• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Turnaj Slovak Junior Indoor slávi jubileum,jednotkami Haasová a Vasilenko

Bratislava 3. januára (TASR) - Slovak Junior Indoor Tournament ITF 2, najstarší halový tenisový turnaj na Slovensku, má pred sebou jubileum. Nedeľňajšou kvalifikáciou odštartuje 20. ročník podujatia, ktoré v minulosti vyhrali také esá ako Belgičanka Kim Clijstersová, Rus Michail Južnyj či poľské sestry Agnieszka a Ursula Radwaňské. Medzi držiteľmi trofejí z dvojhry je aj sedem slovenských hráčov. Usporiadateľom turnaja je od začiatku Slávia Právnik, domovom podujatia je trojdvorcová hala TJ v Petržalke pri jazere Draždiak.

?Ľudia, ktorí sa už roky točia okolo turnaja, si zaslúžia uznanie. TJ Slávia Právnik sa ujala organizátorskej taktovky a je obdivuhodné, že vydržala dve desaťročia," uviedol vo svojom príhovore v bulletine k turnaju prezident STZ Tibor Macko. Predseda TJ Slávia Právnik Jozef Klimko hovorí, že pohľad späť je pre organizátorov satisfakciou, že sa pri prekonávaní materiálnych, finančných a organizačných problémov turnaja, ktorý je vyhľadávaný v rámci Európy, udržal. ?Príklad Clijstersovej ponúkol mnohým z nás jedinečnú šancu sledovať nádejnú hráčku, ktorá sa vypracovala až na svetový vrchol. V mozaike jej cesty hore bolo aj bratislavské víťazstvo,? cituje Klimka oficiálna stránka Slovenského tenisového zväzu.

Na bratislavskom turnaji vo veľmi dobrej medzinárodnej konkurencii získavajú skúsenosti mladí slovenskí tenisti. Naposledy sa z víťazstva radoval medzi chlapcami vlani Jakub Oravec, medzi dievčatami je doposiaľ poslednou slovenskou šampiónkou Lenka Juríková v sezóne 2007. Kým najlepší slovenskí juniori budú hrať v Austrálii, mladší dostanú príležitosť v Bratislave. Priamo sa do pavúka na základe rebríčka dostala Monika Staníková. S voľnými kartami nastúpia 5 chlapci ? Martin Blaško, Alex Molčan, Samuel Hodor, Patrik Néma, Alex Gajdica a 3 dievčatá, členky tímu vlaňajších majsteriek sveta do 14 rokov - Viktória Kužmová, Tereza Mihalíková, Tamara Kupková.

Jednotkami dvojhry Slovak Junior Indoor (hlavná súťaž 7. ? 13. januára, pavúk dievčat 32, chlapcov 48) by mali byť Rakúšanka Barbara Haasová (29. v juniorskom rebríčku ITF) a Rus Alexander Vasilenko (54.). V konkurencii junioriek sa predstaví 8 hráčok svetovej stovky, z juniorov sú v stovke dvaja.

Slovenskí víťazi dvojhry Slovak Junior Indoor Tournament:

Chlapci

2002 Marek Šrámek

2004 Kamil Čapkovič

2012 Jakub Oravec

Dievčatá

1994 Eva Šestáková

1999 Eva Fislová

2 000 Dominika Nociarová

2007 Lenka Juríková

la

Vloženo: 03. 01. 2013       Kategorie: Tasr