• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Australian: Murray suverénne do štvrťfinále dvojhry, čaká ho Chardy (4)

Melbourne 21. januára (TASR) - Britský tenista Andy Murray sa suverénnym spôsobom prebojoval do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. Vlaňajší šampión US Open si v osemfinále ako nasadená trojka poradil so štrnástkou "pavúka" Francúzom Gillesom Simonom hladko v troch setoch 6:3, 6:1 a 6:3. V dueli o postup do semifinále nastúpi rodák zo škótskeho Dunblane proti ďalšiemu Francúzovi nenasadenému Jeremymu Chardymu.

Murrayho jednoznačné víťazstvo nad Simonom prekvapilo. "Po úvodných gemoch som sa necítil v pohode. Na grandslamoch musíte počítať s tým, že v niektorých zápasoch treba o víťazstvo tuho bojovať. Napokon to išlo ľahšie, ako som predpokladal. Bolo to spôsobené aj tým, že Simon mal v nohách veľa náročných duelov vrátane päťsetového maratónu s Gaelom Monfilsom. Doposiaľ najväčším pozitívom na tohtoročnom Australian Open je pre mňa to, že aj keď stratím v zápase podanie, dokážem okamžite kontrovať rebrejkom. Verím, že to bude takto pokračovať," povedal pre akreditované médiá Murray, ktorého vo štvrťfinále čaká nenasadený Francúz Jeremy Chardy.

Premožiteľ Argentínčana Juana Martina del Potra zdolal v osemfinále nasadenú dvadsaťjednotku Taliana Andreasa Seppiho v štyroch setoch 5:7, 6:3, 6:2, 6:2 a postúpil prvýkrát v kariére medzi elitnú osmičku na podujatí veľkej štvorky. "V Austrálii sa mi väčšinou nedarí. O to viac si cením, že do prvého grandslamového štvrťfinále som postúpil práve tu v Melbourne. Je to ako sen," povedal Chardy.

Medti elitnú osmičku sa dostal aj ďalší francúzsky tenista Jo-Willfried Tsonga. Finalista z roku 2008 v osemfinále ako nasadená sedmička zvíťazil nad krajanom a deviatkou "pavúka" Richardom Gasquetom v štyroch setoch 6:4, 3:6, 6:3 a 6:2. V ďalšom kole ho čaká víťaz súboja medzi druhým nasadeným grandslamovým rekordérom Švajčiarom Rogerom Federerom a Kanaďanom Milošom Raoničom.

muži - dvojhra - osemfinále:

Andy Murray (3-V. Brit.) - Gilles Simon (14-Fr.)ˇ6:3, 6:1, 6:3, Jo-Willfried Tsonga (7-Fr.) - Richard Gasquet (Fr.) 6:4, 3:6, 6:3, 6:2, Jeremy Chardy (Fr.) - Andreas Seppi (21-Tal.) 5:7, 6:3, 6:2, 6:2

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlas Murrayho

la

Vloženo: 21. 01. 2013       Kategorie: Tasr