• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Australian: Kližan v 1.kole proti Brandsovi, Hantuchovú čaká Yung-Jan Chan

Melbourne 12. januára (TASR) - Slovenský tenista Martin Kližan nastúpi v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open ako nasadená dvadsaťsedmička proti nemeckému kvalifikantovi Danielovi Brandsovi. Semifinalistku z Melbourne z roku 2008 Danielu Hantuchovú čaká na úvod taiwanská kvalifikantka Yung-Jan Chan, Jana Čepelová sa stretne so skúsenou Maďarkou Gretou Arnovou. Rozhodol o tom sobotňajší dodatočný žreb, ktorý sa uskutočnil po skončení kvalifikačných bojov.

Kližan má zatiaľ s Brandsom vyrovnanú bilanciu 1:1. V roku 2007 nad ním vyhral na antukovom challengeri v Trnave, v roku 2009 ťahal za kratší koniec na turnaji vo Freudenstadte. Brands postúpil na úvodnom turnaji sezóny v katarskej Dauhe z kvalifikácie až do semifinále, kde prehral s neskorším víťazom Francúzom Richardom Gasquetom. Ak Kližan v 1. kole uspeje, jeho ďalším súperom bude víťaz duelu medzi Austrálčanom Bernardom Tomičom a Argentínčanom Leonardom Mayerom.

Hantuchová má s Yung-Jan Chan zatiaľ priaznivú bilanciu 2:0. V roku 2007 nad ňou vyhrala v dvoch setoch indickej Kalkate a o rok neskôr po trojsetovej bitke na indonézskom ostrove Bali. V prípade ďalšieho triumfu narazí Hantuchová v 2. kole na víťazku súboja medzi trinástou nasadenou Srbkou Anou Ivanovičovou a Maďarkou Melindou Czinkovou. Čepelová s Arnovou sa vo vzájomnom zápase zatiaľ ešte nestretli. Maďarka vlani v Melbourne prekvapujúco vyradila slovenskú jednotku Dominiku Cibulkovú. Ak Čepelová prekoná prvú prekážku, čaká ju víťazka stretnutia medzi dvadsiatou nasadenou Belgičankou Yaninou Wickmayerovou a bratislavskou rodáčkou s austrálskym pasom Jarmilou Gajdošovou.

la

Vloženo: 12. 01. 2013       Kategorie: Tasr