Španiel David Ferrer sa už nemôže kvalifikovať medzi elitné kvarteto ani v prípade hladkého večerného víťazstva nad Srbom Jankom Tipsarevičom. Pri rovnosti bodov s del Potrom a Federerom by v jeho neprospech rozhodol horší pomer setov. V prípade Ferrerovej prehry by Del Potro vyhral A-skupinu a v nedeľňajšom semifinále by narazil na Škóta Andyho Murrayho. Ak Španiel uspeje, víťazom skupiny sa stane Federer a del Potro sa stretne so svetovou jednotkou Srbom Novakom Djokovičom.

V úvodnom sete duelu medzi del Potrom a Federerom si obaja hráči držali svoje podanie a tak na rad prišiel tajbrejk, v ktorom dominoval Juhoameričan. O osude druhého dejstva rozhodol úvodný gem, v ktorom Federer prelomil súperov servis. Na začiatku tretieho setu si del Potro po rýchlom brejku vybudoval náskok 3:0 a zápas už dotiahol do úspešného konca. Šampión US Open z roku 2009 tak nadviazal na triumf nad Federerom z finále turnaja v Bazileji.

Del Potro po víťazstve nad obhajcom titulu a šesťnásobným víťazom Masters žiaril spokojnosťou. "Som veľmi šťastný, že sa mi opäť podarilo zdolať Rogera. Na konci som mal na svojej strane aj potrebnú dávku šťastia. V poslednom geme som veľmi dobre servoval, hoci som cítil trochu nervozitu. Byť v semifinále Turnaja majstrov je skvelý úspech," povedal Argentínčan pre akreditované médiá.

B-skupina:

Juan Martin del Potro (6-Arg.) - Roger Federer (2-Švajč.) 7:6 (3), 4:6, 6:3

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlas Del Potra

la

Vloženo: 10. 11. 2012       Kategorie: Tasr