• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Hantuchová postúpila do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA v Brisbane

Brisbane 1. januára (TASR) - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová sa prebojovala už do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA v austrálskom Brisbane (dotácia 1 milión dolárov). Vlaňajšia finalistka v druhom kole vyradila nasadenú päťku Talianku Saru Erraniovú za 2:27 h po trojsetovej bitke 4:6, 6:1 a 7:5. Bývalá svetová päťka upravila vzájomnú bilanciu s vlaňajšou finalistkou Roland Garros na 5:2, pričom jej odplatila prehru z turnaja v Cincinnati.

Hantuchová naposledy zdolala hráčku zo svetovej Top 5 v júni 2011, keď na trávnatom turnaji v Eastbourne získala skalp vtedajšej štvorky rebríčka WTA Číňanky Na Li. V dueli o postup do semifinále nastúpi proti víťazke súboja medzi bratislavskou rodáčkou s austrálskym pasom Jarmilou Gajdošovou a "lucky loserkou" Ukrajinkou Lesiou Curenkovou. Víťazka turnaja ITF Slovak Open z roku 2011 nahradila v pavúku zranenú turnajovú dvojku Rusku Mariu Šarapovovú. Hantuchová má už v Brisbane už istú prémiu 24.944 dolárov a 120 bodov do svetového rebríčka.

Hantuchovej vyšiel úvod zápasu s Erraniovou a po rýchlom brejku sa ujala vedenia 2:0. Talianka však vyrovnala na 2:2, v siedmom geme opäť získala servis Slovenky a prvý set sa stal jej korisťou. V druhom dejstve Hantuchová pridala na agresivite, na jej konto pribúdali víťazné údery z forhendu i bekhendu a po troch brejkoch ho získala jednoznačne vo svoj prospech. V rozhodujúcom sete nevyužila Hantuchová štyrikrát výhodu brejku, za stavu 5:5 však opäť zobrala Erraniovej podanie a pri vlastnom servise následne premenila hneď prvý mečbal.

dvojhra - 2. kolo:

Daniela HANTUCHOVÁ (SR) - Sara Erraniová (5-Tal.) 4:6, 6:1, 7:5

la

Vloženo: 01. 01. 2013       Kategorie: Tasr